Τέσσερις νεανικές θεατρικές ομάδες μοιράζονται τις τέσσερις Παρασκευές του προσεχούς Ιανουαρίου και με αυτόν τον τρόπο το Εθνικό Θέατρο κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά: Με τη μορφή work in progress, και στο πλαίσιο του προγράματος «Διάδρομος απογείωσης», οι τέσσερις ομάδες παρουσιάζουν μια πρώτη εκδοχή της καινούργιας τους δουλειάς. Πρόκειται για τους Nova Melancholia, ΑΣΙΠΚΑ, Mkultra και Osmosis, που συμμετέχουν σ΄αυτό το μίνι φεστιβάλ και δίνουν μία και μοναδική παράσταση έκαστος!

Συγκεκριμένα, στις 7 Ιανουαρίου η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζει το project «Στοές», μια «δημοσιογραφική» δουλειά μια που το υλικό προέρχεται από τον πρόσφατο εγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή και παρακολουθεί το χρονικό ως τον απεγκλωβισμό τους. Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπίτου αντιπαραθέτει στο γεγονός τα ποιήματα του σουηδού Τόμας Τσάνστρομε. Ακολουθεί η ομάδα Osmosis (την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου) με το έργο «Αυτό δεν είναι μια πίπα» σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη, όπου απομονώνεται ένας μονόλεπτος διάλογος _σε ελεύθερη απόδοση, από την ταινία του Γούντι Αλεν «Διαλύοντας τον Χάρυ». Τρίτη στη σειρά είναι η δουλειά των «Nova Melancholia» με τον «Πειρασμό του Αγίου Αντωνίου: Μια παράσταση για το έθνος» και θέμα το σήμερα, το σκοτάδι και την αποθέωση του Νεοέλληνα, σε μια σύνθεση του Μανώλη Τσίπου _στις 21/1/2011. Την τελευταία Παρασκευή του Ιανουαρίου (28/1) σειρά έχει η «Mkultura» με το έργο «Εορτασμοί σε πρώτο ενικό». Πρόκειται για μια δουλειά σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία των Γκίγκη Αργυροπούλου και Πέντερ Κίρκ που πραγματεύεται εορτασμούς που δεν θα γίνουν ποτέ.

* Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Εθνικό Θέατρο – Κτίριο Τσίλερ, στην αίθουσα Εκδηλώσεων (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210.5288170/1). Ωρα έναρξης: 18.00. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.