Προτάσεις
Διάφορες προτάσεις αυτή την εβδομάδα για διάβασμα και επισκέψεις. Ξεκινώ από το αυτονόητο: αν δεν έχετε δει ακόμη είτε την έκθεση τηςΣιρίν Νεσάτ στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είτε την έκθεση τηςΡένας Παπασπύρουστο Μακεδονικό Σύγχρονης Τέχνης, σπεύσατε.

Ηighlights
Ενα μακρόβιο πολιτιστικό περιοδικό έχουμε που να εστιάζει με συστηματικό τρόπο στη σύγχρονη τέχνη, το γνωστό «Ηighlights». Από το τρέχον τεύχος (ΜάρτιοςΑπρίλιος 09) κυκλοφορεί με νέο σχεδιασμό, υπεύθυνος για τον οποίο είναι ο Θοδωρής Κολοβός. Περισσότερες πληροφορίες και σημεία πώλησης βρίσκετε στην ιστοσελίδα του περιοδικού, www. highlights.gr.

Παρουσιάσεις
Υπό τον τίτλο «Τι, μέσα στην τύχη της μέρας;» παρουσιάζει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, τα βιβλία του ο συγγραφέας και επιμελητής εκθέσεωνΘάνος Σταθόπουλος στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Πρόκειται για τα βιβλία «Η Ιστορία της μουσικής» (1994), «Ρlayback» (2003) και «Ενας σωρός γλώσσα» (2007). Στην παρουσίαση θα μιλήσουν ο συγγραφέαςΕυγένιος Αρανίτσης, ο ιστορικός της τέχνης και επιμελητήςΧριστόφορος Μαρίνοςκαι ο εικαστικός καλλιτέχνηςΑλέξανδρος Ψυχούλης, ενώ αποσπάσματα από τα βιβλία του θα διαβάσει ο ίδιος ο συγγραφέας. Υπενθυμίζω ότι ο Θάνος Σταθόπουλος είναι και συνεκδότης του διαδικτυακού περιοδικού για τη σύγχρονη τέχνη «Κaput», το οποίο βρίσκετε στην ιστοσελίδα www. kaput.gr.

Οbstructions
Προλαβαίνετε ακόμη να δείτε τα οκτώ βίντεο που παρουσιάζει οΑλί Καζμάστην πρώτη ατομική του έκθεση στην Ελλάδα, με τίτλο «Οbstructions», στην γκαλερί Qbox. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει οΕμρέ Μπαϊκάλ. Ο τούρκος καλλιτέχνης είναι από τους καλύτερους νέους κινηματογραφιστές διεθνώς, οπότε συμβουλεύω να μη χάσετε την έκθεση για κανέναν λόγο.

ΕΜΣΤ, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Αθήνα (η είσοδος επί της οδού Ρηγίλλης), τηλ. 210 9242.111-2, www.emst.gr, http://fixitemst.blogspot.com *Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 240.002, www.mmca.org.gr. *ΚΣΤ Ιλεάνα Τούντα, Αρματολών & Κλεφτών 48, τηλ. 210 6439466, www.art-tounta.gr*Qbox (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος, τηλ. 211 1199.991, www.qbox.gr zenakos@dolnet.gr

www.artfully-on-saturday.blogspot.com