Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων επελέγη για την μουσική και θεατρική διαμαρτυρία του Θεατρικού Μουσείου, το οποίο βρίσκεται, κυριολεκτικά, μισό βήμα, πριν από το λουκέτο….

Με τη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και της «Σπείρα – Σπείρα» η εκδήλωση θα συγκεντρώσει ανθρώπους του θεάτρου και των τεχνών. Ετσι λοιπόν, την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 17.00, στην πλατεία, έξω από την είσοδο του Θεατρικού Μουσείου, όπου στεγάζεται το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (το οποίο και το φιλοξενεί), οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες, οι ιστορικοί, οι φοιτητές και οι μελετητές του θεάτρου, μαζί όλους όσους το αγαπούν, θα μαζευτούν για να ενώσουν τις φωνές τους – σαν μια ύστατη κίνηση διάσωσή των θεατρικών θησαυρών του τόπου μας.

Στις φωνές διαμαρτυρίας έχει ήδη προστεθεί, μέσω της προέδρου του, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων: «Υψώνουμε κι εμείς τη φωνή μας για να σωθεί το Θεατρικό Μουσείο που εδώ και δεκαετίες στεγάζεται μαζί μας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Δεν πρέπει να αφήσουμε να πληγεί ο Πολιτισμός από την κρίση, γιατί αν πληγεί ο Πολιτισμός πλήττεται το ίδιο το μέλλον μας», δήλωσε η Αννα Φιλίνη.