Τα μέλη του Συνδέσμου Αστυνομικών Συγγραφέων (CWA) μέσα στη χρονιά θα ψηφίσουν για το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα και τον καλύτερο συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών όλων των εποχών στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 60ή επέτειο της ύπαρξης του Συνδέσμου.

Τα 600 και πλέον μέλη καλούνται να αποφασίσουν ποιος είναι ο καλύτερος των καλύτερων συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος, ποιο είναι το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα και ποια η καλύτερη σειρά αστυνομικών ιστοριών.

Η τελευταία τέτοια ψηφοφορία του Συνδέσμου, η οποία διεξήχθη πριν από 15 χρόνια, ανακήρυξε καλύτερο συγγραφέα όλων των εποχών τον Ρέημοντ Τσάντλερ και την Αγκαθα Κρίστι με τη Ντόροθι Σέγερς να ακολουθούν ως επιλαχόντες.

Η Ντ. Σέγερς είχε προηγουμένως διακριθεί με το μυθιστόρημά της Nine Tailors που ψηφίστηκε ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα κερδίζοντας τον Ρ. Τσάντλερ με τον «Μεγάλο ύπνο» και τον Γουίλκι Κόλινς, ο οποίος ήρθε τρίτος με τη «Φεγγαρόπετρα».

Ωστόσο ο Ρέημοντ Τσάντλερ είχε θριαμβεύσει και πάλι όταν η σειρά ιστοριών του με ήρωα τον Φίλιπ Μάρλοου εκτιμήθηκε ως η καλύτερη αστυνομικών ιστοριών νικώντας εκείνες του αριστοκράτη και ερασιτέχνη ντετέκτιβ λόρδου Πήτερ Ουίμζυ, ήρωα στις ιστορίες της Σέγερς, και τον Σέρλοκ Χόλμς, βασική περσόνα των ιστοριών του Αρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Η νέα πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομικών Συγγραφέων Αλισον Τζόζεφ πιστεύει στη δύναμη των νέων συγγραφέων του είδους, γιατί μπορούν να το αναπτύξουν παραπέρα. «Η αστυνομική λογοτεχνία είχε πάντα ένα μεγάλο αναγνωστικό κοινό, όμως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι αναγνώστες περιμένουν πολλά. Σήμερα οι αστυνομικοί συγγραφείς ερευνούν τα όρια του είδους, εξετάζοντας την πραγματικότητα και την αλήθεια των εγκλημάτων, τις αιτίες, τις επιπτώσεις, τη νέα κατάσταση κτλ.». Πιστεύει ότι «η μάχη για την ανάδειξη του καλύτερου συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών θα είναι αμφίρροπη. Ενα μεγάλο έργο μυθοπλασίας, σε οποιοδήποτε είδος, όταν γράφεται αποτελεί κάτι μοναδικό και σπάνιο, έτσι δεν αποκλείεται η Σέγερς και ο Τσάντλερ να παραμείνουν στην κορυφή».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος.

Ο Σύνδεσμος Αστυνομικών Συγγραφέων( CWA) ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Τζον Κρίζι, συγγραφέα περισσότερων από 600 αστυνομικές ιστορίες την Ημέρα του Guy Fawkes, το 1953.