Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας εγκαινιάζει το Σάββατο στην Τήνο το «Μουσείο Κώστα Τσόκλη» Μουσείο στο Αιγαίο για τη γενιά του ’60.

Πριν από έξι χρόνια μπήκαν τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός Μουσείου που μετά την ΄Ανδρο, τη Σύρο, την ΄Ιο και άλλα νησιά έρχεται να βάλει και την Τήνο στον εικαστικό χάρτη του Αιγαίου. Ένα όνειρο για τον καλλιτέχνη γινόταν πραγματικότητα.

Η επανάχρηση και επέκταση του πρώην Δημοτικού σχολείου του Κάμπου στην Τήνο οδήγησε στο «Μουσείο Κώστα Τσόκλη» που εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Μαϊου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στη γενιά του ’60, είναι η όραμα του καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη για το νέο του πνευματικό παιδί. Στο Μουσείο αυτό, θα έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε εκτός από τη συνεχώς ανανεούμενη δουλειά του Τσόκλη, έργα και άλλων καλλιτεχνών Ελλήνων και ξένων που ακολούθησαν παράλληλες με αυτόν πορείες. ΄Ετσι, μετά το Μουσείο Γουλανδρή και το ΄Ιδρυμα Κυδωνιέως στην ΄Ανδρο, τις εικαστικές εκδηλώσεις που βλέπουμε κάθε χρόνο στη Σύρο και με την αναμονή του ανοίγματος στην Ίο του Μουσείου Γιάννη Γαΐτη και Γαβριέλας Σίμωση, η Τήνος -ένα νησί που έχει συνδεθεί στενά με την προσωπική ζωή του καλλιτέχνη-κάνει «άνοιγμα» στη σύγχρονη τέχνη με τη νέα εγκατάσταση του Κώστα Τσόκλη.

Ο λόγος για το έργο που ο δημιουργός δημιούργησε εμπνεόμενος από το σημερινό παγκόσμιο ανησυχητικό κλίμα.

Το Μουσείο συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων καθώς και στη Διεθνή Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού (με το σχεδιασμό και υλοποίηση ενός ειδικού προγράμματος αφής για τα βλέποντα παιδιά του νησιού σε συνεργασία με το Μουσείο Αφής και το Φάρο Τυφλών Ελλάδος).

Παράλληλα με τις εκθέσεις, το Μουσείο θα διοργανώνει: διαλέξεις από ιστορικούς Τέχνης και ανθρώπους του πνεύματος, της λογοτεχνίας, του θεάτρου κ. α., σεμινάρια για εκπαιδευτικούς σχετικά με την Τέχνη και την Εκπαίδευση, κινηματογραφικές προβολές με θέμα τη ζωή μεγάλων καλλιτεχνών θεατρικές και μουσικές παραστάσεις παρουσιάζονται στο Θέατρο στον Κουμάρο.

Καθημερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 22830 51009.
email: tinos@tsoclismuseum.gr
Το Μουσείο λειτουργεί από την 21η Μαΐου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00 – 13:30 και 18:00 – 21:00.
Τρίτη κλειστά.