Δέκα πρεμιέρες ολοκαίνουργιων και πολλά υποσχόμενων σειρών για όλα τα γούστα. Οχι βεβαίως στην Ελλάδα –όπου η τηλεόραση κάνει θερινές διακοπές διαρκείας, καταδικάζοντάς μας στην παρακολούθηση επαναλήψεων –αλλά στις ΗΠΑ. Εκεί όπου τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν ήδη ξεκινήσει ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την προβολή των φρέσκων παραγωγών τους. Η ποικιλία για άλλη μία φορά μεγάλη και ο ανταγωνισμός τεράστιος, καθώς η τηλεοπτική αγορά εκεί διανύει ίσως τη λαμπρότερη περίοδό της με δυσθεώρητους προϋπολογισμούς και εντυπωσιακά έσοδα. Επιλέξαμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σίριαλ ανάμεσα στα 40 και βάλε που θα έχουν ξεκινήσει ως τα τέλη Αυγούστου (παραγωγές καινούργιες ή νέοι κύκλοι παλαιότερων επιτυχιών) και σας τα παρουσιάζουμε. Ελπίζοντας σύντομα να δούμε μερικά από αυτά και στις δικές μας οθόνες.

Φαντασία: «Sense 8»

Τα 12 επεισόδια του πρώτου κύκλου έχουν ήδη ανέβει στον ψηφιακό πάροχο τηλεοπτικού προγράμματος Netflix. Οι πρώτες εντυπώσεις όμως διίστανται. Αλλοι κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και τολμηρό σίριαλ, άλλοι έχουν χαθεί στους διαδρόμους της δαιδαλώδους έμπνευσης των αδελφών Αντι και Λάνα (Λάρι κάποτε, πριν από την εγχείρηση αλλαγής φύλου στην οποία υποβλήθηκε) Γουατσόφκσι που υπογράφουν τη σειρά. Το «Sense 8» είναι ένας καλογυρισμένος και καλοπαιγμένος… αχταρμάς με πρωταγωνιστές οκτώ ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικά μέρη της υφηλίου αλλά μοιράζονται τα ίδια οράματα, τις ίδιες εικόνες, ορισμένες φορές την ίδια συνείδηση και την ίδια μοίρα. Μπερδεμένο, τολμηρό, άλλοτε σαπουνόπερα και άλλοτε θρίλερ, άλλοτε μανιφέστο για τα δικαιώματα των gay και των trans και άλλοτε περιπέτεια δράσης και φαντασίας, το σίριαλ αποτελεί μια εξαιρετικά ακριβή παραγωγή που μας ταξιδεύει (επικινδύνως) σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της Ντάριλ Χάνα, σε έναν περίεργο (όπως όλα στη σειρά) guest ρόλο. Την πρώτη ημέρα που η σειρά αναρτήθηκε στο Internet υπολογίζεται πως καταγράφηκαν τουλάχιστον 500.000 παράνομα downloads.

Κατασκοπεία: «Deutschland 83»

Γερμανία, δεκαετία του ’80: Ο Μάρτιν, ένας νεαρός Ανατολικογερμανός, στέλνεται ως κατάσκοπος στη δυτική πλευρά, για να μπλεχτεί σε ένα παιχνίδι με μεγάλες ανατροπές και καλά κρυμμένα μυστικά που βγαίνουν το ένα μετά το άλλο στην επιφάνεια πυροδοτώντας τις εξελίξεις. Αριστη (έγραψαν εκείνοι που είδαν τα πρώτα επεισόδια στο Φεστιβάλ Βερολίνου) αναπαράσταση της εποχής. Κατά τα άλλα η νέα σειρά του Sundance TV είναι γυρισμένη στη γερμανική γλώσσα. Πρεμιέρα στις 17 Ιουνίου.
Σαπουνόπερα: «The Astronaut Wives Club»

«Συναντήστε τις Πρώτες Κυρίες του Διαστήματος» προτρέπει ένα από τα διαφημιστικά τρέιλερ της νέας ευφάνταστης σειράς του ABC. Με αισθητική που παραπέμπει σε κάτι ανάμεσα σε «Grease» και σε «Mad men», το «The Astronaut Wives Club» διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’60 και παρακολουθεί μια παρέα γυναικών της… διπλανής πόρτας, οι σύζυγοι των οποίων είναι αστροναύτες! Με πολλά στοιχεία σαπουνόπερας, ολίγον από Εριχ φον Ντένικεν και μπόλικη πατριωτική υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα της NASA. Πρωταγωνιστεί η Ιβόν Στραχόφσκι του «Chuck», του «Dexter» και του «24: Live another day». Πρεμιέρα στις 18 Ιουνίου.
Δραματική κομεντί: «Ballers»

Ενας πρώην παίκτης του μπέιζμπολ αποφασίζει να αλλάξει καριέρα και γίνεται ατζέντης, σε έναν κόσμο όπου το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» πνίγεται στα ναρκωτικά, στα πάρτι, στα όργια και στο ποτό. Ο Ντουέιν Τζόνσον που πρωταγωνιστεί είναι και συμπαραγωγός, ενώ η συγκεκριμένη σειρά προβάλλεται από το HBO. Πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου.
Μυστήριο: «True Detective»

Η πλέον αναμενόμενη σειρά του καλοκαιριού έρχεται από το HBO. Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο μια περυσινής επιτυχίας, όπου όμως όλα είναι καινούργια: και οι ηθοποιοί και η ιστορία. Τον Μάθιου Μακόναχι και τον Γούντι Χάρελσον, τους ηρωικούς ντετέκτιβ του πρώτου κύκλου, έχουν αντικαταστήσει ο Κόλιν Φάρελ που υποδύεται έναν ντετέκτιβ με αμφίβολη ηθική και η Ρέιτσελ Μακ Ανταμς (έπειτα από πολλές συζητήσεις με διάφορες ηθοποιούς και ακόμη περισσότερες φήμες που ήθελαν το μισό Χόλιγουντ να κονταροχτυπιέται για τον ρόλο) που υποδύεται μια ντετέκτιβ η οποία δεν φοβάται ακόμη και να συγκρουστεί με τους ανωτέρους της προκειμένου να κάνει σωστά τη δουλειά της. Η συνεργασία τους επεισοδιακή. Ο Βινς Βον είναι ο απαραίτητος κακός, ενώ το καστ συμπληρώνει ο Τέιλορ Κιτς σε ρόλο αστυνομικού. Πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου.
Περιπέτεια: «The Brink»

Μια γεωπολιτική κρίση στο Πακιστάν γενικεύεται με αποτέλεσμα η υφήλιος να απειλείται από τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ηρωικός, βεβαίως βεβαίως, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προσπαθεί να μας σώσει. Τον υποδύεται ο Τιμ Ρόμπινς. Δίπλα του ο Τζακ Μπλακ. Από το HBO και αυτό. Από τις 21 Ιουνίου.
Παρωδία: «Another period»

Οπως θα διαπιστώσετε παρακολουθώντας το διαφημιστικό σποτάκι της σειράς (θα το βρείτε εύκολα, όπως και τα σποτ όλων των νέων σίριαλ στο YouTube) η Νατάσα Λεγκέρο είναι κάτι περισσότερο από απολαυστική ως (ακόλαστη) κυρία της υψηλής κοινωνίας στις αρχές του 20ού αιώνα. Πηγή έμπνευσης των δημιουργών του σίριαλ αποτέλεσαν οικογένειες όπως οι Καρντάσιαν, οπότε ναι, η ολοκαίνουργια παρωδία εποχής του Comedy Central μοιάζει ξαφνικά εξαιρετικά σύγχρονη! Στις 23 Ιουνίου.
Κωμωδία: «Wet Hot American Summer: First Day of Camp»

Μπράντλεϊ Κούπερ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζανίν Γκαρόφαλο, Τζον Χαμ, Πολ Ραντ, Κεν Μαρίνο, Τζον Σλάτερι, Κρις Πάιν και πολλοί άλλοι. Πλήθος ηθοποιών σε μια κωμωδία του Netflix που βασίζεται (prequel) στην ταινία «Wet Hot American Summer» (2001) των Ντέιβιντ Γουέιν και Μάικλ Σογουόλτερ. Οι οποίοι υπογράφουν και την τηλεοπτική εκδοχή της cult σήμερα δημιουργίας τους. Στις 17 Ιουλίου.
Τρόμος: «Fear the Walking Dead»

Η τεράστια επιτυχία των «Walking Dead» φέρνει στην οθόνη του AMC το αδελφάκι τους, το οποίο μάς υπόσχεται ακόμη περισσότερη αγωνία, ακόμη περισσότερο τρόμο. Πρόκειται για ένα σίριαλ που διαδραματίζεται πριν αλλά και παράλληλα με τους «Walking Dead» σε έναν κόσμο που ξαφνικά καταλαμβάνεται από αιμοδιψείς νεκροζώντανους. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Κιμ Ντίκενς των «Deadwood» και «Treme». Η ακριβής ημερομηνία της πρεμιέρας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, τοποθετείται όμως μάλλον μετά τα μέσα Ιουλίου.
Σάτιρα: «Blund talk»

Ο Γουόλτερ Μπλαντ, ένας δυναμικός βρετανός ρεπόρτερ, αναγκάζεται να μετακομίσει στο Λος Αντζελες για να παρουσιάσει ένα μάλλον χαμηλής ποιότητας talk show. Ο απόλυτος ξεπεσμός; Ο ήρωάς μας είναι αναγκασμένος να τα καταφέρει. Μαζί του –συμπαραστάτης ή μείζον πρόβλημα; –ο εθισμένος στο αλκοόλ υπηρέτης του. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Πάτρικ Στιούαρτ (γνωστός από τη σειρά ταινιών «X-Men» καθώς και από το «Star Trek: The next generation»). H νέα σειρά του Starz θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Αυγούστου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ