Σάλο αλλά και βροχή μηνύσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Π. Ρουμελιώτη (φωτογραφία), πρώην εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ, την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το χρέος. Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, έλληνες δημοσιογράφοι έπαιρναν μέρος σε σεμινάρια του ΔΝΤ προκειμένου να προωθούν τις θέσεις του Ταμείου. Την επόμενη ημέρα η εφημερίδα «Ακρόπολη» δημοσίευσε λίστα με ονόματα δημοσιογράφων που φέρεται ότι έπαιρναν μέρος στα σεμινάρια. Ομως ο κ. Ρουμελιώτης μιλώντας στο Mega την περασμένη Τετάρτη δήλωσε ότι δεν θυμόταν τους δημοσιογράφους που δήθεν έπαιρναν μέρος στα σεμινάρια. «Δεν είπα κάτι τέτοιο και δεν μπορούσα να το πω γιατί δεν συμμετείχα σε αυτά τα σεμινάρια, δεν γνωρίζω πώς οργανώνονται και τι λέγεται σε αυτά τα σεμινάρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν πολλοί δημοσιογράφοι που είδαν το όνομά τους να σπιλώνεται μέσα από τη «λίστα» της «Ακρόπολης» να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη. «Ενημερώθηκα για τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Η Ακρόπολη» τα οποία είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά. Κατόπιν αυτών, επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου προκειμένου να προχωρήσουν στα δέοντα ένδικα μέσα» αναφέρει σε δήλωσή της η κυρία Ολγα Τρέμη.
Αμεση ήταν και η αντίδραση της ευρωβουλευτού της ΝΔ κυρίας Μαρίας Σπυράκη, η οποία σημείωσε στον λογαριασμό της στο Facebook ότι «το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολη» σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου είναι απολύτως ψευδές και άκρως δυσφημιστικό». Με ένα tweet ο Αντώνης Σρόιτερ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει αγωγή. Την ίδια πρόθεση εξέφρασαν οι κ.κ. Γιάννης Πρετεντέρης, Γιώργος Οικονομέας και Δημήτρης Καμπουράκης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ