ελληνική μουσική
Η «αλλαγή» της Δάρρα

Mετά την ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την αλλαγή του καιρού και το ενδεχόμενο καταιγίδων και ισχυρών βροχοπτώσεων, η συναυλία της Φωτεινής Δάρρα στο Κηποθέατρο Παπάγου μεταφέρεται την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Οσοι έχουν ήδη προμηθευτεί τα εισιτήριά τους δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Με τα ίδια εισιτήρια θα παρακολουθήσουν τη συναυλία.


dj set
Σκρατς στο «Gazarte»

Ο DJ Yoda έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τηνΠαρασκευή 20 Ιουλίου, για ένα old skool DJ set στο«Roof Stage»του«Gazarte». Σε παραλληλισμό με τον χαρακτήρα των «Star Wars», είναι ο «last man standing», ένας από τους λίγους που ακόμη υπηρετούν την αρχική μορφή του DJing, δουλεύοντας με δίσκους και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία στις υπηρεσίες του turntableism σε συνδυασμό με τις τεχνικές του scratching και του quick-mixing.

performance
«Rage Park» στην Πειραιώς

Μια εγκατάσταση-περφόρμανς με βάση το ομώνυμο νέο μουσικό έργο του συνθέτη Σταύρου Γασπαράτου που καλεί τρεις χορευτές/χορογράφους να αλληλεπιδράσουν, να χορογραφήσουν και να ερμηνεύσουν τρία ξεχωριστά μουσικά μέρη. Tο «Rage Park» επιχειρεί να κινηθεί στη λεπτή γραμμή που χωρίζει την ηρεμία από την οργή και προκαλεί το κοινό να ζήσει αυτή την εμπειρία εκτόνωσης και ελευθερίας. Χορευτές/χορογράφοι: Bienard Azizaj, Ελενα Αντωνίου, Μαριάννα Καβαλλιεράτου. Συμμετέχει πενταμελές μουσικό σύνολο. Στις 17-19 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260 (χώρος Β), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Οι πέτρες μιλούν

Με γενικό τίτλο «Οι πέτρες μιλούν», θεατρικά δρώμενα-περφόρμανς υλοποιούνται όλα τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του Ιουλίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (αίθριο, 11.00-13.00), με στόχο να κάνουν τον λόγο των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων, ποιητών και πολιτικών εύληπτο στο κοινό (σε τρεις γλώσσες –ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά).


θεατρο ηρωδου αττικου
Mε τον Νάιτζελ Κένεντι

Ο σουπερστάρ του βιολιού Νάιτζελ Κένεντι, με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, εμφανίζεται στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στο «Bach meets Kennedy meets Gerswin» δημιουργεί έναν συναρπαστικό διάλογο ανάμεσα στον Μπαχ (με τα έργα του για βιολί που ο Κένεντι έχει ερμηνεύσει επανειλημμένως στο παρελθόν) και τις τζαζ συνθέσεις του Γκέρσουιν. Στις 17/7, στις 21.00.

θεατρο Εμπρός
«Θεσμοφοριάζουσες»!

Από τη Βόρεια Ελλάδα ξεκινούν οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη προτού «κατεβούν» στην Επίδαυρο. Η κωμωδία ανεβαίνει σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα, σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μουσική Νίκου Κυπουργού και πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, τους Μάκη Παπαδημητρίου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Γιώργο Χρυσοστόμου, Νάντια Κοντογεώργη. Δευτέρα – Τρίτη στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, Τετάρτη – Πέμπτη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα και Παρασκευή στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου στο Δίον. Στις 21.00.

«Βρικόλακες»
στην Αρχαία Επίδαυρο

Η ομάδα Blindspot Theatre Group των Μιχάλη Κωνσταντάτου και Γιώτας Αργυροπούλου παρουσιάζει τους «Βρικόλακες», μια παράσταση βασιμένη στο έργο του Ερρίκου Ιψεν. Παίζουν: Γιώτα Αργυροπούλου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νικόλας Παπαγιάννης, Γιώργος Φριντζήλας. Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, την Παρασκευή και το Σάββατο, στις 21.00.

«Αγγελος εξολοθρευτής» στην Πειραιώς

Η Αντζελα Μπρούσκου διασκευάζει και σκηνοθετεί το ομώνυμο κινηματογραφικό έργο του Λουίς Μπουνιουέλ «Αγγελος εξολοθρευτής». Μετάφραση – απόδοση: Θέμελης Γλυνάτσης, μουσική: Nalyssa Green. Παίζουν: Θέμις Μπαζάκα, Χάρης Φραγκούλης, Αγγελος Παπαδημητρίου, Γεωργιάννα Νταλάρα κ.ά. Από σήμερα Κυριακή ως την Τετάρτη 18/7 στον χώρο Η της Πειραιώς 260, στις 21.00.

«Αντιγόνη» από το ΘΕΑΜΑ σε φεστιβάλ

Το ΘΕΑΜΑ παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή εντός και εκτός Αττικής. Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου – Ελιάνα Περηφάνου. Παίζουν: Ελλη Δρίβα, Πάνος Ζουρνατζίδης, Μιχάλης Ταμπούκας κ.ά. Απόψε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας στην Πετρούπολη (21.30) και Τρίτη 17 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Βόλου (21.30).

κινηματογραφος
Επανεκδόσεις

Στις αίθουσες Θησείο, Οασις και Βοξ προβάλλεται ο «Ξένος ανταποκριτής» (1940) του Αλφρεντ Χίτσκοκ, με τον Τζόελ Μακ Γκρία, και στον Ζέφυρο η κομεντί «Χθες, σήμερα, αύριο» (1963) του Βιτόριο Ντε Σίκα, με τη Σοφία Λόρεν και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ