Ας είναι καλά το Ιnternet. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των τελευταίων δραστηριοτήτων του Κωστή Μαραβέγια , ο οποίος το τελευταίο διάστημα τρέχει και δεν φθάνει για να αντεπεξέλθει… και στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις του. Η αρχή έγινε στις 16 Οκτωβρίου με την εμφάνισή του (μαζί με τους Μaraveyas Ιllegal) στην έναρξη του Ρrix Εuropa, του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Τηλεόρασης, Ραδιοφώνου και Νέων Τεχνολογιών, στο Βερολίνο. Η συναυλία μεταδόθηκε «ζωντανά» από τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό του Βερολίνου Rundfunk ΒerlinΒrandenburg (RΒΒ) σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες – στην Ελλάδα από τον Κosmos 93,6 – αλλά και από το Διαδίκτυο. Επίσης η συναυλία ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει σε δίσκο. Τα καλά νέα για τον Μαραβέγια δεν σταματούν όμως εδώ. Εκείνη τη βραδιά παρουσίασε και το καινούργιο τραγούδι του «Rue Μadame». Αποτέλεσμα, το Dailymotion Ελλάδας, θυγατρικό του μεγαλύτερου ανεξάρτητου video hosting site στον κόσμο (www.dailymotion.com), το επέλεξε προκειμένου να διοργανώσει τον πρώτο παγκόσμιο μουσικό βιντεο-διαγωνισμό με πρωταγωνιστή έλληνα καλλιτέχνη. Ηδη ο διαγωνισμός φιλοξενείται στην κεντρική σελίδα του Dailymotion, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Αυστραλία, το Μαρόκο, η Γαλλία, η Πολωνία και ο Καναδάς.

Στην προσωπική ιστοσελίδα του Μαραβέγια στο Dailymotion (www. dailymotion.com/Μaraveyas) οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν αποσπάσματα από προσωπικά πλάνα του δημιουργού καθώς και το τραγούδι «Rue Μadame», προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους βιντεοκλίπ. Το πρώτο θα αναδειχθεί βάσει των ψήφων που θα συγκεντρώσει στην κοινότητα του site και το δεύτερο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ως το επίσημο κλιπ του τραγουδιού του.

Οπως σημειώνει ο ίδιος ο Κωστής Μαραβέγιας στο «Βήμα», όλα αυτά ξεκίνησαν μάλλον συμπτωματικά, «μέσω του Ιnternet. Από το myspace με ανακάλυψαν,ζήτησαν περισσότερα στοιχεία, τραγούδια, βίντεο κτλ. Τους τα έδωσα και έτσι πήρα μέρος στο Βερολίνο. Εκεί με είδαν οι υπεύθυνοι του γαλλικής καταγωγής Dailymotion και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Τελικά, λες να είναι η χρονιά μου ή απλώς είμαι ένας κομήτης που κάποια στιγμή θα σκάσει;».

Ο έλληνας μουσικός και ερμηνευτής κάνει λόγο για « μια καλή αρχή όσον αφορά το εξωτερικό.Είναι άλλωστε ένα από τα όνειρά μου:μια πανευρωπαϊκή τουρνέ μαζί με το συγκρότημα. Και δεν μιλάω για μεγάλα στάδια, φυσικά. Μιλάω για μια συνεπή και συνεχή παρουσία εκτός συνόρων. Στο βεληνεκές των δυνατοτήτων μας».

Η βιντεο-κοινότητα των 14 εκατομμυρίων
Το Dailymotion ιδρύθηκε στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2005 και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 14 εκατoμμύρια μέλη, 25.000 νέους χρήστες ημερησίως και μερικά δισεκατομμύρια «κλικ» ανά μήνα. Στο μικρό διάστημα παρουσίας του στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 29.000 εγγεγραμμένα μέλη. Πρόκειται για μια κοινότητα τα μέλη της οποίας βλέπουν, μοιράζονται και δημιουργούν βίντεο, αλληλεπιδρώντας καθημερινώς μέσα από τα τουλάχιστον 15 θεματικά κανάλια της ιστοσελίδας. Μια από τις προτεραιότητες του Dailymotion στην Ελλάδα είναι η προώθηση της εγχώριας βιντεο-δημιουργίας.

Προσεγγίζονται έλληνες δημιουργοί πρωτότυπου υλικού, οι οποίοι ως motionmakers θα αποτελέσουν τους κύριους διαμορφωτές του περιεχόμενου του site, απολαμβάνοντας παράλληλα μια σειρά προνόμια προβολής σε σχέση με τους υπόλοιπους χρήστες. Είναι ένα μέσο μαζικής επικοινωνίας το οποίο προβάλλοντας το έργο των χρηστών του βοηθά τους πιο ταλαντούχους να αποκτήσουν δημόσια αναγνώριση. Τo Dailymotion εκπροσωπείται σε περισσότερες από 25 χώρες. ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
η www.maraveyas.net η www.myspace.com/maraveyas η www.dailymotion.com/maraveyas «Μας αντιμετώπισαν σαν τους κλέφτες της Ευρώπης»
Τ ο τραγούδι «Rue Μadame» ο Κωστής Μαραβέγιας το ερμηνεύει στα αγγλικά αλλά με… γαλλική προσφορά. «Οπως θα το τραγουδούσε κάποιος Ελληνας που θα ερωτευόταν μια Γαλλίδα στο Παρίσιαλλά δεν θα ήξερε γαλλικά» εξηγεί. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει επίσης μια σειρά εμφανίσεων, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στο Κoo Κoo, αλλά και το νέο του άλμπουμ. «Αισθάνομαι μια ανάγκη για αλλαγές. Δεν θέλω να παρουσιάσω και πάλι τα ίδια πράγματα. Κάτι ανάλογο έκανα και στο Βερολίνο:εκτός από τα τραγούδια μου, απήγγειλα και Καβάφη. Ισως να μην το έκανα μόνο για καλλιτεχνικούς λόγους. Στις 20 ημέρες που έμεινα εκεί διεπίστωσα ότι ήταν πολύ καχύποπτοι απέναντί μας. Μας αντιμετώπιζαν σαν τουςκλέφτες της Ευρώπης. Και ήθελα να ανατρέψω αυτή την εικόνα».