Βελτιώσεις
Δύο προτάσεις αυτή την εβδομάδα. Αλλωστε, μου φαίνεται ότι καλά θα κάνει κανείς να μαζέψει δυνάμεις: από την ερχόμενη εβδομάδα η εικαστική κίνηση αναμένεται εξαντλητική. Κουράγιο να έχει κανείς να πηγαίνει σε εκθέσεις. Ποιος θα το περίμενε ότι στην Αθήνα κάποια στιγμή η ένδεια θα έδινε τη θέση της σε ένα από τα πιο πλούσια εικαστικά προγράμματα της Ευρώπης;

Απαγγελίες
Για όσους βρίσκονται στη Βενετία, όπου αυτές τις ημέρες διεξάγονται τα προ-εγκαίνια της 53ης Μπιενάλε της Βενετίας, ως σήμερα διαρκεί το πρόγραμμα «Μoscow Ρoetry Club- Ελληνες ποιητές και εικαστικοί στην 53η Μπιενάλε της Βενετίας». Οπως μας πληροφορούν οι διοργανωτές, «η έναρξη των δράσεων έγινε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Μπιενάλε Ντάνιελ Μπίρνμπαουμ που απήγγειλε ποιήματα στα σουηδικά. Στη συνέχειαέγιναν απαγγελίες από ρώσους και αυστριακούς ποιητές, καθώς και από την Κύπρια Δάφνη Νικήτα, πάνω και γύρω από το κουτί/ πλατφόρμα της εικαστικού Γιούλας Χατζηγεωργίου με τίτλο “Ρoets Μachine”». Σπεύσατε να σας απαγγείλουν.

Οverview
Κάτι συγκινητικό σχετικό με μία από τις μακροβιότερες πλέον γκαλερί σύγχρονης τέχνης της Αθήνας: με αφορμή τη λειτουργία της νέας, ανανεωμένης ιστοσελίδας της, η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος παρουσιάζει, κατά τη διατύπωση της ανακοίνωσης, μια «έκθεση-διαδρομή», η οποία περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα από την αρχή της λειτουργίας της γκαλερί, το 1991, ως σήμερα. Η έκθεση τιτλοφορείται «Οverview» και θα διαρκέσει ως τις 27 Ιουνίου.

Απουσίες
Και κάτι όχι τόσο συγκινητικό: την ερχόμενη εβδομάδα η στήλη θα απουσιάσει. Παρά την αδιαμφισβήτητη αφοσίωσή μου σε αυτήν, από το 2002 που τη γράφω, υπάρχουν κάποιες περίοδοι όπου η απουσία είναι αναπόφευκτη. Εν προκειμένω υπάρχει το μικρό θεματάκι της τελικής ευθείας προς τα εγκαίνια της 2ης Μπιενάλε της Αθήνας 2009 «Ηeaven», το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η οποία θα ανοίξει για το κοινό τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Εύχομαι να σας δω όλους στο Φάληρο!

zenakos@tovima.gr

http://artfully-on-saturday.blogspot.org

Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, Αθηνάς 12, τηλ. 210 3217.931, www.kappatosgallery.com