Δύο ώρες γεμάτες ρυθμό, ευλυγισία και χάρη θα απολαύσουν απόψε (από τις 19.00 ως τις 21.00) οι Αθηναίοι στο μετρό του Συντάγματος. Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, ομάδες διαφορετικού προσανατολισμού (από την ελληνική παράδοση ως τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό, και από το φλαμένκο και το τάνγκο ως τον κούμπια και τη σάλσα) καλούν τους κατοίκους της πρωτεύουσας να γνωρίσουν τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει η τέχνη της κίνησης. Τα δρώμενα πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Τμήματος Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CΙD UΝΕSCΟ- του οποίου προεδρεύει ο Ελληνας Αλκης Ράφτης, πρόεδρος, παράλληλα, του θεάτρου «Δόρα Στράτου».

Ενδεικτική της πρόθεσης των διοργανωτών να στρέψουν την προσοχή του κοινού στην τέχνη του χορού είναι η συμμετοχή της πειραματικής ομάδας «Φως» της Μαριάννας Παπαδοπούλου. Αποτελείται από ανθρώπους από 9 ως 65 ετών στους οποίους, όπως εξηγεί η ίδια, «μέσα από απλές κινήσεις περνώ τις βασικές αρχές του χορού ούτως ώστε, αν κάποια στιγμή θελήσουν να ασχοληθούν, να είναι σε θέση να τις χρησιμοποιήσουν».

Η ομάδα θα συμμετάσχει με ένα χοροθεατρικό απόσπασμα από την παράσταση «Μια ζωή σε μια νύχτα». Οι χορογραφίες, τις οποίες υπογράφουν η Μαριάννα Παπαδοπούλου, η Καλλιόπη Κούρου και η Δάφνη Γκότση, αντλούν έμπνευση από τον σύγχρονο χορό, το μπαλέτο και τον αυτοσχεδιασμό και βασίζονται σε μουσικές ελλήνων συνθετών, όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης , ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μάνος Λοΐζος κ.ά. Τα κείμενα της παράστασης υπογράφει η Καλλιόπη Δράκου.