Εδώ και τρία χρόνια ο επιχειρηματίας κ. Λ. Λαυρεντιάδης επιχειρεί να «χτίσει» έναν εκδοτικό όμιλο με τη βοήθεια του επιχειρηματία και συνεργάτη του κ. Π. Κυριακίδη. Η απόκτηση του ραδιοσταθμού Flash έβαλε την προσπάθεια των κκ. Λαυρεντιάδη- Κυριακίδη στον «χάρτη» των mainstream media. Το ενδιαφέρον για τις κινήσεις τους ενισχύθηκε από τη συμμετοχή του ομίλου με ποσοστό 10% σε Σκάι 100,3 και Σκάι ΤV και κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την ανακοίνωση της συμμετοχής τους με ποσοστά 10,14% και 12,53% στις εταιρείες Χ. Κ. Τεγόπουλος και Πήγασος αντίστοιχα. Η πρώτη εκδίδει την «Ελευθεροτυπία» και η δεύτερη το «Εθνος», το «Πρώτο Θέμα», την «Ημερησία», αριθμό περιοδικών, είναι μέτοχος του Μega Channel και έχει υπό τον έλεγχό της τα ραδιόφωνα «Σέντρα» και «Πρώτο Θέμα».

Ολες οι παραπάνω συμμετοχές έχουν ενωθεί υπό τη σκέπη της εταιρείας, με τον διακριτικό τίτλο ΝΕΠ Εκδόσεις ΑΕ. Ο υπό διαμόρφωση όμιλος με το χαρτοφυλάκιο των συμμετοχών του θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να εξαγοραστεί ήδη εισηγμένη εταιρεία που θα απορροφήσει τη ΝΕΠ Εκδόσεις.

Ο κ. Π. Κυριακίδης ήταν βασικός μέτοχος της ΕΒΙΚ, μιας από τις τέσσερις εταιρείες που εξαγοράστηκαν και συγχωνεύθηκαν από τον κ. Λαυρεντιάδη για να στηθεί η Αlapis, η οποία σήμερα έχει καταστεί η μεγαλύτερη ελληνική φαρμακευτική εταιρεία. Οι εκδοτικές δραστηριότητες του κ. Κυριακίδη εμφανίζονται να είναι αυτόνομες, πέρα από τις δουλειές του κ. Λαυρεντιάδη. Γι΄ αυτό και ο ίδιος ο κ. Κυριακίδης έσπευσε με δύο επιστολές του σε Τεγόπουλο και Πήγασο να διευκρινίσει ότι είναι ο κύριος μέτοχος της ΝΕΠ Εκδόσεις, καθώς όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν τον κ. Λαυρεντιάδη ως ιδιοκτήτη των ποσοστών αυτών. Αυτή την κατάσταση περιγράφει και ο κ. Λαυρεντιάδης σε κατά καιρούς συζητήσεις με εκπροσώπους του Τύπου υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πρωτοβουλίες του κ. Κυριακί δη αλλά ο ίδιος είναι ενήμερος και κατά καιρούς επιζητείται η γνώμη του. Εν όψει βεβαίως και της εισαγωγής της ΝΕΠ Εκδόσεις στο ΧΑ ο κ. Λαυρεντιάδης αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχήμα- αν δεν έχει ήδη.

Κύκλοι των δύο επιχειρηματιών επισημαίνουν ότι οι θέσεις σε Τεγόπουλο και Πήγασο είναι επενδυτικές και στόχο έχουν να ενισχύσουν τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου εν όψει της εισαγωγής του στο Χρηματιστήριο. Αλλωστε και οι δύο εταιρείες έχουν ισχυρούς βασικούς μετόχους.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί υποστηρίζουν ότι η σχετική δραστηριοποίηση της ΝΕΠ Εκδόσεις θα συνεχιστεί με στόχο την απόκτηση μεγαλύτερου ποσοστού. Μάλιστα, στην «Ελευθεροτυπία» είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι η ΝΕΠ έχει το 9,62% και ύστερα από δύο ημέρες το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 10,14%. Γι΄ αυτό και οι φήμες αναφέρουν ότι η ΝΕΠ στη συγκεκριμένη επιχείρηση θα εμφανίσει σύντομα μεγαλύτερη συμμετοχή.

Το επόμενο «χτύπημα» του ομίλου της ΝΕΠ λέγεται ότι ίσως έχει να κάνει με εξαγορά τηλεοπτικού σταθμού. Η προσθήκη (επίσημη) στον όμιλο του κ. Γ. Σουβατζή, πρώην υπευθύνου της εταιρείας συμμετοχών του κ. Δ. Κοντομηνά που είχε τον έλεγχο του Αlpha, αλλά και της φημολογούμενης ανάκλησης της κυρίας Ελλης Στάη, η οποία φέρεται ως διαθέσιμη, έχει πυροδοτήσει τα σενάρια αυτά.