Είναι με διαφορά η πιο μισητή χήρα στην ιστορία της ροκ μουσικής. Πιθανότατα μάλιστα στα μάτια των θαυμαστών του Κερτ Κομπ έ ιν, η Κόρτνεϊ Λαβ να έχει ξεπεράσει σε μίσος ακόμη και την «ταλαίπωρη» Γιόκο Ονο. Και αυτό διότι κανείς δεν «φόρτωσε» τον θάνατο του Τζον Λένον στην τελευταία, ενώ αντιθέτως πολλοί κατηγόρησαν τη Λαβ ως υπαίτια για την αυτοκτονία του Κομπέιν το 1994.

Λες και έπιασαν οι κατάρες που έχει εισπράξει- με εξαίρεση τη σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα καριέρα της ως ηθοποιού- τίποτε δεν της πήγε καλά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Αν και κυκλοφόρησε δύο άκρως ενδιαφέροντα άλμπουμ, το «Live through this» και το «Celebrity skin», το κόστος που πλήρωσε κυρίως από τη χρήση ναρκωτικών αλλά και οι επιπτώσεις που είχε στην ψυχική υγεία της η αυτοκτονία του Κομπέιν την έριξαν σε μια άβυσσο από την οποία μόλις πρόσφατα άρχισε να βγαίνει.

Το «Νobody΄s daughter», το νέο άλμπουμ της Λαβ μετά το «Αmerica΄s sweetheart» του 2004, έχει ιστορία ανάλογη με εκείνη του γεφυριού της Αρτας. Οι πρώτες νύξεις για την κυκλοφορία του έγιναν τον Νοέμβριο του 2005, όταν δηλαδή η Κόρτνεϊ Λαβ βγήκε από το κέντρο απεξάρτησης όπου είχε υποχρεωθεί να εγκλειστεί εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς της- απόρροια χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Είχε χάσει ήδη την επιμέλεια της κόρης της Φράνσις Μπιν και με τη βοήθεια μιας κιθάρας που της χάρισε η φίλη της, η γνωστή συνθέτρια και παραγωγός Λίντα Πέρι, άρχισε να γράφει τα τραγούδια που θα αποτελούσαν τα «Δοκιμαστικά της αποτοξίνωσης».

Αρκετά από τα τραγούδια αυτά, όπως ένα με τίτλο «Πώς τα βρώμικα κορίτσια καθαρίζουν», αναφέρονταν στην περιπέτεια που βίωνε. Εκτοτε κάθε μήνα και πιο πρόσφατα… κάθε ημέρα έβγαινε και μια ανακοίνωση για την υποτιθέμενη κυκλοφορία του νέου άλμπουμ. Τελικά η ημερομηνία οριστικοποιήθηκε: 23 Απριλίου.

Εκτός από τη Λίντα Πέρι, στη δημιουργία του «Νobody΄s daughter» τη βοήθησε και ένας άλλος σπου δαίος της δεκαετίας του ΄90, ο Μπίλι Κόργκαν, ο οποίος έγραψε και το μοτίβο του του τραγουδιού «Samantha». Από τα τραγούδια που έχουν ήδη βγει στο Διαδίκτυο φαίνεται ότι πρόκειται για το πιο ώριμο άλμπουμ της καριέρας της, ενώ όλοι λένε ότι θυμίζει αρκετά την πρώτη περίοδο του Μπομπ Ντίλαν. Η Λαβ είχε ζητήσει μάλιστα και τη βοήθεια του Κιθ Ρίτσαρντς , ωστόσο εκείνος αρνήθηκε: «Ζήτησα τη βοήθειά του επειδή πίστευα ότι η Νο 2 (junkie) έπρεπε να συναντήσει τον Νο 1.Και εκείνος προσποιούταν σε κάποιους γνωστούς ότι με ήξερεαλλά εγώ δεν τον έχω συναντήσει ποτέ». Σε πρόσφατη εμφάνισή της στη Βρετανία μίλησε και για τον Κομπέιν: «Θεέ μου,ο Κερτ ήταν πολύ κουλ. Οχι βέβαια για αυτό που έκανε. Η πράξη του είχε τρομερές συνέπειες στην οικογένειά μας και σίγουρα δεν ήταν κουλ. Φαντάζομαι ότι θα το μετάνιωνε το επόμενο δευτερόλεπτο,αν μπορούσε».

Σήμερα η Κόρτνεϊ Λοβ είναι μια ώριμη κυρία η οποία προσπαθεί να τα βρει με τα φαντάσματα του παρελθόντος, χαρίζοντάς μας την καλύτερη δουλειά της καριέρας της.