Οι δραματικές – περιπετειώδεις σειρές που θα ψυχαγωγήσουν το διεθνές κοινό κατά την τηλεοπτική περίοδο 2015 – 2016 βρίσκονται στο στάδιο των γυρισμάτων –κάποιες από αυτές έχουν ήδη ολοκληρωθεί. «Το Βήμα» συνεχίζοντας το αφιέρωμά του στις παραγωγές των μεγάλων καναλιών και των διαδικτυακών τόπων ψυχαγωγίας (όπως το Netflix) που έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι παρουσιάζει σήμερα τις κυριότερες από αυτές, ανάμεσά τους δικαστικά και ιατρικά δράματα αλλά και μια αστυνομική σειρά με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόπεζ. Είχε προηγηθεί αφιέρωμα στα κωμικά σίριαλ και θα ακολουθήσουν, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι τηλεοπτικές σειρές φαντασίας, είδος το οποίο σημειώνει τα τελευταία χρόνια τεράστια επιτυχία.
Λίγο πριν από το τέλος του κόσμου


Στην πολύπαθη Ατλάντα (εκεί δεν γυρίζονται και οι «Walking dead» με τα σαρκοφάγα ζόμπι τους;) αυτή τη φορά το κακό προέρχεται από τα ιατρικά εργαστήρια. Ενας ιός που εξαπλώνεται και σκορπίζει τον θάνατο αναγκάζει τους κυβερνώντες να δημιουργήσουν μια ζώνη καραντίνας προκειμένου να σώσουν τους υγιείς. Ναι, το «Containment» θα μπορούσε να είναι μία ακόμη σειρά φαντασίας για το τέλος του κόσμου μας, επικεντρώνεται όμως κυρίως στις σχέσεις των ανθρώπων. Στο δράμα εκείνων που περιορίζονται στη ζώνη με τους ασθενείς αλλά και εκείνων που, αν και υγιείς, αναγκάζονται να απομονωθούν από τους δικούς τους ανθρώπους, τους φίλους τους και τις οικογένειές τους, να ζήσουν χωρίς την πολύτιμη παρουσία τους μια νέα, δυσοίωνη ζωή. Το σίριαλ βασίζεται στη φλαμανδική μίνι σειρά «Cordon». Το αμερικανικό σενάριο υπογράφει η Τζούλι Πλεκ του «Vampire diaries» και του «The originals». Από το CW.
Οσα ξέρει ο νοικοκύρης


Η Τζόαν Αλεν («Η αντιπρόεδρος», «Νίξον», «The Crucible» κ.λπ.) είναι η Κλερ Γουόρεν, η φιλόδοξη δήμαρχος της μικρής πόλης της Καλιφόρνιας Ρεντ Πάινς. Είναι, την ίδια στιγμή, η επικεφαλής της μεγάλης οικογένειάς της, μια γυναίκα που φροντίζει τους πάντες, που τρέχει για να επιλύσει όλα τα προβλήματα των δικών της –χρησιμοποιώντας θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα. Κάποια στιγμή στην πόρτα του σπιτιού της εμφανίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα, ο γιος της Ανταμ (τον ερμηνεύει ο Λίαμ Τζέιμς) που είχε πριν από 12 χρόνια απαχθεί και έκτοτε αγνοούνταν τα ίχνη του. Η επιστροφή του δεν θα φέρει μόνο χαρά. Κυρίως θα φέρει την αμφιβολία: Λέει αλήθεια σχετικά με το πού ήταν και τι του συνέβη όλα αυτά χρόνια; Αλλά πόσο ειλικρινή είναι και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ξεκινώντας από τη μαμά Κλερ; Δραματική σειρά χαρακτήρων (δηλαδή σαπουνόπερα) το «The Family» θα προβληθεί από το ABC.
Τα πετροδολάρια της αμαρτίας


Πρωταγωνιστής της σειράς, όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος της, ο μαύρος χρυσός. Αυτό το μαγικό υγρό που κάνει τους ανθρώπους πλουσιότερους αλλά και που μπορεί να τους βάλει να τσακωθούν, ακόμη και να εξοντώσουν ο ένας τον άλλον, ειδικά αν τα συμφέροντα είναι μεγάλα. «Blood and oil» λοιπόν, η νέα σειρά του ABC με τον Ντον Τζόνσον («Miami Vice») να ερμηνεύει έναν παντοδύναμο «πετρελαιά» ο οποίος εκτός από τις δύσκολες – σκοτεινές μπίζνες του πρέπει να ασχοληθεί και με την απαιτητική (και προβληματική) οικογένειά του. Κάτι σαν «Ντάλας», στο πιο σύγχρονό του. Το πρώτο επεισόδιο πρόκειται να προβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.
Αμάρτησα για το παιδί μου


Οχι, αυτή τη φορά η Τζένιφερ Λόπεζ δεν θα τραγουδήσει, δεν θα χορέψει, δεν θα κάνει σόου. Ούτε θα επιδείξει τις καμπύλες της, τα εντυπωσιακά σωματικά προσόντα της στα οποία οφείλει σε μεγάλο βαθμό τη φήμη της. Η λατίνα βασίλισσα της ποπ αυτή τη φορά θα κρύψει τις καμπύλες της κάτω από την αυστηρή και λιτή στολή της ντετέκτιβ Σάντος. Πρωταγωνίστρια της σειράς «Shades of Blue» (NBC) θα ερμηνεύει μια διεφθαρμένη αστυνομικό (για όλα φταίει η κακούργα η ζωή που ενίοτε σε σπρώχνει στα σκοτεινά τα καλντερίμια) που παγιδεύεται από το FBI και προκειμένου να μην πάει φυλακή και να εξακολουθήσει να μεγαλώνει την επτάχρονη κορούλα της θα αρχίσει να παίζει διπλό ρόλο και να αποκαλύπτει τον έναν μετά τον άλλον τους «βρώμικους» συναδέλφους της. Τα γυρίσματα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Δίπλα στην πρωταγωνίστρια ο Ρέι Λιότα.
Η σιωπή είναι χρυσός


Ο Μάικλ Ρέιμοντ Τζέιμς, ο Ντέιβιν Λάιονς, η Κλερ Βαν Ντερ Μπλουμ και πολλοί ακόμη ηθοποιοί θα μπλεχτούν σε ένα παιχνίδι σιωπής –«Game of silence» ο τίτλος της σειράς –γύρω από ένα τρομακτικό μυστικό που μπορεί και να καταστρέψει τις ζωές τους. Δικαστικό δράμα με ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις από το NBC.
Ερωτες στο χειρουργείο


Ας πούμε πως το «Grey’s Anatomy» άλλαξε ηθοποιούς και τίτλο και επιστρέφει ως «Code black». Το CBS ρίχνει στην αγορά άλλο ένα σίριαλ που διαδραματίζεται μέσα σε νοσοκομείο και ασχολείται πρωτίστως με τις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζομένους και ακολούθως με τις σχέσεις τους με τους ασθενείς τους. Η Μάρσια Γκέι Χάρντεν και ο Λουίς Γκουσμάν θα ερμηνεύσουν δύο από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Ιστορία γραμμένη με νότες


Η γέννηση της ντίσκο, της χιπ-χοπ και της πανκ στους δρόμους και στα στούντιο της Νέας Υόρκης μέσα από μια σειρά («The get Down») που επενδύει το δράμα με άφθονη μουσική. Το Νetflix τολμάει να παρουσιάσει ένα μιούζικαλ διαφορετικό από τα άλλα σε μια από τις πιο φιλόδοξες ως σήμερα παραγωγές του. Με τον Τζίμι Σμιτς των «L.A. Law», «NYPD», «Dexter» και «Sons of Anarchy». Η προβολή θα ξεκινήσει μέσα στο 2016.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ