Το νέο βιβλίο του Νταν Μπράουν είναι ήδη έτοιμο και με τον τίτλο «Inferno» (Κόλαση) θα κυκλοφορήσει και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού στις 14 Μαΐου.

Χθες Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου τα μέσα του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψαν το εξώφυλλο του (φωτό αριστερά), ενδεικτικό του κλίματος που θα κινηθεί και πάλι ο συγγραφέας.

Στο εξώφυλλο απεικονίζεται το κεφάλι του Δάντη, με φόντο την Φλωρεντία, μια φλόγα και μια κηλίδα αίματος. Παρόμοιο είναι και το εξώφυλλο της αμερικάνικης έκδοσης (φωτό δεξιά).

Όπως έχει ήδη μαθευτεί από πηγές του Doubleday , εκδότη του Νταν Μπράουν στις ΗΠΑ, στο μυθιστόρημα θα πρωταγωνιστεί και πάλι ο ήρωας του, καθηγητής του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκτον, ενώ ο χώρος δράσης του θα είναι και η καρδιά της Ευρώπης, η Ιταλία.

Ο Λάνγκτον θα αναμετρηθεί με ένα σατανικό αντίπαλο ενώ ταυτόχρονα καταπιάνεται με έναν γρίφο, τον οποίον θα προσπαθήσει να επιλύσει με τη βοήθεια του σκοτεινού, επικού ποιήματος του Δάντη. Μυστήριο, κώδικες, γρίφοι και σασπένς υπόσχεται και πάλι ο συγγραφέας που κάθε βιβλίο του πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Τελευταίο βιβλίο του ήταν το «Χαμένο Σύμβολο» (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη)