Εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης, διθυραμβικά σχόλια και… διαδικτυακή υπερκινητικότητα συνόδευσαν την πρεμιέρα της σειράς «Το νησί» (Μega), προκαλώντας πολλές τηλεοπτικές καραμπόλες. Συγκεκριμένα, 3.550.524 τηλεθεατές παρακολούθησαν την πολυαναμενόμενη σειρά, επιφέροντας σημαντικές απώλειες στα αντίπαλα κανάλια και μάλιστα μια ημέρα όπου οι περισσότεροι πλάσαραν δυνατά χαρτιά και πρεμιέρες με… «χαμένες προσδοκίες». Ο τηλεοπτικός χάρτης άλλαξε σημαντικά καθώς με 61,7% συνολική τηλεθέαση το «Νησί» έσπρωξε σε κατρακύλα τους ριάλιτι αντιπάλους του «Νext top Μodel» και «Βig Βrother» οι οποίοι καταποντίστηκαν, σημειώνοντας ποσοστά τηλεθέασης μόλις 12,3% και 10,4% αντίστοιχα.

Αλλά και σε επίπεδο εντυπώσεων η σειρά του Μega κέρδισε με μεγάλη διαφορά. Από τα πρώτα λεπτά μετάδοσής της στο Διαδίκτυο ξέσπασε «καταιγίδα» σχολίων, συνεχής ροή επαίνων και τα τρία group που έχουν δημιουργηθεί στο Facebook δέχθηκαν- και συνεχίζουν να δέχονται- χιλιάδες μέλη. Οι περισσότεροι έσπευσαν να σχολιάσουν τα συγκινητικά και ατμοσφαιρικά πλάνα, τις πολύ καλές ερμηνείες, την εξαιρετική σκηνοθεσία, τη φωτογραφία και τη σκηνογραφία, χωρίς ωστόσο να απουσιάζει και η μειοψηφούσα «άλλη άποψη» με όσους βρήκαν τη σειρά καταθλιπτική, αργή, παλιομοδίτικη και υπερβολικά δραματική.

Οπως ήταν αναμενόμενο από την επόμενη κιόλας ημέρα προβολής των προγραμμάτων, εφόσον το περιεχόμενο των ανταγωνιστικών εκπομπών δύσκολα πλέον θα αλλάξει, άρχισαν τα στημένα διαφημιστικά τρυκ των ριάλιτι, με στόχο να πληγεί η τεράστια επιτυχία του «Νησιού». Ετσι, όπως μας προϊδεάζουν μέσω Διαδικτύου, και όχι μόνο, στο μενού τους μελλοντικά περιλαμβάνονται από μαλλιοτραβήγματα παρουσιαστριών με συμμετέχουσες μοντέλες ως και γαργαλιστικές σκηνές ανάμεσα σε παίκτες. Οξύμωρο, βέβαια, καθώς όλα αυτά συνετέλεσαν, όπως φάνηκε, στο να τους γυρίσουν οι τηλεθεατές την πλάτη και να στραφούν σε πιο ποιοτικό και απαιτητικό θέαμα.

Τέλος, υψηλή τηλεθέαση πραγματοποίησε το «Ράδιο Αρβύλα» στην πρώτη εκπομπή για εφέτος, σχεδόν σταθερό παρέμεινε το «Μaster Chef» ενώ αντιθέτως ο «Εφιάλτης στην κουζίνα» στον Αlpha, με μονοψήφια τηλεθέαση, απεδείχθη… «εφιάλτης στον δρόμο της τηλεθέασης».

Πρωινό mou, πρωτιά mou

Τηλεθέαση που είχε καιρό να πραγματοποιήσει στην πρωινή ζώνη το Μega σημείωσε το «Πρωινό mou», το οποίο στην πρεμιέρα του επικράτησε με άνεση έναντι των ανταγωνιστών του. Συγκεκριμένα το ζεύγος Γιώργου Λιάγκα και Φαίης Σκορδά (αριστερά), με συνολική τηλεθέαση 31,9%, κατέκτησε την πρώτη θέση και μάλιστα με απόστασηαπό τους δεύτερους Γιώργο Καραμέρο και Σπύρο Χαριτάτο αλλά και την τρίτη Ελένη Μενεγάκη- η οποία ξεπέρασε τις 15 μονάδες τηλεθέασης.

Αν και είναι νωρίς ακόμη, ωστόσο η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Μega εμφανίζει τάσεις αυξημένης δυναμικής σε σχέση με πέρυσι και όπως όλα δείχνουν θα διεκδικήσει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση, επιφέροντας ανατροπές στις ως τώρα ισορροπίες του πίνακα τηλεθέασης.