Ποιος θα πίστευε ποτέ ότι το όνομα της Λυδίας Κονιόρδου θα πρωταγωνιστούσε σε όλες τις πρωινές, μεσημεριανές και λοιπές απογευματινές εκπομπές και ότι θα γινόταν ο υπ΄ αριθμόν 1 εχθρός του Ηλία Ψινάκη; Και όμως… Εδώ και λίγες ημέρες η Κονιόρδου της Ηλέκτρας και της Ιφιγένειας, της Μήδειας και της Κλυταιμνήστρας, η πρωταγωνίστρια της αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας, η Λυδία της «Φόνισσας» του Παπαδιαμάντη και της «Γέρμας» του Λόρκα, η Λυδία του Εθνικού Θεάτρου και του Θεσσαλικού, η Κονιόρδου που διδάσκει στο Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος, που συνεργάστηκε με τον Ανατόλι Βασίλιεφ και έχει χαρακτηρισθεί «η εθνική μας τραγωδός», βρίσκεται στο επίκεντρο της κουβέντας για τη Εurovision 2011. Ως μέλος του νέου ΔΣ της ΕΡΤ της ζητήθηκε από τον διευθύνονται σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη να συμμετάσχει στη σχετική επιτροπή για το λεγόμενο project Εurovision μαζί με τη συγγραφέα και καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών Λένα Διβάνη, τον δικηγόρο Γιώργο Ζάννο και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Λουκά Πανουργιά. «Μακάρι να μπορέσω και εγώ να προσφέρω στο θέμα της Εurovision» είχε δηλώσει στις 11 Ιανουαρίου στο «Βήμα online». «Ο χρόνος είναι πιεστικός και δεν νομίζω ότι θα μας επιτρέψει, εφέτος τουλάχιστον, να προσφέρουμε κάτι. Ευχαρίστως να πω τη γνώμη μου αν μου ζητηθεί,αλλά δεν πιστεύω ότι έτσι όπως έχουν ως τώρα τα πράγματαθα μπορέσω να ασχοληθώ με το ζήτημα.Μακάρι να συμβάλουμε και εμείς σε αυτή την προσπάθεια του χρόνου».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απόρησαν για το τι δουλειά έχει μια ηθοποιός του δικού της βεληνεκούς με τη Εurovision- ορισμένοι έφθασαν στο σημείο να αναρωτηθούν γιατί αποδέχθηκε να γίνει μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ… Ισως ούτε η ίδια να είχε αναλογιστεί τις επιπτώσεις των λεγομένων της. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης μιλώντας στο «Βήμα» αναφέρει: «Το θέμα της Εurovision είχε ανοίξει πριν από μένα. Η δική μας σκέψη ήταν να συμμετάσχουμε με ένα διαφορετικό concept, μια ήπια προσέγγιση και, αντί για πεντάστηλο πρωτοσέλιδο,να πάμε σεμνά και διακριτικάσε ένα μονόστηλο της τελευταίας σελίδας.Στο σκεπτικό αυτό θέλησαν να συνδράμουν ορισμένα από τα μέλη του ΔΣ. Οταν όμως καταλάβαμε ότι οι χρόνοι δεν φθάνουν,στραφήκαμε στους κλασικούς τρόπους,σε συνεργασία με τις εταιρείες» . Οπως εξηγεί, τη δουλειά ανέλαβαν υπάλληλοι της ΕΡΤ που έχουν και στο παρελθόν ασχοληθεί με τον μουσικό διαγωνιστικό θεσμό.

Στις προθέσεις της νέας διοίκησης ήταν να συμμετάσχουν πιτσιρικάδες τύπου «Schooligans». Αντ΄ αυτού, η λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνει νικητές (ή μη) μουσικών ριάλιτι. Οσο για τα δημοσιεύματα στον Τύπο και κυρίως στις τηλεοπτικές εκπομπές, το όνομα της Λυδίας Κονιόρδου χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον καθώς ο Ηλίας Ψινάκης βρήκε στο πρόσωπό της την αιτία για την οποία αποκλείστηκε ο Θεοχάρης Ιωαννίδης. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν πληροί τους βασικούς όρους αφού δεν είναι τραγουδιστής.

Οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύθηκαν διά στόματος του μέχρι πρότινος μάνατζέρ του- αφού αμέσως μετά ο Ηλίας Ψινάκης παραιτήθηκε για να μην κάνει, όπως δήλωσε, κακό στην καριέρα του Ιωαννίδη- δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητοι. Εχοντας εύκολη την πρόσβαση σε τηλεοπτικά κανάλια, εξέφρασε με κάθε άνεση τις απόψεις του, ενώ τα ίδια κανάλια αναζητούσαν μετά μανίας να εντοπίσουν τη Λυδία Κονιόρδου για μια νέα δήλωση που θα γινόταν «βούτυρο στο ψωμί» των κάθε λογής εκπομπών.

«Ανέκαθεν ο Ηλίας Ψινάκης είχε ανάμειξη με τη Εurovisionκαι αυτό αποδεικνύεται από τις αναθέσεις-υποψηφιότητες της Παπαρίζου ή του Ρουβά. Εφέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν είχε σχέση με τα πράγματα» αναφέρει παράγοντας του συστήματος της Εurovision ο οποίος δεν συμμετέχει στην προετοιμασία της ελληνικής υποψηφιότητας για την 56η διοργάνωση του θεσμού. «Το λάθος όμως που γίνεται είναι ότι όλοι ασχολούνται με το ποιος θα πει το τραγούδι και κανείς με το ποιο τραγούδι θα είναι αυτό. Δεν είναι διαγωνισμός προσώπων αλλά τραγουδιού» προσθέτει και εξηγεί ότι από τη στιγμή που οι υποψήφιοι προκύπτουν και με ανάθεση είναι δύσκολο πλέον να μπουν H ΛΥΔΙΑ ΦΕΥΓΕΙ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Αριστερά,η Λυδία Κονιόρδου ως Μήδεια στην Επίδαυρο.Στην κατ΄ εξοχήν σύγχρονη πρωταγωνίστρια αρχαίας τραγωδίας ζητήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη (δεξιά) να συμμετάσχει ως μέλος του νέου ΔΣ της ΕΡΤ στο «project Εurovision».Τελικά δεν «τράβηξαν» ούτε η συμμετοχή της…ούτε το project

Για τη διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει κλείσει το θέμα της λίστας με τα ονόματα.Υποψήφιοι ενδέχεται να είναι και άλλοι τραγουδιστές οι οποίοι πιθανόν να μην προέρχονται από τη δεξαμενή των ριάλιτι. «Μην εκπλαγείτε αν εφέτος δεν λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό» ισχυρίζονται παράγοντες της νέας διοίκησης. «Αν δεν προκύψει σχετικά καλό τραγούδι,μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί εκτός.Τι έχουμε να χάσουμε;». Το βέβαιον πάντως είναι ότι η σχέση της Λυδίας Κονιόρδου με τη Εurovision έληξε οριστικώς.Την τελεία την έβαλε η ίδια. «Μια γνώμη κλήθηκα να δώσω, συμβουλευτικά να μιλήσω και…» καταλήγει.

Μετά τον θόρυβο των τελευταίων ημερών και τις δηλώσεις κατά της Λυδίας Κονιόρδου η ΕΡΤ προβληματίστηκε ιδιαιτέρως,ενώ η σκέψη να εκδοθεί κάποια ανακοίνωση συζητήθηκε ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ. Προς το παρόν πάντως δεν αναμένεται να λάβει καμία πρωτοβουλία.