Σε ένα χαρακτηριστικό αμερικανικό σπίτι κάπου στο Σαν Φρανσίσκο ο χήρος Ντάνι Τάνερ, ο κολλητός φίλος του Τζόι Γκλάντστον και ο κουνιάδος του Τζέσι Κατσόπολις προσπαθούν να μεγαλώσουν σωστά τις τρεις κόρες του πρώτου. Τα καταφέρνουν μέσα από πολλά απρόοπτα και θεότρελες καταστάσεις στο «Full house», μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία (παιζόταν από τον Σεπτέμβριο του 1987 ως τον Μάιο του 1995) που είχε προβληθεί και στην Ελλάδα με τον τίτλο «Τρελή οικογένεια».
Σε μερικούς μήνες η σειρά επιστρέφει: θα προβληθεί στη διαδικτυακή ψυχαγωγική πλατφόρμα Netflix, θα λέγεται «Fuller house» και θα έχει ως παραγωγό τον… Τζέσι Κατσόπολις (του παλαιού «Full house»), δηλαδή τον Τζον Στάμος. Ο ελληνοαμερικανός ηθοποιός δήλωσε πανευτυχής που ξαναβρίσκει την οικογένεια Τάνερ και το «Fuller house» ξεκινά σύντομα γυρίσματα για έναν πρώτο κύκλο 13 επεισοδίων. Οπου αυτή τη φορά οι παλιοί πρωταγωνιστές (ο Μπομπ Σάγκετ ως Τάνερ, ο Ντέιβ Κούλιερ ως Τζόι, ο Στάμος και άλλοι) θα εμφανίζονται ως guest stars (όσοι τουλάχιστον συμφωνήσουν καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη), ενώ πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά του Τάρνερ, τα οποία έχουν μεγαλώσει και προσπαθούν τώρα να ανταποκριθούν στα προβλήματα της ενήλικης ζωής και να μεγαλώσουν με τη σειρά τους τα δικά τους παιδιά.
Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει για τη δημοφιλέστατη κάποτε στο διεθνές κοινό αμερικανική οικογένεια, ως φαίνεται όμως τον Στάμος δεν τον έχουν αγγίξει. Ευειδής και γοητευτικός στα 52 του χρόνια, ο ηθοποιός εξακολουθεί να απασχολεί το αμερικανικό κοινό με την επαγγελματική αλλά και με την προσωπική ζωή του. Ακόμη και αν μετά το «Full house» δεν έκανε πολύ σπουδαία πράγματα, μέσα από guest εμφανίσεις κυρίως σε σίριαλ και σε ταινίες του συρμού, πρωταγωνιστώντας στην επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια του ελληνικού τύπου γιαουρτιού «Oikos», δίνοντας συνεντεύξεις και κάνοντας σέξι φωτογραφίσεις, κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Οχι μόνο να περιλαμβάνεται στους καλεσμένους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, στην πρόσφατη δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας (όπου και μίλησε με τον Γιάνη Βαρουφάκη για μπακλαβά, όπως ο ίδιος αποκάλυψε), αλλά και να χαρακτηρίζεται από τον οικοδεσπότη ως «ο πιο όμορφος Ελληνας του κόσμου».
Οπως φανερώνει και το επίθετό του, ο ηθοποιός είναι Ελληνας από την πλευρά του (εκ Τριπόλεως καταγόμενου) πατέρα του, οι γονείς του οποίου με το που έφτασαν από την Ελλάδα στις ΗΠΑ ξεκίνησαν τη νέα ζωή τους μετατρέποντας το επίθετο Σταματόπουλος σε Στάμος –πιο σύντομο, πιο εύηχο, πιο «αμερικάνικο». Ο πατέρας του Στάμος ήταν εστιάτορας, ενώ η μητέρα του (έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες βυθίζοντας στο πένθος τον γιο της που της είχε μεγάλη αδυναμία) ήταν μια βρετανικής – ιρλανδικής καταγωγής καλλονή που στα νιάτα της εργαζόταν ως μοντέλο για μαγιό. Το 1982, στα 19 του χρόνια, ο Τζον έκανε το ντεμπούτο του στο σίριαλ «General hospital», όπου και παρέμεινε ως το 1984 κερδίζοντας μία υποψηφιότητα για βραβείο ΕΜΜΥ.
Ομως η πραγματικά μεγάλη ευκαιρία ήρθε με το «Full house», η επιτυχία του οποίου τον ακολουθεί ως σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επεδίωξε τόσο πολύ την επαναφορά της σειράς. Φιλοδοξώντας, αυτή τη φορά και ως παραγωγός της, να κερδίσει ξανά το κοινό που αγάπησε τον Τζέσι Κατσόπολις και τους φίλους του αλλά και να συστήσει τον χαριτωμένο ήρωά του στους σύγχρονους θεατές.
Στους νέους και στις νέες που όταν προσφάτως ο Στάμος επισκέφθηκε το σπίτι όπου υποτίθεται ότι ζούσαν οι ήρωες της σειράς (εξακολουθεί να αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο) δεν τον αναγνώρισαν, όπως ο ίδιος «παραπονέθηκε» με χιουμοριστική διάθεση, ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο Διαδίκτυο. Απομένει να δούμε αν τώρα που θα τον μάθουν θα τον αγαπήσουν όπως και οι προηγούμενες γενιές. Και αν το παλαιάς κοπής, αφελές και μάλλον ξεπερασμένο «Full house» θα καταφέρει μετονομασμένο σε «Fuller house» και επιμελώς ρετουσαρισμένο – αναπαλαιωμένο να επιβιώσει στην άγρια ανταγωνιστική (και εξαιρετικά υψηλού επιπέδου) σύγχρονη τηλεοπτική αγορά.

Στιγμές από την καριέρα του

1982: Κερδίζει το βραβείο του «Soap Opera Digest Magazine» ως ο «Καλύτερος νέος ηθοποιός» για την ερμηνεία του στο τηλεοπτικό «General hospital».

1986: Αποτυχημένο ντεμπούτο στον κινηματογράφο με την ταινία «Never too young to die». Στη μεγάλη οθόνη ο ηθοποιός δεν θα γνωρίσει ποτέ επιτυχία.
22 Σεπτεμβρίου 1987: Προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο του «Full house» όπου ο Στάμος ερμηνεύει τον μουσικό Τζέσι Κόκραν.
1988: Εμφανίζεται στο βιντεοκλίπ της μεγάλης επιτυχίας των Beach Boys «Kokomo» να παίζει τα κρουστά. Στο μέλλον θα συμπράξει και άλλες φορές μαζί τους, σε συναυλίες τους, παίζοντας διάφορα όργανα και κάνοντας φωνητικά.
14 Οκτωβρίου 1988: Από το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου του «Full house» ο Τζέσι Κόκραν μετονομάζεται σε Τζέσι Κατσόπολις, για να τονιστεί (και να χρησιμοποιηθεί δεόντως) η ελληνική καταγωγή του Στάμος.
1994: Σε επίδειξη μόδας γνωρίζει το μοντέλο και ηθοποιό Ρεμπέκα Ρομέιν. Παντρεύονται το 1998 και χωρίζουν το 2005.
2003: Εμφανίζεται σε ένα επεισόδιο στα «Φιλαράκια».
2010-2011: Ερμηνεύει τον δρα Καρλ Χόουελ στο τηλεοπτικό μιούζικαλ «Glee».
2015: Επιστρέφει στην τηλεόραση για να ερμηνεύσει τον εαυτό του στο τελευταίο επεισόδιο του «Two and a half men».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ