Λόγω της σεμνότητας που τον διακρίνει ο Γιάννης Πετρίδης δεν θα συμφωνούσε ποτέ με τον χαρακτηρισμό «ραδιοφωνικός αρχιερέας». Αυτή είναι όμως η αλήθεια. Συγκροτήματα όπως οι Τalking Ηeads, οι Τuxedomoon, οι Joy Division, ολόκληρο το πανκ, το new wave, το χιπ-χοπ και εκατοντάδες ονόματα από διάφορους χώρους της ξένης μουσικής απέκτησαν ελληνικό κοινό επειδή ο Πετρίδης αφουγκράστηκε πρώτος την ενδεχόμενη απήχησή τους. Εχει συμβάλει στη διαμόρφωση της μουσικής παιδείας ενός κοινού που δεν έπαψε ποτέ να αναζητεί το καινούργιο. Αλλωστε ο ίδιος δεν φόρεσε ποτέ «παρωπίδες», ενώ οι εκπομπές του αποτελούν σημείο αναφοράς για το ελληνικό ραδιόφωνο- η φράση «το είπε ο Πετρίδης» εξακολουθεί να αποτελεί εγγύηση. Εχει εμφανιστεί ως και στον κινηματογράφο- αν θυμηθεί κανείς την εισαγωγή τού «Τέλους εποχής» του Αντώνη Κόκκινου.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο σπουδαίος αυτός ραδιοφωνικός παραγωγός θα μοιραστεί με το κοινό του 15ου Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» εμπειρίες του, έτσι όπως αποτυπώθηκαν στην ταινία «Οnce in a lifetime» της Νικόλ Αλεξανδροπούλου. Το φιλμ θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του σε ένα φεστιβάλ που ο Πετρίδης αγαπά και στηρίζει (πέρυσι ήταν ο συντονιστής του masterclass που παρέδωσε ο καλεσμένος του εν λόγω φεστιβάλ Τζούλιαν Τεμπλ ).

Επίσης, στις εφετινές Νύχτες, ως ένδειξη φόρου τιμής, θα είναι ο Γιάννης Πετρίδης πρόεδρος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος Μουσική & Φιλμ.