Ανοιξε το ρεύμα καθόδου του ΗΣΑΠ από το Μοναστηράκι ως τον Ταύρο εξ αιτίας των επεισοδίων που είχαν νωρίτερα σημειωθεί στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Μοναστηράκι και Θησείο από μέλη πολυθεϊστικών οργανώσεων, οι οποίοι είχαν καταλάβει τον αρχαιολογικό χώρο όπου γίνονται εργασίες κατάχωσης αρχαιοτήτων.

Η διακοπή της κυκλοφορίας αποφασίσθηκε από τον ΗΣΑΠ για να αποδεχθούν ατυχήματα, δεδομένου ότι ορισμένα άτομα πήδηξαν στις γραμμές από την οδό Αδριανού και από την πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς προκειμένου να εμποδίσουν τους αρχαιολόγους να ολοκληρώσουν το έργο. Για το λόγο αυτό ο ΗΣΑΠ ζήτησε επέμβαση των ΜΑΤ η παρουσία των οποίων πάντως δεν στάθηκε ικανή για να σταματήσουν τα επεισόδια.

Οι οργανώσεις διαμαρτύρονται για την κατάχωση των θεμελίων του Βωμού των Δώδεκα Θεών που έχει εντοπισθεί μαζί με άλλες αρχαιότητες – τη συνέχεια της οδού Παναθηναίων καθώς και της Στοάς του Ελευθερίου Διός – στο σημείο αυτό, εδώ και δεκαετίες. Ηδη ωστόσο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχει δώσει την έγκρισή του για την κατάχωση των αρχαιοτήτων προκειμένου να προστατευθούν από τη διέλευση του τρένου. Να σημειωθεί ότι ο ΗΣΑΠ κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων για παρακώλυση εκτέλεσης δημόσιου έργου ενώ από την πλευρά τους οι διαμαρτυρόμενοι κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα εκδικασθεί αύριο.