από metereologos.gr
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018
 

Με δακρυγόνα και προσαγωγές άνοιξαν την Ακρόπολη τα ΜΑΤ

Με δακρυγόνα και προσαγωγές άνοιξαν την Ακρόπολη τα ΜΑΤ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Αθήνα 

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μετά τη χρήση δακρυγόνων που έκαναν οι άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να αναγκάσουν τους συμβασιούχους, που ήταν εκεί από χθες, να αποχωρήσουν. Αυτή την ώρα, η είσοδος είναι αποκλεισμένη από τους άνδρες των ΜΑΤ και αστυνομικούς, ενώ στο σημείο παραμένουν και οι συμβασιούχοι, που δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν πριν το απόγευμα.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια ήταν αδιανόητες, καθώς τόσο οι συμβασιούχοι όσο και οι δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση στην κεντρική είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

Συγκεκριμένα, μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια της αστυνομίας να σπάσει το λουκέτο που είχε μπει από τους συμβασιούχους στην κεντρική είσοδο, η αστυνομία εισέβαλε στον χώρο της Ακρόπολης από το πλάι.

Στη συνέχεια επικράτησε ένταση, με δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών εναντίον δημοσιογράφων και συνεργείων ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης που βρίσκονταν στην είσοδο της Ακρόπολης για την κάλυψη των γεγονότων. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης απωθήκαν με τη χρήση βίας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, ένας εικονολήπτης ξένου πρακτορείου ειδήσεων τραυματίστηκε.

Ταυτόχρονα, δυνάμεις της αστυνομίας έβγαλαν με τη βία από τον αρχαιολογικό χώρο τους συμβασιούχους.

Στη διάρκεια της επέμβασης, υπήρξε προσαγωγή ενός νεαρού στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.Πολιτισμός περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συμβασιούχοι κλείνουν και πάλι την Ακρόπολη 
Διεθνής Τύπος Τα επεισόδια στην Ακρόπολη κάνουν «τον γύρο του κόσμου» 
Υπουργείο Πολιτισμού Οι πληρωμές των δεδουλευμένων προς τους συμβασιούχους γίνονται κανονικά 
ΑΔΕΔΥ Αποδοκιμάζει τη σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ στην Ακρόπολη 
ΚυβέρνησηΑδικαιολόγητες οι κινητοποιήσεις συμβασιούχων στην Ακρόπολη 
ΓΣΕΕ Απαράδεκτη η χρήση βίας κατά εργαζομένων του ΥΠΠΟ 
 
-