Κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ, ακόμη και αυτό του Μπαράκ Ομπάμα, στο Twitter με εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες. Μονοπώλησε το ενδιαφέρον των media σε όλη την υφήλιο. Εγινε εξώφυλλο στο «Vanity Fair» και την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα ανακοινώθηκε η έναρξη τηλεοπτικού ριάλιτι τον Αύγουστο στο κανάλι Ε! με τίτλο «I am Cait».

Χρειάστηκαν μόλις μερικά εικοσιτετράωρα για την Κέιτλιν Τζένερ να γίνει talk of the world και εξήντα χρόνια για τον Μπρους Τζένερ για να αποφασίσει να σπάσει τα ανδρικά δεσμά του. Απορίας άξιον πώς ένας άνθρωπος ο οποίος από τα πέντε του χρόνια ένιωθε «θηλυκό», παντρεύτηκε δύο φορές, έκανε έξι παιδιά και στα 65 του αποφάσισε ότι όλο αυτό που έζησε ήταν ένα μεγάλο ψέμα, ένα λάθος και έπρεπε να κάνει κάτι για αυτό. Εγινε γυναίκα και πλέον απελευθερώθηκε με τρόπο σχεδόν πανηγυρικό και δαιμόνια εμπορικό. Διότι καλή η ελευθερία, αλλά όταν πληρώνεται πολύ ακριβά δείχνει ακόμη καλύτερη.

Ο 65χρονος πρώην ολυμπιονίκης ποτέ δεν αποκάλυψε αυτό που τον βασάνιζε ως σκέψη, ως αίσθηση. Κι όμως, ακόμη και όταν κέρδιζε χρυσό μετάλλιο, όπως εξομολογείται σε συνεντεύξεις του, ένιωθε γυναίκα και ας αρίστευε στο δέκαθλο ξεπερνώντας τους άρρενες συναθλητές του. Τώρα ως Κέιτλιν αντιμετωπίζει κατηγορίες και ήδη της ζητούν να επιστρέψει όσα μετάλλια κέρδισε ως Μπρους από τη στιγμή που όταν αγωνιζόταν ένιωθε γυναίκα! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Independent» εκατοντάδες είναι αυτοί οι οποίοι απαιτούν από την Τζένερ να επιστρέψει τα μετάλλιά της από την αθλητική της καριέρα καθώς και το χρυσό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 υποστηρίζοντας ότι εξαπάτησε τον κόσμο αγωνιζόμενος ως άνδρας αλλά νιώθοντας γυναίκα. Φυσικά όλα αυτά οι ειδήμονες τα χαρακτηρίζουν απλώς ανοησίες και συνέπειες της υστερίας της δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα.
Ο Μπρους δεν φόρεσε γυναικεία ρούχα ή εσώρουχα ούτε καν για αστείο μπροστά στην οικογένειά του, κανείς δεν κατάλαβε τίποτε. Ούτε καν οι σύζυγοί του, ούτε τα έξι παιδιά του: η Κέισι και ο Μπερτ από τον πρώτο γάμο και οι Κάιλι, Κένταλ, Μπράντον και Μπρόντι από τον δεύτερο. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η δαιμόνια Κρις Καρντάσιαν ίσως κάτι είχε αντιληφθεί αλλά δεν τόλμησε να το παραδεχθεί ή να το ψάξει περισσότερο.

Η πρόθεσή του να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου άρχισε να γίνεται γνωστή από τις αρχές του 2015. Σε συνέντευξή του τον Απρίλιο άφηνε να εννοηθεί πως ένιωθε μπερδεμένος ως προς το σώμα του, ωστόσο η σκέψη που τον οδήγησε στο να πάρει τη μεγάλη απόφαση τελικά ήταν η παρακάτω: «Αν βρισκόμουν στο νεκροκρέβατό μου και είχα αυτό το μυστικό και δεν είχα κάνει τίποτε για αυτό θα σκεφτόμουν: «Απλώς κατέστρεψες όλη τη ζωή σου γιατί ποτέ δεν κατάφερες να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου» και αυτό είναι κάτι που δεν θα ήθελα να μου συμβεί».

Οι αντιδράσεις των Καρντάσιαν


«Η Κέιτλιν Τζένερ για το «Vanity Fair» από την Ανι Λίμποβιτς! Πόσο όμορφη! Να είσαι ευτυχισμένη, να είσαι περήφανη, ζήσε τη ζωή σου με το δικό σου τρόπο!» τουίταρε η Κιμ Καρντάσιαν για τον πατριό της ενώ λίγο αργότερα παρότρυνε τους followers της να ακολουθήσουν τον λογαριασμό της Κέιτλιν. Η αδελφή της Κόρτνεϊ αναφώνησε στο Τwitter: «Ελευθερία! Εκθαμβωτική. #Caitlyn», ενώ η Κλοέ Καρντάσιαν έγραψε: «Ζήσαμε γιατί εσύ ήσουν αρκετά δυνατή για να ζήσεις. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανη. Κέιτλιν, είσαι όμορφη!».
Η μητέρα της, η 88χρονη Εστερ, συνάντησε μια δυσκολία στο να προσδιορίσει το παιδί της εκφράζοντας την αγάπη της αλλά τονίζοντας πως για αυτήν είναι ο γιος της.
Την ίδια ώρα όμως που η Κέιτλιν Τζένερ αποφάσισε με ένα ριάλιτι οκτώ επεισοδίων να μοιραστεί τη διαδικασία θηλυκοποίησης του προσώπου της, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανακοίνωνε ότι η Τζένερ θα λάβει το βραβείο θάρρους Arthur Ashe για την επίδειξη θάρρους σε επίσημη τελετή των ετήσιων βραβείων ESPY, βραβείο το οποίο παλαιότερα είχε απονεμηθεί στον Μοχάμεντ Αλι.
Παραμύθι ή δημιούργημα των μίντια;


Και όσο η Κέιτλιν απολαμβάνει τον δρόμο προς την ελευθερία, με τα φώτα της δημοσιότητας να δίνουν λάμψη στη διαδρομή της, δεν είναι λίγοι και αυτοί οι οποίοι αναρωτιούνται πόση υποκρισία υπάρχει στην κοινωνία μας. Την ίδια στιγμή που εκατομμύρια αποθεώνουν και αναπαράγουν κάθε λέξη και εικόνα που αφορά τη μεταμόρφωση του Μπρους Τζένερ, δεν διστάζουν να περιθωριοποιήσουν άγνωστους άνδρες που πήραν την ίδια απόφαση δίχως ώθηση και στήριξη από τα Μέσα, δίχως κατανόηση και χρήματα, δίχως δημοσιότητα. Οσο το είδωλο είναι λαμπερό και πουλάει όλοι αγοράζουν. Οταν η διαφορετικότητα απλά βρίσκεται πίσω από τη διπλανή πόρτα, μόλις αυτή ανοίξει, το πιθανότερο είναι να κλείσει δυνατά και ερμητικά πίσω μας…
Μήνυμα και από τον Ομπάμα
Στην περιγραφική εισαγωγή του λογαριασμού της στο Τwitter η Κέιτλιν Τζένερ γράφει: «Είμαι τόσο ευτυχισμένη που έπειτα από έναν μεγάλο αγώνα κατάφερα να ζω με τον πραγματικό εαυτό μου. Καλώς ήλθες στον κόσμο, Κέιτλιν.

Ανυπομονώ να σε/τη γνωρίσω». (1/6/15, 19.17)

«Κόσμε, συνάντησε την Κέιτλιν». (1/6/15, 21.35)
Ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του της έστειλε το παρακάτω μήνυμα: «Χρειάζεται θάρρος για να μοιραστείς την ιστορία σου». (2/6/15, 00.33)
Το πρωί της Τετάρτης το Ε! ανακοίνωνε την πρεμιέρα του ριάλιτι δίνοντας στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ: «Το Ε! σήμερα προβάλλει το πρώτο τρέιλερ για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Κέιτλιν Τζένερ «Είμαι η Κέιτ», στην οποία η Τζένερ, γνωστή και ως Μπρους, αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή της ως γυναίκα για πρώτη φορά». «Δεν θα ήταν υπέροχο να είσαι φυσιολογικός, να ενταχθείς στην κοινωνία;» ρωτά η Τζένερ. Και καταλήγει: «Είμαι ο φυσιολογικός άνθρωπος της νέας εποχής».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ