ΜΑΡΙΝΑ ΚΡΙΛΟΒΙΤΣ


Ρεσιτάλ στο Μέγαρο


H υψίφωνος Μαρίνα Κρίλοβιτς δίνει ρεσιτάλ αύριο 16/1 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα Ντελίμπ, Σοσόν, Μπερλιόζ, Φορέ και Ραβέλ. Συμπράττουν η βιολοντσελίστρια Κλερ Ντεμελενέρ, η φλαουτίστρια Μαριλένα Δωρή, ενώ στο πιάνο είναι ο Δημήτρης Γιάκας. Στις 20.30.



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ


«Το δωμάτιο του IgoR»


Ο Κωνσταντίνος Ρήγος υπογράφει τη χορογραφία και τη σκηνοθεσία στο δίπτυχο Στραβίνσκι «Το δωμάτιο του IgoR» που περιλαμβάνει τα έργα «Γάμοι» και «Ιεροτελεστία». Πρόκειται για την περυσινή παραγωγή του ΚΘΒΕ. Σκηνικά: Διονύσης Φωτόπουλος. Πρεμιέρα το Σάββατο (21/1) στο Βασιλικό Θέατρο στις 21.00. Παραστάσεις ως τις 29/1.



ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ


Παραμύθια για ενηλίκους


H παραμυθού Σάσα Βούλγαρη αφηγείται παλιές ιστορίες της Ανατολής υπό τον τίτλο «Το πουλί του κόσμου» στο Λουτρό των Αέρηδων (Κυρρήστου 8), με τη συνοδεία της Εφης Πολίτη στα πνευστά. Οι παραστάσεις (20 και 21/1) διοργανώνονται από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης. Ωρα έναρξης: 21.00. Πληροφορίες στο τηλ. 210 3223.368.



ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΚΑΛΑΝ


Γλυπτά από βιβλία


Γλυπτά, επιτοίχιες γλυπτικές κατασκευές, καθώς και έργα σε χαρτί, τα περισσότερα από τα οποία έχουν θέμα αλλά και υλικό τα βιβλία, παρουσιάζει ο βρετανός καλλιτέχνης Τζόναθαν Κάλαν στην αίθουσα τέχνης the apartment (Βουλής 21, Αθήνα) ως τις 28 Ιανουαρίου. Πληροφορίες στο τηλ. 210 3215.469.



ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ


Τελευταίες παραστάσεις


H Πέμη Ζούνη πρωταγωνιστεί στο έργο του Ακη Δήμου «H Μαργαρίτα Γκωτιέ ταξιδεύει απόψε…» που είναι βασισμένο στην «Κυρία με τις καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά υιού και το σκηνοθετεί ο Αντώνης Καλογρίδης. Τελευταία εβδομάδα παραστάσεων στο θέατρο Ανεσις. Από τις 28/1 μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη (θέατρο Εγνατία).



ΧΑΪΚ ΓΙΑΖΙΤΖΙΑΝ


Με δύναμη από τη… Μεσόγειο


Ο Χάικ Γιαζιτζιάν εμφανίζεται σήμερα στη μουσική σκηνή Χ Εδρα Live (Ελευθερίου Βενιζέλου 235, Νέα Σμύρνη). Τον συνοδεύουν οι Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο), Θέμης Νικολούδης (βιολί), ενώ ο ίδιος εμφανίζεται στο ούτι και στο σάζι. Ωρα έναρξης: 22.30.



κλασική μουσική


Κυριακή 15/1


Ρεσιτάλ Πέτερ Νάγκι


Εργα Χάιντν, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Λιστ και Μπραμς παρουσιάζει ο ούγγρος πιανίστας Πέτερ Νάγκι στο πλαίσιο του ρεσιτάλ που δίνει στο Μέγαρο Μουσικής και εντάσσεται στη σειρά «Κυριακή πρωί». Εισαγωγή-παρουσίαση: Εφη Αβέρωφ- Μιχαηλίδου. Στις 11.30.


Μπετόβεν στο Μπενάκη


Μία ακόμη συναυλία του κύκλου που περιλαμβάνει το σύνολο των κουαρτέτων εγχόρδων του Μπετόβεν από το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο (Γιώργος Δεμερτζής, Δημήτρης Χανδράκης, Χαρά Σειρά, Απόστολος Χανδράκης) στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Στις 20.30.


Τετάρτη 18/1


Εξωτισμός και μύθος


Ο εξωτισμός συναντά τον μύθο μέσα από μουσικές του Ραβέλ, του Ντεμπυσί, του Καπλέ, του Τακεμίτσου, του Μεσιάν, του Ρουσέλ και του Αλί Ζαντέχ στο πλαίσιο της συναυλίας που δίνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συμμετέχουν η υψίφωνος Τζούλια Σουγλάκου, η φλαουτίστρια Κατερίνα Τσεντς και η πιανίστρια Χαρά Ιακωβίδου. Στις 20.30.


Πέμπτη 19/1


Χορωδιακή μουσική


H χορωδία του αμερικανικού πανεπιστημίου Chapman της Καλιφόρνιας υπό τον Γουίλιαμ Χολ συμπράττει με τις χορωδίες των δήμων Γλυφάδας και Ασπροπύργου στο πλαίσιο συναυλίας που δίνεται στο πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» της Αργυρούπολης (Κύπρου 68, πλ. Δημαρχείου). Στις 20.00.


Ελληνικό βραβείο μουσικής


Στον διευθυντή ορχήστρας Δημήτρη Αγραφιώτη, στον βιολονίστα Τάτση Αποστολίδη και στον πιανίστα Γιώργο Χατζηνίκο απονέμεται εφέτος το Ελληνικό Βραβείο Μουσικής που έχει θεσπίσει το Εθνικό Συμβούλιο Μουσικής της Ελλάδας, μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσικής της UNESCO. H τελετή απονομής θα γίνει στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), στις 19.30. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.




εικαστικά


Κυριακή 15/1


Δήμητρα Λαζαρίδου στην ΑΔ


Συνεχίζεται ως τις 21 Ιανουαρίου η έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ (Παλλάδος 3, Ψυρρή). Τα έργα της σειράς που παρουσιάζεται πραγματεύονται νυκτερινές και ημερήσιες εικόνες των πίσω όψεων των παραπηγμάτων των μεταφορικών εταιρειών στο Ποτάμι και των εσωτερικών χώρων της Πανεπιστημιούπολης. Πληροφορίες στο τηλ. 210 3228.785.


Οι φίλοι


Συνεχίζεται ως τις 21 Ιανουαρίου η έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Τέτση, με τίτλο «Οι φίλοι», στην γκαλερί Νέες Μορφές (Βαλαωρίτου 9A, 106 71 Αθήνα). Παρουσιάζονται 11 πίνακες μεγάλων διαστάσεων, όπου ο ζωγράφος «δεν εξιδανικεύει, δεν απεικονίζει, δεν ακολουθεί τους νόμους της πιστής απεικόνισης. Κυρίως αφαιρεί, παραμορφώνει, ασχημαίνει και ταλαιπωρεί μέχρι κακοποίησης αυτούς που στάθηκαν ακίνητοι επί ώρες, που πίστεψαν ότι προσφέρουν. Σ’ αυτούς που ανταποκρίθηκαν στην όρεξη του Τέτση να ζωγραφίσει». Πληροφορίες στο τηλ. 210 3616.165.


Ζωγραφική σαν déjà-vu


Συνεχίζεται ως τις 21 Ιανουαρίου η πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Καναρέλη στην γκαλερί gazonrouge (Βίκτορος Ουγκό 15, Μεταξουργείο). Πληροφορίες στο τηλ. 210 5248.077.


Αδυναμία και αλήθεια


Συνεχίζεται ως τις 21 Ιανουαρίου στην γκαλερί Els Hanappe Underground (Μελανθίου 2, Ψυρρή) η ομαδική έκθεση σε επιμέλεια Βαγγέλη Βλάχου και Δέσποινας Ζευκιλή, η οποία εξηγεί ότι «η αδυναμία προσδιορισμού της αλήθειας, η αρχαιολογικοποίηση του τώρα και το αυθαίρετο φιλτράρισμα της ιστορίας μέσα από την προσωπική εμπειρία είναι οι κεντρικοί προβληματισμοί στο έργο των καλλιτεχνών που παρουσιάζονται». Πρόκειται για τους Αλμπερτ Χέτα (Πρίστινα), Ντάνκαν Κάμπελ (Γλασκώβη), Χίτο Στέγιερλ (Βερολίνο), Στίβεν Σάτκλιφ (Γλασκώβη), Γιάννη Γρηγοριάδη (Αθήνα) και Ζμπίνεκ Μπαλαντράν (Πράγα). Πληροφορίες στο τηλ. 210 3250.364.


H παρέλαση της γκιλοτίνας


Συνεχίζεται ως τις 25 Ιανουαρίου η έκθεση του Ιάσονα Μολφέση, με τίτλο «H παρέλαση της γκιλοτίνας και άλλες ιστορίες», στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Πληροφορίες στο τηλ. 210 3680.000.


Λόγος με χρώμα και σχήμα


Συνεχίζεται ως τις 28 Ιανουαρίου η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μοΐζ Σαλμάν στην Ελλάδα, με τίτλο «Λόγος με χρώμα και σχήμα», στον Πολυπολιτισμικό Χώρο του οργανισμού «Κοσμο-πολιτισμός» (Ανδρέα Μεταξά 20, Εξάρχεια). Πληροφορίες στο τηλ. 210 3303.385.


Βραβείο Φρυσίρα


Συνεχίζεται ως τις 29 Ιανουαρίου η εφετινή διοργάνωση του Βραβείου Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής Μουσείου Φρυσίρα (Μουσείο Φρυσίρα, Μονής Αστερίου 3 & 7, Πλάκα), όπου συμμετέχουν οι Πάμπλο Αλόνσο, Κάτι Μπαράθ, Νόρμπερτ Μπίσκυ, Τζουλιάνο Καγκλής, Ούλριχ Λάμφους, Φρέντερικ Λεγκλίζ, Φεντερίκο Λομπάρντο, Φρεντερίκ Λουτς, Ντίτερ Μάμελ, Αξελ Παχλαβί, Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Στεφάν Πενκρεάκ, Κώστας Πλέσσας, Μανταλίνα Ψωμά, Λεοπόλντ Ραμπύς, Μπερνταρντί Ρουάγκ, Κωνσταντίνος Βαβυλουσάκης και Μίρτια Σοφία Βέφελμαϊερ. Πληροφορίες στο τηλ. 210 3234.678.


Γκονζάλες στη Γλυπτοθήκη


Συνεχίζεται ως τις 30 Ιανουαρίου η έκθεση του σπουδαίου ισπανού γλύπτη Χούλιο Γκονζάλες (1876-1942), στην Εθνική Γλυπτοθήκη (Αλσος Στρατού, Γουδί). Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του IVAM (Ινστιτούτου Μοντέρνας Τέχνης της Βαλένθια), υπό την αιγίδα της ισπανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, παρουσιάζονται περί τα 130 έργα, γλυπτά, σχέδια αλλά και πίνακες, ένα μικρό – αλλά πολυτιμότατο – γλυπτό του Πάμπλο Πικάσο, καθώς και δύο σχέδια του Σαντιάγκο Καλατράβα, εμπνευσμένα από την τέχνη του Γκονζάλες, τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά. Πληροφορίες στο τηλ. 210 7235.857.


Τα φαινόμενα απατούν


Συνεχίζεται ως τις 4 Φεβρουαρίου η έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Παυλόπουλου, με τίτλο «Τα φαινόμενα απατούν», στην γκαλερί Καλφαγιάν (Καψάλη 6, Κολωνάκι). Στα εγκαίνια θα παρουσιαστεί και το νέο βιβλίο του καλλιτέχνη, με τίτλο «Κόλο Κόλο, Ζωγραφική 2001-2005». Πληροφορίες στο τηλ. 210 7217.679.


Θεόδωρος Στάμος στην Κέρκυρα


Συνεχίζεται ως τις 15 Μαρτίου η αναδρομική έκθεση του Θεόδωρου Στάμου στο Παράρτημα Κερκύρας της Εθνικής Πινακοθήκης (Καστελίνο, Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα). Περιλαμβάνει έργα από το 1945 ως το 1973 – μία επιλογή 30 έργων από τα 45 που δώρισε ο καλλιτέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη. Την επιμέλεια έχει κάνει η κ. Λίνα Τσίκουτα, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης. Πληροφορίες στο τηλ. 26610 93333.


Τα χρόνια της αμφισβήτησης


Συνεχίζεται ως τις 7 Μαΐου η έκθεση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με τίτλο «Τα χρόνια της αμφισβήτησης: H τέχνη του ’70 στην Ελλάδα», σε επιμέλεια Μπίας Παπαδοπούλου. Φιλοξενείται στη Νέα Πτέρυγα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη 1, Αθήνα). Συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες που δραστηριοποιήθηκαν εκείνη την εποχή, ανάμεσά τους οι Αλέξης Ακριθάκης, Δημήτρης Αληθεινός, Στήβεν Αντωνάκος, Γιάννης Βαλαβανίδης, Ηλίας Δεκουλάκος, Διοχάντη, Οπυ Ζούνη, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Θόδωρος, Νίκη Καναγκίνη, Βλάσης Κανιάρης, Χρίστος Καράς, Μαρία Καραβέλα, Κυριάκος Κατζουράκης, Μιχάλης Κατζουράκης, Νίκος Κεσσανλής, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Δημήτρης Κοντός, Γιώργος Λαζόγκας, Στάθης Λογοθέτης, Χρόνης Μπότσογλου, Δημήτρης Μυταράς, Μπία Ντάβου, Παντελής Ξαγοράρης, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Ρένα Παπασπύρου, Παύλος, Δημήτρης Περδικίδης, Λουκάς Σαμαράς, Δήμος Σκουλάκης, Σωτήρης Σόρογκας, Κώστας Τσόκλης, Αλέκος Φασιανός, Χρύσα, Γιάννης Ψυχοπαίδης κ.ά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση «ιχνηλατεί μία εποχή κοινωνικού και πολιτικού αναβρασμού, μία δεκαετία στην οποία η ελληνική πραγματικότητα αμφισβητείται, μεταμορφώνεται αλλά και επηρεάζει την καλλιτεχνική δραστηριότητα». Πληροφορίες στο τηλ. 210 9242.111.


Σάββατο 21/1


Μέρες Θεσσαλονίκης Νο 1


Εγκαινιάζεται η έκθεση του Μάριου Σπηλιόπουλου, με τίτλο «Μέρες Θεσσαλονίκης Νο 1», στην Γκαλερί Καλφαγιάν (Πρ. Κορομηλά 43, Θεσσαλονίκη). Οπως επισημαίνει ο καλλιτέχνης «ο τόπος που γεννηθήκαμε είναι το γεωγραφικό και ψυχικό μας στίγμα. Τα ξένοιαστα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας, τα λαμπερά και θολά χρόνια της εφηβείας μας, είναι η πατρίδα μας. Πρέπει να φύγουμε από την πατρίδα, από τον τόπο μας, για να τον καταλάβουμε πραγματικά. Μόνο φεύγοντας μπορούμε να επιστρέψουμε δυνατοί για τον αναγκαίο απολογισμό απωλειών. Τότε μόνο μπορούμε να ψάξουμε μέσα μας τη λάμψη της συγκίνησης που αφήνουν οι απώλειες. «Οταν ο ποιητής θέλει να καταλάβει, πρέπει να πάει στη χώρα των ποιητών» λέει ο Γκαίτε, και πολλά χρόνια αργότερα κραυγάζει ο Λένον: «Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει την ώρα που εσύ κάνεις άλλα σχέδια». Ετσι επιστρέφω νοερά, όχι σαν ποιητής – εξάλλου δεν θα τολμούσα κάτι τέτοιο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη – αλλά σαν ενήλικας. Θυμάμαι, χωρίς να νοσταλγώ, τι συνέβαινε μέσα μου όταν εγώ σχεδίαζα τη φυγή μου στην Αθήνα, τέλη της δεκαετίας του ’70. Χαρτογραφώ τώρα λοιπόν το μεταβαλλόμενο ψυχικό μου τοπίο, τότε που ζούσα στη Θεσσαλονίκη ΜΟΥ. Γιατί νομίζω πως η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που επιτρέπει τα ΜΟΥ, τα ΣΟΥ και τα ΤΟΥ». H έκθεση θα διαρκέσει ως τις 22 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 225.523.


θέατρο


Κυριακή 15/1


Τελευταίες παραστάσεις I


Το «Παράξενο ιντερμέτζο» του Ευγένιου Ο’ Νιλ θα παρουσιάζεται ως τις 29 Ιανουαρίου στο θέατρο Αλμα σε μετάφραση Ζαννή Ψάλτη και σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη. Με την Κατερίνα Μαραγκού και τον Αρη Λεμπεσόπουλο. Στις 21.00.


Τελευταίες παραστάσεις II


Το θεατρικό έργο «Penalty» του Γιώργου Παλούμπη, που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Επί Κολωνώ, ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεών του. Παίζουν: Θέμης Αγγελόπουλος, Θάνος Αλεξίου, Δημήτρης Λάλος, Γιάννης Λεάκος, Θωμάς Παπάζογλου, Στάθης Σταμουλακάτος. Στις 21.15.


Πέμπτη 19/1


«Ο Λιόντας» στο Τέχνης


Ο Κωστής Καπελώνης έκανε τη θεατρική προσαρμογή και τη σκηνοθεσία στον «Λιόντα», μια παράσταση-μουσικό ταξίδι με ήχους και αρώματα παλιών επαγγελμάτων. Σκηνικά και κοστούμια: Αφροδίτη Κουτσουδάκη, αφήγημα-μουσικολογική έρευνα: Νάνσυ Τουμπακάρη. Πρεμιέρα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, στις 21.00.


Παρασκευή 20/1


«Ο Υπάλληλος»


Το έργο του Μιχαήλ Χουρμούζη «Ο Υπάλληλος» ανεβαίνει από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Πιατάς. Πρεμιέρα στη σκηνή του θεάτρου Κάππα, στις 21.00.




ελληνική μουσική


Κυριακή 15/1


Τραγούδι και αυτοσχεδιασμός


H Φένια Παπαδόδημα εμφανίζεται στο Cafe Αλάβαστρον (Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ. 210 7560.102) όπου τραγουδάει και αυτοσχεδιάζει πάνω σε μουσικές βασισμένες στην αφρικανική παράδοση. Τη συνοδεύει τετραμελές συγκρότημα. Ωρα έναρξης 22.30.


Δευτέρα 16/1


Τραγούδια στον Νάκα


H Γλυκερία τραγουδά στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, τηλ. 210 3634.000) στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών με τον γενικό τίτλο «Ρεσιτάλ τραγουδιού με ήχους απρόσμενους». Με τη συνοδεία των Δημήτρη Καπηλίδη στα πλήκτρα και του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου στα πνευστά, ερμηνεύει μεταξύ άλλων τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλη Τσιτσάνη. Ωρα έναρξης 20.30.


Τρίτη 17/1


Ο Καλογιάννης στη Μαγιοπούλα


Μεγάλους έλληνες ποιητές σε μουσική Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου και Ανδριόπουλου ερμηνεύει κάθε Τρίτη και Τετάρτη ο Αντώνης Καλογιάννης στη «Μαγιοπούλα», Οδεμησίου 9, στην Καισαριανή. Ωρα έναρξης: 22.00.


Οι άγγελοι του έρωτα


Ο Παντελής Θαλασσινός εμφανίζεται στις 17 και 18/1 στη μουσική σκηνή Χ Εδρα Live (Ελευθερίου Βενιζέλου 235, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9849.101) παρουσιάζοντας κατά κύριο λόγο την τελευταία δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Οι άγγελοι του έρωτα» όπως και άλλα τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του. Ωρα έναρξης 22.30. (Οι παραστάσεις επαναλαμβάνονται στις 24, 25, 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου.)


Τετάρτη 18/1


Το Τρίφωνο… τραγουδάει


Ο Νίκος Κουρουπάκης, η Ερωφίλη και ο Δημήτρης Υφαντής, που αποτελούν το Τρίφωνο, εμφανίζονται στο Σπίτι Τέχνης Λώλης (Δεληγιάννη 5, πίσω από το Πάντειο, τηλ. 210 9234.806), ερμηνεύοντας τραγούδια από τη δισκογραφία τους καθώς και από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή. Ωρα έναρξης 22.30.


Πέμπτη 19/1


Μεσογειακά τραγούδια


Ο Μίλτος Πασχαλίδης εμφανίζεται στο Μπαράκι του Βασίλη (Διδότου 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 3623.625) παρουσιάζοντας τραγούδια δικά του και όχι μόνο, ενώ στον ίδιο χώρο, στις 20/1, εμφανίζονται οι Carousel με τραγούδια από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας καθώς και παραδοσιακά κομμάτια από τη Μεσόγειο. Ωρα έναρξης 22.30.


Τραγούδι με φίλους


Οι Mode Plagal, η Μάρθα Φριτζήλα και οι Walter Testa συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στον Σταυρό του Νότου με προσκεκλημένους τη φορά αυτή τον Ζορζ Πιλαλί και τον Δημήτρη Πουλικάκο. Ωρα έναρξης 22.00. (H κοινή εμφάνιση επαναλαμβάνεται στις 20 και 21/1.)


Παρασκευή 20/1


Μουσικοί… Κολυμβητές


Οι Χειμερινοί Κολυμβητές εμφανίζονται στη μουσική σκηνή Ζυγός (Κυδαθηναίων 2, Πλάκα, τηλ. 210 3241.610, 3241.671) παρουσιάζοντας κατά κύριο λόγο τη νέα δουλειά τους με τίτλο «H μαστοράντζα του Ερντεμπίλ». Ωρα έναρξης 23.00. (Οι εμφανίσεις επαναλαμβάνονται στις 21, 22/1.)


Δίπλα στο Ποτάμι


Ο Γιάννης Κούτρας εμφανίζεται στη μουσική σκηνή Δίπλα στο Ποτάμι (Λάμπρου Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 210 2610.444), παρουσιάζοντας κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του. Μαζί του τραγουδούν η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Χρήστος Βογιατζής. Ωρα έναρξης 23.00.


Νύχτες στο… Zοοm


Ο Μανώλης Μητσιάς και ο Κώστας Μακεδόνας συναντιούνται στη μουσική σκηνή Zοοm (Κυδαθηναίων 39, Πλάκα, τηλ. 210 3225.920) ερμηνεύοντας τραγούδια της δισκογραφίας τους και άλλα κομμάτια. Ωρα έναρξης 22.30.


Λουκιανός σε… πατάρι


Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο Πατάρι του Μεταξουργείου (Ακαδήμου 14, τηλ. 210 5234.382) παρουσιάζοντας τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του. Ωρα έναρξης 24.00.


H παρέα του Μητροπάνου


Οι Δημήτρης Μητροπάνος, Μελίνα Κανά, Δημήτρης Μπάσης, Βαγγέλης Κορακάκης και Ασπασία Θεοφίλου συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στην Ακτή Πειραιώς (Πειραιώς 178 και Λαμίας, Ταύρος, τηλ. 210 3418.020), παρουσιάζοντας τραγούδια του ρεπερτορίου τους καθώς και άλλα κομμάτια. Ωρα έναρξης 22.30.


Λαϊκοί ερμηνευτές


Οι Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Καίτη Κουλλιά και Μιχάλης Τζουγανάκης εμφανίζονται στη Σφεντόνα (λεωφ. Αλεξάνδρας 22, τηλ. 210 8253.991-2) με ένα πρόγραμμα που έχει τίτλο «Τραγούδι απ’ τον τόπο σου». Ερμηνεύουν κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία τους αλλά και δημοτικά τραγούδια. Ωρα έναρξης 23.00 (Κυριακή 21.30).


Τέσσερις επί σκηνής


H Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μάνος Πυροβολάκης και η Ραλλία Χρηστίδου εμφανίζονται στην Ανοδο Πειραιώς (Πάλλαντος 38 και Πειραιώς 183, τηλ. 210 3468.100), παρουσιάζοντας τραγούδια του ρεπερτορίου τους καθώς και άλλα κομμάτια. Ωρα έναρξης 22.30.


Σάββατο 21/1


Τζαζ και φανκ


Το ελληνικό συγκρότημα Happy Dog Project εμφανίζεται στο τζαζ μπαρ Παράφωνο παρουσιάζοντας μουσική και τραγούδια επηρεασμένα από την τζαζ και το φανκ. Ωρα έναρξης 22.30.