Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε ξαφνική νεροποντή στο θέατρο Badminton. Η καταγραφή και ο απολογισμός των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί, η αποκατάστασή τους άρχισε και οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Μόλις 60 λεπτά κράτησε η ξαφνική μπόρα τροπική θύελλα που έπληξε τις βορειοανατολικές περιοχές της Αθήνας, άλλα η πρωτοφανής ένταση του φαινομένου ήταν τόσο μεγάλη που οι χείμαρροι του νερού από τον Υμηττό εισέβαλαν ορμητικά στο θέατρο Badminton (που σημειωτέον το μεγαλύτερο μέρος των σκηνικών και ηλεκτρομηχανολογικών του εξοπλισμών αναπτύσσεται κάτω από το έδαφος) και προξένησαν ανυπολόγιστες ζημιές στο κάτω φουαγιέ, την πλατεία των θεατών, τη σκηνή, την αποθήκη της σκηνής, τον ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, τα πατώματα κλπ.

Στην περιοχή γύρω από το θέατρο τα νερά σχημάτιζαν λίμνες έως και μισό μέτρο.

Προσωπικό του θεάτρου που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της καταστροφής αναφέρουν ότι δεν έχουν ποτέ ξαναδεί τέτοια νεροποντή, άνοιξαν οι ουρανοί και τόνοι νερού και λάσπης με θυελλώδεις ανέμους περικύκλωσαν και εισέβαλαν στο θέατρο, από την πίσω είσοδο στο ημιυπαίθριο καπνιστήριο, στο κάτω φουαγιέ και μέσα στο θέατρο στην πλατεία της Α & Β θέσης, τη σκηνή και άλλους βοηθητικούς χώρους. Το νερό στο κάτω φουαγιέ έφτασε τους 50 πόντους.

Αυτή την εποχή και έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου το θέατρο Badminton είναι κλειστό. Οι παραστάσεις που πραγματοποιούνται στο Προαύλιο του Badminton συνεχίζονται κανονικά.

Η καταγραφή και ο απολογισμός των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Η αποκατάσταση των ζημιών άρχισε ήδη και οι υπεύθυνοι ευελπιστούν να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των παραστάσεων του θεάτρου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.