Με το «Βήμα της Κυριακής», «Λούκυ Λουκ» και το ανανεωμένο ΒHMAgazino

ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ

Το διάσημο, αγαπημένο κόμικ μικρών και μεγάλων
Ο φτωχός και μόνος καουμπόι που πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του!

Πιο γρήγορος από τον ήχο, πιο γρήγορος από τη σκέψη, πιο γρήγορος από την ίδια του τη σκιά!
Για πρώτη φορά, κάθε εβδομάδα τρία συναρπαστικά τεύχη σε μία συλλεκτική έκδοση

Αυτή την εβδομάδα

Επικίνδυνες αποστολές

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ

Οι νέες κατακτημένες εκτάσεις της Δύσης συχνά προκαλούσαν στους κατοίκους των Ανατολικών περιοχών των ΗΠΑ μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Οι πιονιέροι ενώνονταν και σχημάτιζαν καραβάνια από τις λεγόμενες «σκεπαστές άμαξες». Σαν συνοδηγός ο Λούκυ Λουκ στην ιστορία αυτή, έχει σαν αποστολή να οδηγήσει τέτοιους ανθρώπους κοντά στη θάλασσα, κάπου στην Καλιφόρνια, κοντά στη θέση του σημερινού Χόλυγουντ. Οι κίνδυνοι πολλοί αλλά και οι άνθρωποι που συναντά ενδιαφέροντες, με finesse που γνωρίζουν το savoire vivre. Ανθρώπους που θέλουν την ησυχία τους, δεν θέλουν να πλουτίσουν, oh mon dieu! Ανθρώπους εφευρετικούς και επίμονους. Φυσικά, πάντα υπάρχουν και μερικά μουλάρια που δεν καταλαβαίνουν με καλά λόγια. «Καράμπα! Κατάλαβες τίποτα Πετράκη;».

ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ

Είναι αλήθεια ότι για να διαπράξει κάποιος μια ανηθικότητα, χρειάζεται ένα ιδεολογικό άλλοθι το οποίο θα τον κάνει να πιστέψει ότι διέπραξε… θεάρεστον έργο. Ο δόκτορ Ντόξυ ήταν ένα από αυτούς τους τσαρλατάνους – γιατρούς που περιπλανιόντουσαν στην Αγρια Δύση και το ότι διέθετε ιδεολογικό άλλοθι, ήταν αυτό που τον έκανε κίνδυνο – θάνατο για τη δημόσια υγεία. Μόνο η οξύτατη παρατηρητικότητα και εξυπνάδα του Λούκυ Λουκ θα μπορούσε να τον εντοπίσει και βεβαίως αυτός είναι ο λόγος που αρχίζει η ιστορία μας. Ωστόσο σ’ αυτήν την ιστορία, θα υπάρξει στιγμή που η καρδιά του μοναχικού καουμπόι θα ματώσει, αντικρίζοντας το γεμάτο απορία βλέμμα της Ντόλυ. Και δεν είναι ψέμα ότι μόνο μια κακή προοπτική, ως απόρροια μιας αλήθειας, μπορεί να ξυπνήσει τους αφελείς – πελάτες του δόκτορα Ντόξυ. Αλλά δυστυχώς, ανάμεσα στα παράξενα του Φαρ Ουέστ, ήταν και τα χωριά που οι κάτοικοί τους αγαπούσαν τον λήθαργο τόσο πολύ, που μερικοί μπορεί και να σκότωναν αυτόν που θα τόλμαγε να τους βγάλει απ’ αυτόν.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Ο Νόμος συνίσταται από νόμους που πρέπει να εφαρμόζονται πάντα και για όλους. Δεν πρέπει να γίνεται εξαίρεση ούτε για τον Μπίλυ τον Τρομερό, καταδικασθέντα ήδη σε 1247 χρόνια φυλάκισης για όσα πλείστα αδικήματα. Η Αγρια Δύση πρέπει να δαμαστεί, όπως επίσης και μια νοοτροπία που συνοψίζεται στη φράση «Να κλείσω τον Μπίλυ τον Τρομερό στη φυλακή; Μα αυτός είναι τρομερός ληστής!». Όμως εμείς ξέρουμε εκ των προτέρων, ότι η Αγρια Δύση τελικά θα δαμαστεί και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να σφυρίζουμε αμέριμνα. Ο Λούκυ Λουκ καλείται να συνοδέψει τον άγριο πιτσιρικά εκεί που πρέπει, με ασφάλεια και μπόλικες κόκκινες καραμέλες. Μπορεί στο τέλος να μην υπολόγιζει σωστά την δύναμη του κόκκινου μεξικάνικου ταμπάσκο, εντούτοις τα καταφέρνει για μια ακόμα φορά.

Μαζί,
Αξεπέραστοι έρωτες που άφησαν ιστορία, ζευγάρια που πέρασαν στη σφαίρα του μύθου και σημάδεψαν τον 20ό αιώνα.

• Ζαν-Πωλ Σαρτρ – Σιμόν ντε Μποβουάρ: Οι εραστές της ελευθερίας
• Φραντς Κάφκα – Μίλενα Γιέσενκα: Γυμνοί μπροστά στα φαντάσματα
• Κώστας Καρυωτάκης – Μαρία Πολυδούρη: Και η αρχή της αμφισβήτησης

Επιλέξτε ένα από τα κορυφαία έργα

Kαι

Το ανανεωμένο ΒHMAgazino

Με νέο σχήμα, μοντέρνο σχεδιασμό και στην απλή έκδοση των €2.

ΒHMAgazino. Δεν ακολουθεί τάσεις, τις δημιουργεί.