Tο ομολογουμένως κακότροπο βλαστάρι σας δεν λέει να κάτσει στην καρέκλα του και να φάει το φαγητό του. Τσιρίζει, ρίχνει κάτω το γεμάτο πιάτο του και χτυπάει τα χέρια του δυνατά στο τραπέζι. Ξαφνικά μια κυρία με αγριεμένο ύφος εισβάλλει στο δωμάτιο συνοδεία ενός τηλεοπτικού συνεργείου. Τα φώτα στρέφονται επάνω σας (στους γονείς του φωνασκούντος τέκνου) και η κυρία, έξαλλη, σας απευθύνεται: «Δεν ακολουθήσατε κατά γράμμα τις οδηγίες μου! Γιατί;».

Κάπως έτσι θα είναι η ζωή κάποιων ελληνικών οικογενειών στο δεύτερο μισό της σεζόν χάρη στο νέο ριάλιτι που θα μεταφέρει ο Σκάι στην ελληνική πραγματικότητα από τον Μάρτιο. (Η εταιρεία παραγωγής Cinegram έχει επιδοθεί ήδη στη διαδικασία ανεύρεσης νταντάδων. Επειδή όμως δύσκολα βρίσκεις νταντά με την κλασική έννοια στην ελληνική επικράτεια, από δοκιμαστικά περνούν παιδαγωγοί, νηπιαγωγοί και παιδοψυχολόγοι.) Οι οικογένειες που θα επιλεγούν προς… συμμόρφωση θα έχουν ένα ή περισσότερα παιδιά 3 ως 12 ετών και μόνιμος τόπος διαμονής τους θα είναι η Αττική. Ερχεται η «Νταντά»!
Πρόκειται για τη βρετανική- αρχικά- εκπομπή με τίτλο «Νanny 911» που προβάλλεται εδώ και μήνες από το κανάλι του Φαλήρου και η οποία βασίζεται σε real life καταστάσεις, δηλαδή στην αμακιγιάριστη πραγματικότητα που ζούμε καθημερινά. Τέτοιου είδους εκπομπές έχουν κατακλύσει την παγκόσμια τηλεοπτική αγορά αφού κοστίζουν λίγο και αποφέρουν πολλά, κυρίως σε τηλεθέαση και κατ΄ επέκταση σε διαφημιστικά έσοδα. Ο κύριος λόγος που προτιμώνται αυτές οι εκπομπές είναι το χαμηλό κόστος. Ποιος θα νοιαστεί για τον κακό φωτισμό την ώρα των καβγάδων; Ποιος θα έγραφε καλύτερο σενάριο από αυτό που γράφουν καθημερινά η ζωή και τα νεύρα των πρωταγωνιστών; Οι οποίοι να σημειωθεί ότι δεν πληρώνονται για την παρουσία τους στην εκπομπή αλλά αντίθετα νιώθουν αιώνια ευγνωμοσύνη για αυτούς που μπήκαν στη ζωή τους και την ανέτρεψαν, πάντα με την παρουσία κάμερας.

Η αρχή έγινε, έπεται συνέχεια

Εφιάλτης για τους χρεοκοπημένους βρετανούς εστιάτορες ο Γκόρντον Ράμσεϊ (δεξιά).Την ελληνική εκδοχή του ριάλιτι «Εφιάλτης στην κουζίνα» παρουσιάζει εφέτος στον Αlpha ο Εκτορας Μποτρίνι (αριστερά)

Κάποια κανάλια αντιστάθηκαν σε αυτή τη μόδα, κάποια άλλα ενέδωσαν άνευ δισταγμού. Ετσι, εκτός από το «Κάτι ψήνεται» (καθημερινά τραπεζώματα και αδιάκριτα βλέμματα στην κρεβατοκάμαρα του οικοδεσπότη με έπαθλο 1.500 ευρώ), στον Αlpha προβάλλονται το «Εφιάλτης στην κουζίνα» με τονΕκτορα Μποτρίνι(«συμμάζεμα» εστιατορίων που βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής) και το «Για λογαριασμό σας» με τονΝίκο Σαμοΐλη(εξορθολογισμός στα οικονομικά κάποιων νοικοκυριών που έχουν χάσει τον έλεγχο). Επίσης στο ίδιο κανάλι βλέπουμε τηΣίσσυ Χρηστίδουμε το «Αγρότης, μόνος, ψάχνει». Ενα αρκούντως συμπαθητικό ριάλιτι με λεπτομερή καταγραφή του προξενιού που επιτεύχθηκε μέσα από ένα γράμμα και μία φωτογραφία. Σαν τον παλιό καλό καιρό… Η παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας σε προσωπικές στιγμές του αγρότη με τις κοπέλες από την πόλη ή στην καθημερινή τριβή τους με τις αγροτικές δουλειές αλλά και τα ζωντανά της κάθε φάρμας δεν άφησε αδιάφορο τον τηλεθεατή. Γι΄ αυτό και ο Αlpha έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση ενός ακόμη «Αγρότη» αμέσως μετά τις γιορτές. Αυτή τη φορά, εκτός από τους αγρότες, θα μεταβληθεί και το τοπίο, αφού τα γυρίσματα θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες, με δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες από αυτές που βλέπουμε, τα γυρίσματα των οποίων έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Δυσκολότερες δοκιμασίες για τις κυρίες…

Ο Μποτρίνι των… ξενοδοχείων
Το «Ηοtel Ιnspector» θα διαβεί τα όρια της Κάντζας στις αρχές του 2010. Σε μια χώρα που θέλει να καυχιέται ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά» βιομηχανία, δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση ξενοδοχεία όπου φωλιάζει η βρωμιά ή υπάρχει κακή εξυπηρέτηση. Ετσι μια σούπερ «ξενοδοχοϋπάλληλος» θα επισημαίνει τα κακώς κείμενα της επιχείρησης και θα τη βοηθάει να αποφύγει το λουκέτο. Ακατάστατες καμαριέρες, ξεχασιάρηδες μπάτλερ, αδιάκριτοι ρεσεψιονίστ και εκνευρισμένοι γκρουμ δεν έχουν θέση εδώ. Ή μάλλον βρήκαν την ιδανική δουλειά… Στη θέση του παρουσιαστή αναζητείται μάνατζερ επιτυχημένου ξενοδοχείου ή ακόμη και κριτικός ξενοδοχείων, όνομα που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Θα μας αλλάξουν και τα σπίτια!

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για κάποια πρωτότυπη εκπομπή αλλά για κόνσεπτ που έχουμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση (Σπύρος Σούλης,Νότης Χριστοδούλου ). Ετσι, στο δεύτερο μισό της εφετινής σεζόν, στο «Ηome makeover» του Αlpha θα δούμε και σπίτια να μεταμορφώνονται. Μπορεί η νέα εκπομπή να μην τα γκρεμίζει και να τα ξαναχτίζει όπως η αμερικανική εκδοχή της, θα μεταμορφώνει όμως αρκετούς από τους χώρους του σπιτιού που θα έχει κάθε φορά επιλεγεί. Καλό γούστο και γνώσεις διακόσμησης είναι τα βασικά προσόντα του παρουσιαστή που αυτές τις ημέρες αναζητείται.

Καλωσορίζουμε λοιπόν τις κάμερες και τα τηλεοπτικά συνεργεία στην κρεβατοκάμαρα, στην κουζίνα και σε άλλους χώρους του σπιτιού περιμένοντας να δούμε ποιου τηλεθεατή η ζωή ή τα καμώματα θα σημειώσουν μεγαλύτερη τηλεθέαση…

Ενα ριάλιτι, δύο αιτήσεις
Το δίλημμα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες που θα υποβάλουν υποψηφιότητα για την ελληνοποιημένη εκδοχή του ριάλιτι «Σούπερ Νταντά» είναι σε ποιο κανάλι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους: στον Αlpha, ο οποίος αρχίζει τα γυρίσματα μέσα στον Δεκέμβριο με την εταιρεία παραγωγής Constantin Εntertainment, ή στον Σκάι, ο οποίος ετοιμάζεται και αυτός σε συνεργασία με τη Cinegram; Ποιο κανάλι έχει όμως τα δικαιώματα για την παραγωγή της εκπομπής; Γιατί και οι δύο δέχονται αιτήσεις συμμετοχής από οικογένειες σε απόγνωση!