Ε να θεατρικό έργο που πόνταρε στον αυτοσχεδιασμό και ξέφυγε από τις κλασικές φόρμες όπως το «Δάφνις και Χλόη»- βασισμένο στο μυθιστόρημα του Λόγγου της ύστερης ελληνικής αρχαιότητας- πήρε δύο από τα τρία βραβεία Κάρολος Κουν 2007 που απονεμήθηκαν σε χθεσινή τελετή από κοινού με τα βραβεία και τις τιμητικές διακρίσεις των Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2007 στην Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου απέσπασε ο φωτιστής Λευτέρης Παυλόπουλος για το συνολικό έργο του, το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής ο Λεωνίδας Καβάκος για την έντονη ελληνική και παγκόσμια δραστηριότητά του, ενώ ένα ακόμη βραβείο που έκανε αίσθηση ήταν του νέου δημιουργού που έλαβε η Στεφανία Γουλιώτη για την ερμηνεία της στην «Ηλέκτρα» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν.

«Θα συγκινήσει ιδιαίτερα τον Τσεζάρις Γκραουζίνις το Βραβείο Κάρολος Κουν Σκηνοθεσίας Ελληνικού Εργου για το “Δάφνις και Χλόη”» ανέφερε ο Δημήτρης Τάρλοου, ο οποίος παρέλαβε- με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη του θεάτρου Πορεία και συμμετέχοντος στην παράσταση- το βραβείο για λογαριασμό του σκηνοθέτη, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Λιθουανία και στη Φινλανδία. Τον Γκραουζίνις, ο οποίος «απενοχοποίησε τις πρόβες και μας έκανε να ζήσουμε με χαρά,παιδικότητα και ελαφράδα αυτή την περίοδο», ευχαρίστησε ο ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, ο οποίος πήρε το Βραβείο Κάρολος Κουν Ερμηνείας Ηθοποιού σε Ελληνικό Εργο για τη συμμετοχή του στην ίδια παράσταση. Το Βραβείο Κάρολος Κουν Δραματουργίας Νέου Ελληνικού Εργου παρέλαβε ο Σάκης Σερέφας για το έργο «Μαμ» που ανέβηκε στο Θέατρο του Νότου- Αμόρε.

«Ξεκίνησα πριν από 21 χρόνια στο θέατρο με όνειρο να φωτίζω εικόνες. Σε αυτό το ταξίδι όσοι δούλεψαν μαζί μου έμαθαν πολλά και σήμεραπλέονμπορώ να πω ότι αυτή η διάκριση είναι η σημαντικότερη επιβράβευση στη ζωή μου» είπε ο Λευτέρης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέλαβε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Γιάννη Χουβαρδά το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου για το φωτιστικό έργο του, «που χαρακτηρίζεται από τεχνική αρτιότητα και ομορφιά πρωτόγνωρης αισθητικής». Οσο για τη Στεφανία Γουλιώτη, αφιέρωσε το Βραβείο Νέου Δημιουργού «πάνω απ΄ όλους στον Πέτερ Στάιν, ο οποίος πίστεψε στις δυνάμεις μου- ενώ εγώ όχι- ώστε να του οφείλω όλο αυτό που μου έχει συμβεί». Το βιβλίο του Δημήτρη Τσατσούλη «Σημεία γραφής, κώδικες σκηνής» που κατέκτησε τη Διάκριση σε Θεατρολογικό Σύγγραμμα και ο θεατρικός οργανισμός «Χώρος» της Θεσσαλονίκης που κατέκτησε το Βραβείο σε Καλλιτεχνικό Οργανισμό της Περιφέρειας ολοκλήρωσαν τις διακρίσεις σε θεατρικό επίπεδο.

«Αυτό το βραβείο μου αποδεικνύει ότι και εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με σκέφτονται» είπε ο Λεωνίδας Καβάκος παραλαμβάνοντας το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής, ενώ τη Διάκριση σε Μουσικολογικό Σύγγραμμα απέσπασε το βιβλίο της Χαρίκλειας Τσοκανή «Η κραυγή της Μέδουσας». Το Μουσικό Λαογραφικό Αρχείο Μέλπως Μερλιέ του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών απέσπασε την Τιμητική Διάκριση σε Δισκογραφική Εργασία Ελληνικού Ενδιαφέροντος και ο πιανίστας Απόστολος Παληός κατέκτησε την Τιμητική Διάκριση σε Νέο ή Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη.