Οι σκηνοθέτες-ηθοποιοί Ρούλα Πατεράκη, Γιώργος Λύρας και Ρένος Χαραλαμπίδης αλλά και πολλοί ακόμη ηθοποιοί ανταποκρίθηκαν στο εφετινό κάλεσμα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να γίνουν αρωγοί σε μια προσπάθεια παρουσίασης στη σκηνή του Ιδρύματος έργων με τις υπογραφές νέων ελλήνων συγγραφέων. Στη σκηνή –2 –του Ιδρύματος θα παρουσιαστούν τρία νέα μονόπρακτα που ξεχώρισαν στο εφετινό πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ) που διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης.
Τα τρία μονόπρακτα, διάρκειας 40 περίπου λεπτών το καθένα, παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση. Η σειρά που θα ακολουθηθεί είναι: «Τεργέστη» της συγγραφέως Ελένης Γαλάνη, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, με τους ηθοποιούς Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ευανθία Κουρμούλη, Δανάη Παπουτσή, «Το Αυγό» του συγγραφέα Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, με τους ηθοποιούς Μανώλη Γεραπετρίτη, Πάνο Μαλικούρτη, Τάνια Τρύπη και «Νεάπολη (Κορυδαλλός), Πρωί με ήλιο» της συγγραφέως Ιωάννας Παπάζογλου, σε σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη, με τους ηθοποιούς Ρούλα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Γκόνη, Δήμητρα Παπαδήμα, Καίτη Φίνου και με την πρωτότυπη μουσική του Παναγιώτη Καλατζόπουλου.
Οι παραστάσεις άρχισαν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και θα συνεχιστούν καθημερινά την Τρίτη 10, την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 του μηνός. Η ώρα έναρξης είναι 20.30.
Σκοπός της προσπάθειας αυτής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων είναι μια συνέχεια στην ανακάλυψη «νέων, ελπιδοφόρων θεατρικών φωνών στους οποίους δίδεται η ευκαιρία να ακουστούν και να βρουν το κοινό τους, εξερευνώντας τη μεταξύ τους σχέση». Με αυτή τη δραστηριότητα, το Ιδρυμα Κακογιάννης και το Εργαστήρι συστήνουν νέους συγγραφείς στην πολιτιστική και θεατρική κοινότητα έτσι ώστε να ανοίξει ένας διάλογος μαζί τους.
Η γνωστοποίηση των έργων στην Ελλάδα αλλά και σε πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού με τους οποίους συνδέεται και συνεργάζεται, ανήκει στις προτεραιότητες του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης. Συνεπώς, για δεύτερη χρονιά, τις παραστάσεις των έργων συνοδεύει η έκδοση των θεατρικών κειμένων σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος (σε διαχείριση Αλέξανδρου Κακαβά).
Να σημειωθεί τέλος ότι η όλη προσπάθεια στηρίζεται στην ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας και ακολουθεί την περυσινή sold out παρουσίαση των έργων που διακρίθηκαν.
Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στο 210-3418.579. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

HeliosPlus