Η διαδικασία αποδείχτηκε δύσκολη. Εχοντας εγχειριστεί προσφάτως στα γόνατα και αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια σοβαρά κινητικά προβλήματα, η Λάιζα Μινέλι ηχογράφησε το νέο άλμπουμ της εξ ολοκλήρου στο διαμέρισμά της. « Η ανάρρωση ήταν αργή και επίπονη. Συχνά βρισκόμασταν με τον Μπίλι Στριτς (σ.σ.: ο πιανίστας της) στο δωμάτιο του πιάνου. Τις ημέρες όμως που δεν μπορούσα καν να περπατήσω,ηχογραφούσαμε στο δωμάτιό μου. Ηταν γελοίο!» ανέφερε η 64χρονη σοουγούμαν αυτοσαρκαζόμενη- ως συνήθως- σε πρόσφατη συνέντευξή της στη «Wall Street Journal».

Το «Confessions» είναι το πρώτο άλμπουμ που ηχογραφεί η Μινέλι με τραγούδια από το «Μεγάλο αμερικανικό ρεπερτόριο», αρκετά από τα οποία είχε ακούσει προτού καν ηχογραφηθούν για πρώτη φορά, από τους ίδιους τους δημιουργούς τους, στο πατρικό της: «Οταν ήμουν μικρή καθόμουν κάτω από το πιάνο και άκουγα αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους να τραγουδούν- δημιουργοί όπως ο Αϊρα Γκέρσουιν, ο Ερβιν Μπερλίν και ο Οσκαρ Λεβάντ. Αυτό το κομμάτι της ζωής μου δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε έμαθα τα πάντα».

Η επιλογή των συνθέσεων έγινε εντελώς αυθόρμητα: στις διάφορες μουσικές βραδιές που διοργάνωνε στο σπίτι της, κατέληγε να τραγουδά παλιές επιτυχίες πλάι στον Τόνι Μπένετ ή την Τζάνετ Τζάκσον. «Υπάρχουν τραγούδια που τραγουδάμε σε όλα τα πάρτι που γίνονται σπίτι μου. Τρώμε ιταλικό φαγητό και στη συνέχεια καθόμαστε γύρω από το πιάνο με τον Τόνι ή την Τζάνετ. Ημασταν χαλαρωμένοι γιατί δεν υπήρ χαν ξένοι μπροστά μας:αυτή την αίσθηση ήθελα να πετύχω και στο άλμπουμ».

Εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει η 64χρονη καλλιτέχνις, οι ζωντανές εμφανίσεις τής έχουν γίνει εφιάλτης- ιδίως έπειτα από εκείνη την εντυπωσιακή κατάρρευσή της, τα Χριστούγεννα του 2007, κατά τη διάρκεια ενός σόου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Σήμερα, έχοντας πάρει φόρα από την επιτυχία που γνώρισε το αμέσως προηγούμενο άλμπουμ της, «Liza΄s Αt Τhe Ρalace», πραγματοποιεί μετρημένες εμφανίσεις. Ωστόσο τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι αρκετά. «Τον τελευταίο καιρό δεν μου έχουν συμβεί απρόοπτα» λέει. «Αλλά έχω κοστούμια που “σπάνε”.Ετσι,κάθομαι στο πιάνο και φωνάζω:“Μπορεί κάποιος,σας παρακαλώ,να μου φέρει ένα καινούργιο ζευγάρι εσώρουχα;”. Τι να κάνω, να προσποιηθώ ότι δεν συμβαίνει τίποτε;».

Εχοντας κερδίσει στη διάρκεια της πολυτάραχης καριέρας της όλα τα σημαντικά βραβεία στον χώρο της σόουμπιζ (Εμι, Γκράμι, Τόνι, Οσκαρ κ.λπ.), η Λάιζα Μινέλι συνεχίζει… γιατί αυτό είναι που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Και το αντιλαμβάνεται κανείς ακούγοντας το νέο άλμπουμ, «Confessions»: μπορεί η ίδια να μη βρίσκεται πλέον στο υψηλό επίπεδο ερμηνείας του «Καμπαρέ», δίνει όμως ουσιαστικές και ώριμες ερμηνείες σε εξαιρετικά τραγούδια, όπως τα «Υou Fascinate Μe So», «Αll Τhe Way», «Close Υour Εyes», «Ηe΄s Α Τramp» και «Αt Last».