Μέρες σιωπής και θλίψης. Μέρες και νύχτες φωτιάς. Μέρες πένθους.
nnn
Ούτε ο κινηματογράφος ούτε το θέατρο, καμία τέχνη δεν συναγωνίζεται τελικά την ίδια τη ζωή. Ακόμη και το παράλογο, φαντάζει λογικό…
nnn
Σε όλο αυτό το μαύρο σκηνικό, το θέατρο ακύρωσε τις παραστάσεις του και τις επαναπροσδιόρισε σε νέες ημερομηνίες ώστε με τα έσοδά του να συνεισφέρει στα θύματα της καταστροφής.
nnn
Οπως απόψε η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη με τη Λένα Παπαληγούρα και τον Νίκο Κουρή (φωτογραφία) στο Κηποθέατρο Παπάγου. Κι όπως το Φεστιβάλ Αθηνών που προσφέρει 20.000 ευρώ καθώς και τα έσοδα μιας συναυλίας (στις 29/8) σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ.
nnn
Ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί –και η αλληλεγγύη στα δύσκολα δεν είναι και μικρό πράγμα.
nnn
Απώλειες…
nnn
Εκατοντάδες τραγούδια έχουν τους στίχους του –ίσως να μην το ξέρουμε καν όταν τους σιγοτραγουδάμε.
nnn
Ο Μάνος Ελευθερίου ήταν ένα κόσμος ολόκληρος, ένας κόσμος γεμάτος τραγούδια, βιβλία, έργα, κείμενα, άρθρα, σχόλια, ατάκες, κουβέντες. Ενας κόσμος ολόκληρος που φορούσε κασκέτο.
nnn
Διακριτικός, ήσυχος και, συγχρόνως, ανήσυχος. Πανταχού παρών και μέσα σε όλα. Βαθύς, στοχαστικός, αλλά και άμεσος και οικείος. Γλυκομίλητος, αλλά και αυστηρός, ένα πνεύμα κριτικό και οξύ. Εύκολος και δύσκολος άνθρωπος, μαζί. Μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που διέσχισε τα χρόνια της ζωής μας…
nnn
Η απίστευτη γκάμα του αντικατοπτρίζει, ουσιαστικά, αυτό το «όλα σε ένα» που ήταν ο ίδιος. Ενας δημιουργός που είχε συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Θάνο Μικρούτσικο, αλλά κι ένας στιχουργός που άκουσε τα τραγούδια του να ερμηνεύονται στα μπουζούκια («Εσύ δεν είσαι γκόμενα, είσαι απ’ τα φαινόμενα»…).
nnn
Αντί αποχαιρετισμού, λίγοι στίχοι:


«Και για τον κόσμο που μισείς δεν είμαι άλλος


Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός


Αλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος


Κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετός».
nnn
Καλό ταξίδι…
nnn
Η Μπούκα θα απουσιάσει τον Αύγουστο –επιστροφή τον Σεπτέμβριο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ