Για πέντε μόνο συναυλίες σε ισάριθμες πόλεις της Ελλάδας ενώνονται ξανά τα μέλη του συγκροτήματος Πυξ Λαξ. Πρόκειται για μια μοναδική για τα ελληνικά χρονικά μουσική παραγωγή, η οποία ενδεχομένως να αποτελέσει το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού του 2011. Η μουσική αυτή συνάντηση θα έχει χαρακτήρα φόρου τιμής στον αείμνηστο Μάνο Ξυδού, όπως ανακοίνωσαν χθες στο Τerra Vibe Ρark τα μέλη του συγκροτήματος.

Η αφετηρία θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011. Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα , η νέα μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου στο ακορντεόν, τον Αλκη Παπαδόπουλο στο πιάνο, τον Γιώργο Γιαννόπουλο στα τύμπανα και τον Νίκο Γιαννάτο στο μπάσο.

Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989, όταν ο Πλιάτσικας και ο Στόκας, παιδικοί φίλοι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, έδωσαν ηχογραφημένα τραγούδια τους στον Ξυδού, ο οποίος τότε εργαζόταν στη δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ. Το 2004 το συγκρότημα ανακοίνωση τη διάλυσή του. Η τελευταία συναυλία τους στις 18 Σεπτεμβρίου 2004 στο θέατρο του Λυκαβηττού ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε με τίτλο «Τέλος». Η επικείμενη επιστροφή τους ήταν ιδέα του ίδιου του Μάνου Ξυδού.