Τα Βιβλία του «Βήματος» καλωσορίζουν το 2018 συνεχίζοντας τα ετήσια αφιερώματα σε αρχειακούς φορείς της χώρας. Μετά τα Αρχεία της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (2016) και τα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη (2017), παρουσιάζουμε εφέτος εορταστικά κείμενα, έγγραφα, επιστολές, φωτογραφίες, καρτ ποστάλ, διαφημίσεις από τις συλλογές της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) που συμπληρώνει εφέτος 90 χρόνια από την ίδρυσή της.
Με ημερίδα στη Βιβλιοθήκη της στις 18 Ιανουαρίου, έκθεση των έργων τέχνης της στο Μουσείο Μπενάκη από τις 14 Μαρτίου και διεθνές οικονομικό συνέδριο στις 18 Νοεμβρίου θα γιορτάσει η ΤτΕ την επέτειό της. Τα τεκμήρια που δημοσιεύονται εδώ προέρχονται από τις συλλογές της ΤτΕ.
Ευχαριστούμε την ΤτΕ για την ευγενική παραχώρηση του αρχειακού υλικού προς δημοσίευση, τον διευθυντή του Κέντρου Πολιτισμού, Ερευνας και Τεκμηρίωσης Παναγιώτη Παναγάκη, την προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης Εύα Σεμερτζάκη, την προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Αντιγόνη Βασιλοπούλου και τον ιστορικό Ανδρέα Κακριδή, την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συλλογών Αναστασία Πεσματζόγλου, το προσωπικό των τμημάτων και την ακαδημαϊκό Κική Δημουλά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ