Συνέντευξη Τύπου στη Λαμία, στον χώρο γυρισμάτων της ταινίας «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Ιουλίου το Film Office Στερεάς Ελλάδας το οποίο ήδη διανύει τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του.
Το γραφείο έχει κάνει καλή πορεία σε εγχώριο επίπεδο και αυτό φαίνεται από τις τέσσερις ταινίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί, με γυρίσματα στην Στερεά Ελλάδα.Εκτός από την ταινία του Οικονομίδη που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στο Νομό Φθιώτιδας, θα ακολουθήσουν οι «Θερμοκήπιο», «Απόστρατος» και «Χάρτινα πουλιά».
«Διαθέτουμε το μεγαλύτερο και το πιο όμορφο φυσικό studio της Ελλάδας» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας της οποίας το Film Office κάνει ποδαρικό στα γυρίσματα ταινίας με μία διεθνή συμπαραγωγή: Ελλάδα (Faliro House, Αργοναύτες Α.Ε.), Γαλλία (ΕΖ Films), Γερμανία (Sutor Kolonko) και Κύπροw (Υ.Ε. Films Ltd). «Καθημερινά ακούτε για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα αλλά το ερώτημα είναι αντις βλέπετε. Εμείς λοιπόν είμαστε πλέονσε θέση να τις παρουσιάσουμε».
Από την πλευρά του ο Γ. Οικονομίδης χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την κίνηση από την Περιφέρεια να δημιουργηθεί Film Office. Ο Οικονομίδης και κάποιοι συντελεστές της ταινίας του κατάφεραν να «κλέψουν» λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και παραβρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου παρότι η συγκεκριμένη μέρα ήταν η πρώτη των γυρισμάτων της «Μπαλάντας».
Πάντως, όπως ο παραγωγός της ταινίας κ. Πάνος Παπαχατζής επεσήμανε, η περίοδος που διανύουμε είναι σημαντική γενικότερα για τον Ελληνικό οπτικοακουστικό χώρο. Γιατί εκτός του Film Office της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και των άλλων που σιγά- σιγά δημιουργούνται στις άλλες Περιφέρειες, έχει ιδρυθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το Γενικό Γραμματέα ενημέρωσης το ΕΚΟΜΕ μέσω του οποίου ενισχύονται οι διεθνείς παραγωγές με cash rebate καθιστώντας τη χώρα μας σημαντική δύναμη στον οπτικοακουστικό τομέα.