Ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα έγραψε η δημοσιογράφος Σοφία Μαλτέζου με τον προκλητικό τίτλο «Το τέλος των εραστών», εκδ. Γαβριηλίδη.

Σε μια πολιτεία ξαφνικά, την παραμονή του Αγ. Βαλεντίνου όλοι οι άντρες ανακαλύπτουν ότι είναι ανίκανοι.

«Επανειλημμένως μας αποκαλούσαν ανίκανους, αναφωνεί ένας υπουργός. Τώρα θα έχουν όλο το δίκηο με το μέρος τους. Τους καβγάδες μεταξύ ζευγαριών, διαδέχεται η αναζήτηση λύσεων με μαντζούνια, επισκέψεις σε σεξολόγους, πορνεία κ.α.

Πανικός. Εχθροί και σύμμαχοι της Πολιτείας ζητούν την απομόνωσή της για τον φόβο εξάπλωσης της επιδημίας, την οποία αποκαλούν «στυτική γρίππη» και ενώ δεν διαφαίνεται διέξοδος με τεράστιες οικονομικές ζημιές οι κάτοικοι αρχίζουν να ενδοσκοπούνται, να εμβαθύνουν στην έννοια της αληθινής αγάπης και να αναζητούν έναν γενναίο, τίμιο και πνευματικά και ηθικά καινούργιο πολιτικό κόσμο. Με ιδιαίτερη μαεστρία η δημοσιογράφος περιγράφει την σημερινή κρίση αξιών και την οικονομική φυσικά ενώ ανατρέχει σε ποιητές, στοχαστές, στο Συμπόσιο του Πλάτων αλλά και σε μια ερωτική επιστολή ομοφιλόφιλου άντρα για να υπογραμμίσει τις αληθινές αξίες της ζωής.

Σπαρταριστό κείμενο στο βιβλίο είναι «Ο Καραγκιόζης στην Ουόλ Στριτ» όπου οι σύντροφοί του τον κατηγορούν ως υπεύθυνο για την οικονομική κρίση. Η συνέχεια στο βιβλίο.