Καταγγελίες για νεποτισμό δέχεται ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 67ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας έδωσε αρκετά από τα βασικά βραβεία σε φίλους. Ο ίδιος απορρίπτει τις καταγγελίες.

Βραβείο καλύτερης ταινίας κέρδισε το φιλμ Somewhere της Σοφίας Κόπολα, πρώην συντρόφου του Κ. Ταραντίνο.

Επίσης, ο Άλεξ ντε λα Ινγκλέσια, φίλος του σκηνοθέτη, έλαβε δύο βραβεία, ανάμεσά τους και εκείνο της καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η επιτροπή έφτιαξε ειδικό βραβείο, το οποίο παρέδωσε στον Μόντε Χέλμαν, μέντορα του Ταραντίνο, για το σύνολο της καριέρας του.

«Η προεδρία του Κουέντιν Ταραντίνο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μετατραπεί σε σύγκρουση συμφερόντων, εάν κανείς σκεφτεί ότι το Somewhere και το Road to Nowhere ήταν γοητευτικά και ενδιαφέροντα φιλμ, αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό» γράφει ο Πάολο Μερεγκέτι, κριτικός κινηματογράφου της Corriere della Sera.

Ο ίδιος ο Ταραντίνο δηλώνει ότι δεν επρόκειτο να μεροληπτήσει στην απόφασή του και ότι αυτή θα βασιζόταν μόνο στο συναίσθημα που θα του προκαλούσε η κάθε ταινία.

Δηλώνει ότι ο μέντοράς του Μόντε Χέλμαν του είχε πει παλαιότερα ότι ένας φίλος στην κριτική επιτροπή αποτελεί «τον χειρότερο εφιάλτη» μιας και πιθανότατα θα ντρέπεται πολύ για να του δώσει κάποιο βραβείο.