Γραμμένο στη Ζάκυνθο το 1790, το έργο του Δημητρίου Γουζέλη «Ο Χάσης» παρουσιάζεται από το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου την προσεχή εβδομάδα. Πρόκειται για κορυφαίο δείγμα του επτανησιακού λαϊκού θεάτρου, όπως επισημαίνει ο σκηνοθέτης του, ο οποίος το πρωτοανέβασε πριν από σαράντα χρόνια. Ηταν τον Φεβρουάριο του 1964 που ο Σπύρος Ευαγγελάτος, με τη Νεοελληνική Σκηνή του, έδωσε στο ελληνικό κοινό το πρώτο ανέβασμα του «Χάση» στη σύγχρονη εποχή, κρατώντας για τον εαυτό του τον επώνυμο ρόλο – στην παράσταση συμπεριλαμβανόταν και ο «Θυέστης» του Πέτρου Κατσαΐτη.


H υπόθεση εκτυλίσσεται στη Ζάκυνθο του τέλους του 18ου αιώνα και καταγράφει επεισόδια της ζωής των λαϊκών ανθρώπων με σατιρική υπερβολή. Οπως άλλωστε σημειώνει και ο ίδιος ο Γουζέλης, έγραψε αυτή την κωμωδία «προς ξεφάντωσιν των φίλων». Κεντρικός ήρωας είναι ο παπουτσής Θοδωρής Καταπόδης, με το παρατσούκλι «Χάσης», ενώ ανάμεσα στους άλλους ρόλους συναντούμε τη γυναίκα και τον γιο του, φίλους και συγγενείς.


H παράσταση του Αμφι-Θεάτρου θα δοθεί στην κάτω αίθουσα της οδού Ανδριανού 111, η οποία μετατρέπεται σε καπηλειό. Εκεί θα έχουν στήσει το πατάρι τους οι λαϊκοί θεατρίνοι.


Ο «Χάσης» του Ζακυνθινού Δημητρίου Γουζέλη ανεβαίνει σε ελεύθερη ανασύνθεση και σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου. Σκηνικά – κοστούμια Γιώργος Πάτσας, μουσική Γιάννης Αναστασόπουλος. Με τους Γιώργο Κροντήρη, Γιώργο Μπούγο, Θανάση Κουρλαμπά, Σοφία Φαραζή και Αντώνη Μάρο. H πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή (13/2) στο Αμφι-Θέατρο (21.00).