Οι εκδόσεις «Αλφειός» εγκαινιάζουν τη σειρά «Μαρτυρίες» με το βιβλίο «ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙΣ» του Γιώργη Κάβουρα, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

«Μη με ξεχάσεις» ήταν ο αποχαιρετσιμός όλων εκείνων των κατατρεγμένων αλλά ανυπότακτων αγωνστών της Νεκρής Μεραρχίας που ήθελαν να αναπνέου, έστω και για λίγο, αέρα ελευθερίας.

Όπως σημειώνει στην εισαγωγή του βιβλίου ο καθηγητής Βασίλης Καραποστόλης: «Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη περίπτωση και ο συγγραφέας μας ανήκει σ’ αυτήν. Είναι η περίπτωση εκείνου που η ματιά του δεν παύει να παλώνεται γύρω του και να αγκαλιάζει ό,τι υπάρχει, καλό κα κακό, φωτεινό ή μελανό. Είναι αυτό ακριβώς που διακρίνουμε στον αυτοβιογραφούμενο. Μας δείχνει ότι οι ιδέες που τον ενέπνευσαν δεν τον έντυσαν με εκείνη τη σκληρότητα και την αδιαλλαξία τού οριστικά «πεπεισμένου» για το δίκιο του, αυτό το μένος που ξέρουμε πλέον καλά πόσο πολλά ήταν τα θύματά του, απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις. […]

Ο Γιώργης Κάβουρας είχε πάντε να κάνει κάτι. Και σήμερα αποδεικνύει ξανά: μας δίνει αυτήν την μαρτυρία που έχει ιδιαίτερη δύναμη, ανάμεικτη με κάποια ηδύτητα. Μέσα από λέξεις που περιγράφουν τραχιά γεγονότα, έρχεται, πράγματι εκείνη η γλύκα που νιώθουν όσοι έχουν γίνει ένα με τον τόπο τους, με το παρελθόν του, με τη ζωντανή παράδοση που φέρνει τραγούδια στα χείλη, ακόμη και όταν η πείνα ή το κρύο τα κάνει να τρέμουν. Αυτά είναι που τον κράτησαν».

Επιπλέον, ο Μανώλης Γλέζος, προλογίζοντας αναφέρει: «Το βιβλίο «ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙΣ» δεν είναι «αναμνήσεις». Είμαι μαρτυρίες μιας ζωής που ξεπερνά και αυτήν ακόμα τη φαντασία. Ένα βιβλίο που αξίξει να διαβαστεί. Ένα βιβλίο αντικείμενο μελέτη για τους ιστοριογράφους».