Την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Ορχήστρας των Χρωμάτων υπέβαλε πρότινος στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο ο συνθέτης κ. Γιώργος Κουρουπός. Ωστόσο οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν με τις δύσκολες για την Ορχήστρα οικονομικές συνθήκες, οι οποίες από καιρού εις καιρόν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν. Αντιθέτως, σε επιστολή που απέστειλε στους μουσικούς και στους υπόλοιπους εργαζομένους στην Ορχήστρα, ο Γιώργος Κουρουπός εκτιμά ότι η κατάσταση σήμερα, αντίθετα με ό,τι συνέβη τους προηγούμενους μήνες, «παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη, αφενός γιατί το ΥΠΠΟΤ έχει δρομολογήσει τη δέσμευσή του για τη συμπληρωματική επιχορήγηση 300.000 ευρώ καιαφετέρου γιατί η επικείμενη υπογραφή τριετούς σύμβασης με το Ωνάσειο για σειρά συναυλιών στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνώνμάς εξασφαλίζει μια αξιόλογη δραστηριότητα».

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Κουρουπός έκρινε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποσυρθεί χωρίς να προκληθούν ιδιαίτεροι κραδασμοί. «Αντιθέτως πιστεύω», γράφει στην ίδια επιστολή, «ότι οι σημερινές συνθήκες θα επιτρέψουν στον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή να επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα, με ανασύνταξη των δυνάμεων της Ορχήστρας, φρέσκιες ιδέες και πολύ κουράγιο».

Κλείνοντας, εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους εργαζομένους για την πολύχρονη συνεργασία- ο ίδιος βρισκόταν στο τιμόνι της Ορχήστρας επί δεκαεξίμισι χρόνια- και υπογραμμίζει την πεποίθησή του περί οριστικής καταξίωσης της Ορχήστρας των Χρωμάτων στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας μας.