Να αλλάξουν τα πράγματα στο χώρο της ελληνικής κινηματογραφίας εύχεται ο ταλαντούχος Γιώργος Λάνθιμος, του οποίου η ταινία Κυνόδοντας απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» καθώς και το βραβείο Νεότητας τού 62ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Γιώργος Λάνθιμος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα.Σπούδασε στη Σχολή Σταυράκου και στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον ΔημήτρηΠαπαϊωάννου σε video dance.

Η ευκαιρία ήλθε γι’ αυτόν όταν ο Λάκης Λαζόπουλος του ανέθεσε τη σκηνοθεσία της ταινίας Ο καλύτερός μου φίλος. Το 2005 υπέγραψε την Κινέττα, παράλληλα σκηνοθέτησε τρία θεατρικά έργα στο «Αμόρε» και την «Πόρτα». Ταγυρίσματα του Κυνόδοντα άρχισαν το 2008, με χρηματοδότηση 200.000 ευρώ από το Κέντρο Κινηματογράφου.

Ο Κυνόδοντας περιγράφει τη ζωή ενός ζευγαριούπου αποφασίζει να μεγαλώσει τα τρία παιδιά του εντελώς αποκομμένα απο τον έξω κόσμο σε μία βίλα περικυκλωμένη από ψηλούς τοίχους σε ένα προάστιο ελληνικής πόλης.

Πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής,Μαίρη Τσώνη και Αννα Καλαϊτζίδου.

Το σενάριο συνυπογράφουν ο Γιώργος Λάνθιμος και οΕυθύμης Φιλίππου.