Αν η βασιλεία χρειάστηκε ένα δημοψήφισμα για να… εκθρονιστεί από τη δημόσια ζωή μας, η βασιλευομένη απολυταρχία της πρωινής ζώνης χρειάστηκε μόλις ένα δίδυμο ( Γιώργος Καραμέρος- Σπύρος Χαριτάτος ) και ένα διαζύγιο ( Μενεγάκη-Λάτσιος ) για να αποχαιρετήσει τις παλιές καλές ημέρες της πρωτιάς. Η Ελένη Μενεγάκη απώλεσε τις χρυσές ημέρες της αποθέωσης από τα lifestyle περιοδικά και τη σιγουριά του θρόνου της και πλέον μεταχειρίζεται φθηνές μεθόδους εντυπωσιασμού και απέλπιδες προσπάθειες αύξησης της τηλεθέασης της εκπομπής της.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσκληση της Κατερίνας Ζαρίφη, πρώην συνεργάτριας της ξανθιάς παρουσιάστριας η οποία είχε αποχωρήσει πριν από δύο χρόνια για να κάνει δικό της πρωινό στον ΑΝΤ1, στη χθεσινή εκπομπή «Καφές με την Ελένη». Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσκληση από την υπεύθυνη καλεσμένων Βένια Καραγιάννη διατυπώθηκε κάπως έτσι: «Τη Δευτέρα θα είσαι προσκεκλημένη στην εκπομπή» – αίτημα που δεν άφηνε περιθώριο αντίρρησης. Λογικό, αφού και η χθεσινή πρεμιέρα των Γιώργου Λιάγκα- Φαίης Σκορδά δεν άφηνε περιθώριο σε κανέναν από τους πρωινούς διεκδικητές του σερβιρίσματος του πρωινού καφέ μας… Προς τούτο και οι Καραμέρος- Χαριτάτος παρακάθησαν στον άνετο καναπέ τους με τον διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1 Γιάννη Λάτσιο. Αν και η Ζαρίφη είχε πρόσφατα δηλώσει ότι «στην εκπομπή της Ελένης θα πήγαινα με επιγονατίδες σαν να πήγαινα σε τάμα», έκανε κανονική είσοδο, όρθια και χαμογελαστή ( «Εκανα 27 μήνες να έρθω, όσο κυοφορούν οι ελέφαντες» ), όπως την είχαν συνηθίσει η Ελένη και το τηλεοπτικό κοινό.

Ομως ο τηλεθεατής δεν πήρε αυτό που ήθελε όπως πήρε ενάμιση περίπου χρόνο πριν όταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου κάλεσε το έτερο απολωλός πρόβατο της πρωινής ζώνης, τον Νίκο Μουτσινά στην εκπομπή του και έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η είδηση για την έλευση της πρώην συνεργάτιδας της ξανθιάς παρουσιάστριας ξανά στο πλατό της εκπομπής μετά από 2 χρόνια είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου από την περασμένη Δευτέρα, η Ζαρίφη δέχτηκε το σχετικό τηλεφώνημα – πρόσκληση την Πέμπτη το βράδυ! Κάτι που δείχνει ότι η συζήτηση και το πλάνο της πολύ σημαντικής χθεσινής εκπομπής καταστρώθηκε χωρίς την αρχική συγκατάθεση της «σημαντικής» προσκεκλημένης. Βέβαια, εδώ να σημειώσουμε ότι τους 27 μήνες που προηγήθηκαν, εκτός από τις Μενεγάκη – Ζαρίφη που δεν αντάλλαξαν κουβέντα, sms ή τηλέφωνο και δεν εθεάθησαν ποτέ μαζί, το ίδιο συνέβη και με την πλειοψηφία της αυλής της Ελένης: Σαν να υπάκουαν σε μια άγραφη διαταγή, φρόντισαν να κόψουν κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την «άσωτη» Κατερίνα. Ακόμη και την ώρα της εκπομπής, δεν ήξεραν πώς να σταθούν και να φερθούν στην «καλεσμένη» τους. Η ίδια κάλεσε κάποιον να κάτσει δίπλα της για να μην είναι μόνη της και υπάκουσε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής η Ελένη Μενεγάκη προανήγγειλε την έλευση του δεύτερου καλεσμένου της ημέρας, του Πέτρου. Δεν έδωσε άλλα στοιχεία αφήνοντας υπονοούμενα. Τελικά εμφανίστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, οπότε χάσαμε την ευκαιρία να δούμε τη συμφιλίωση της ξανθιάς παρουσιάστριας και με τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Στο mega-μετερίζι
Στο «Πρωινό mou» το άγχος της πρεμιέρας ήταν αναμενόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο δικαιολογείται και η αναφορά του Γιώργου Λιάγκα στον επικεφαλής του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως Καρλ Γιούνκερ. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο παρουσιαστής έριξε γέφυρες με όσους είχε αψιμαχίες το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο δηλαδή με την Ελεονώρα Μελέτη όσο και με γνωστή τηλεκριτικό. Η Φαίη Σκορδά καλημέριζε ως αργά το μεσημέρι, ενώ ο Γιώργος Λιάγκας σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής στεκόταν ένα βήμα πίσω από τη σύζυγο και συμπαρουσιάστριά του θεωρώντας το δεδομένο καθώς «εκείνη έχει εμπειρία σε τρίωρη ζωντανή εκπομπή».

«Ποδαρικό» του έκανε το επιτυχημένο δίδυμο Παναγιώτης Πετράκης Αντιγόνη Δρακουλάκη από «Τα μυστικά της Εδέμ» (τους οποίους ο Γιώργος Λιάγκας συνόδευσε στο τραγούδι επιδεικνύοντας τις γνώσεις του στο πιάνο- περικοπές γαρ), η Κατερίνα Λέχου με τον Στέλιο Μάινα από το ατμοσφαιρικό «Νησί», που έκανε επίσης πρεμιέρα χθες, και η Τατιάνα Στεφανίδου, η καλεσμένη-έκπληξη, που μίλησε ξανά για την εκδίωξή της από τον ΑΝΤ1, τη διαμάχη της με τον Γιώργο Θεοφάνους, τις χαμηλές θεαματικότητες της εκπομπής της ( «που για το Star είναι υψηλές» ) και τις «κακόβουλες» τηλεκριτικές που την καταδιώκουν.

Οι «Χρυσοδάκτυλοι» του ΑΝΤ1
Ακριβώς απέναντι στη ζώνη «10 με 1» και στην ομώνυμη εκπομπή οι Καραμέρος- Χαριτάτος τοποθέτησαν τον Γιάννη Λάτσιο για πρώτη φορά απέναντι από την πρώην σύζυγό του Ελένη Μενεγάκη. Για την είσοδο του διευθυντή προγράμματος του σταθμού κρατήθηκαν τα καλύτερα κομπλιμέντα ( «ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός», «ο Μίστερ ΤV που γκρέμισε τα τηλεοπτικά στερεότυπα») αλλά και το τραγούδι της Σίρλεϊ Μπάσεϊ «Goldfinger» («Χρυσοδάκτυλος»).

Τα νούμερα της AGB

Εκπομπή

Μέσος όρος

Ηλικιακό κοινό 15-44 ετών

Πρωινό mou (Mega)

31,9%

34,3%

10 με 1 μαζί (Ant1)

17,2%

10,8%

Καφές με την Ελένη (Alpha)

15,2%

22,6%