Παραμονή Χριστουγέννων και ο Ρίκος κι ο Ριρίκος, δύο σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια, ακολουθούν κρυφά τους γονείς τους στον επάνω κόσμο για το δωδεκαήμερο. Στο δρόμο χάνονται αλλά για καλή τους τύχη βρίσκουν ένα μικρό κοριτσάκι, τη Γλυκερία, που είναι πρόθυμη με κάθε μέσον να τους βοηθήσει να βρουν τους δικούς τους. Τι μπορεί να κάνει ένα μικρό κοριτσάκι 6 χρόνων θα το ανακαλύψουμε ξεφυλλίζοντας τις σελίδες.

Μέσα από αυτή την περιπέτεια ανακαλύπτουμε τη σημασία της οικογένειας, της αγωγής και της παιδείας, της στοργής, της αγάπης και της προσφοράς. Είναι ένα μάθημα ζωής για μικρούς και μεγάλους. Η σημασία της φιλίας και της δημιουργίας ευκαιριών που όλοι μας την δικαιούμαστε. Η αποδοχή της διαφορετικότητας και της αλληλοβοήθειας πάντα κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Το βιβλίο «Ο Ρίκος, ο Ριρίκος και η μικρή Γλυκερία» είναι διδακτικό τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Με ευαισθησία από τη Νάντια Λιαρέλλη, με εποικοδομητικούς διαλόγους και κυρίως με τρυφερότητα.Το σκίτσο που συνοδεύει τα κείμενα, υπογράφει ο ταλαντούχος ζωγράφος Χαρίδημος Μπιτσακάκης.

Το νέο παραμύθι παρουσιάζεται της Νάντιας Λιαρέλλη παρουσιάζεται το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Public Συντάγματος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη, η Πρόεδρος του Make-a-Wish Ελλάδας Αναστασία Μανιά,
και η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά.