Μια ροκ «νεράιδα» εν δράσει
Αν η «Βabalou» είχε πρόσωπο, θα ήταν της Θεοδοσίας Τσάτσου. Ετσι απλά. Η τραγουδίστρια, μουσικός και στιχουργός δεν ερμηνεύει απλώς το ομώνυμο τραγούδι κάθε Πέμπτη στο Κύτταρο. Υποδύεται επί σκηνής την ηρωίδα του. Η Θεοδοσία Τσάτσου επέστρεψε για τα καλά. Με ένα νέο άλμπουμ («Α γαπήσου») και νέες live εμφανίσεις. Και όσοι την είδαν στην πρεμιέρα της, την περασμένη Πέμπτη, διαπίστωσαν ότι η ελληνική ροκ σκηνή μπορεί να είναι διαφορετική χάρη στη δική της παρουσία.

Η Θεοδοσία Τσάτσου έχει τον μαγικό τρόπο να παρουσιάζεται στη σκηνή ως… νεράιδα, ως ξωτικό. Η κίνησή της, η ερμηνεία της, οι εκφράσεις του προσώπου της, η επικοινωνία με το κοινό, τη μεταμορφώνουν σε μια περφόρμερ από τις λίγες που διαθέτει η εγχώρια σκηνή. Εν προκειμένω, έχει δίπλα της και πέντε αξιόλογους μουσικούς. Μια μπάντα που μπορεί να την ακολουθήσει, να «παίξει» μαζί της, να την αναδείξει. Μια μπάντα τόσο καλή ώστε σε ορισμένα σημεία της παράστασης η Τσάτσου τής παραχωρεί ολόκληρη τη σκηνή για να παρουσιάσει τις διασκευές της.

Και το μπουζούκι της πάει
Η Θεοδοσία Τσάτσου είναι ροκ. Ετσι τη γνωρίσαμε, έτσι την αγαπήσαμε. Εφέτος, όμως, τόσο στο άλμπουμ όσο και στις παραστάσεις της δίνει χώρο και στο μπουζούκι- στο λαϊκό στοιχείο δηλαδή. Και της ταιριάζει. Πηγαίνει στη φωνή της αλλά και στην κινησιολογία της.

Τουλάχιστον τρεις ώρες διαρκεί το πρόγραμμα. Με τραγούδια από τη δισκογραφία της, τραγούδια που αγαπά εκείνη και άλλα που αγαπάμε εμείς. Το ζητούμενο, όμως, σε μια εμφάνιση της Θεοδοσίας Τσάτσου δεν είναι το τι ακριβώς ερμηνεύει κάθε φορά, αλλά ο τρόπος που το κάνει. Ως τραγουδίστρια γνωρίζει πώς να μετατρέπει πράγματα που θεωρούνται «τετριμμένα» και εν πολλοίς «εύκολα» σε πραγματική συναυλία: σε κάνει να θέλεις να σηκωθείς από την καρέκλα σου, να πλησιάσεις στη σκηνή και να αρχίσεις να χοροπηδάς. Ισως μάλιστα οι υπεύθυνοι του κλαμπ θα έπρεπε να το δουν αυτό, έτσι ώστε οι εμφανίσεις της να αποκτήσουν ακόμη περισσότερο rock attitude.

Εν κατακλείδι, την Τσάτσου εφέτος τον χειμώνα θα τη βρίσκουμε στο Κύτταρο, σε έναν «Υποπτο κόσμο» που κινείται μεταξύ της «Θάλασσας» και της «Λεωφόρου της Εύας». Χωρίς «Ενοχές» και πάντοτε στο «Κόκκινο».

Κύτταρο, Ηπείρου 48 και Αχαρνών, τηλ. 210 8224.134. Ωρα έναρξης: 22.00 (κάθε Πέμπτη). Από την προσεχή Πέμπτη θα υπάρχει και DJ set από την Αλέκα Απέργη.