Ηταν ένα φτωχοκόριτσο που ακολούθησε το όνειρό του να γίνει ηθοποιός. Στον δρόμο της συνάντησε δυο-τρεις ανθρώπους που τη βοήθησαν. Για να πετύχει έπαιξε και ρόλους που δεν την ικανοποιούσαν. Ενας μεγάλος έρωτας την οδήγησε στο τραγούδι και η παράλληλη πορεία στην πίστα τη βοήθησε να βάλει κάποια χρήματα στην άκρη. Αργότερα έκανε ένα παιδί, το μεγάλωσε μόνη της και παραμέρισε για λίγο την καριέρα της. Σήμερα, χωρίς να μετανιώνει για τις επιλογές της, νιώθει τυχερή και ευτυχής που τα κατάφερε. Και αν όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι τα συστατικά ενός μελό σεναρίου, η ζωή της Νέλλης Γκίνη έρχεται να επιβεβαιώσει την αλήθεια τους. Τόσο απλά.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση- στη «Γειτονιά μας» του Κώστα Πρετεντέρη- ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς για να παίξει τη Ζακλίν στο «Κλουβί με τις τρελές», μετά την «ανέλπιστη πρόταση» που της έκανε ο Σταμάτης Φασουλής μέσω του χορογράφου Δημήτρη Παπάζογλου. «Πώς και με σκέφθηκες;» ήταν το πρώτο που ρώτησε τον σκηνοθέτη. «Καιρό σε είχα στο μυαλό μουκαι να που τώρα ήρθε η στιγμή» της απάντησε.

«Και γιατί δεν το ΄κανες πιο πριν…» του είπε με παράπονο.

Παραμονές πρεμιέρας και η Νέλλη Γκίνη νιώθει πραγματικά πολύ χαρούμενη με όλο αυτό που της συμβαίνει, με όλο αυτό που ζει. Ερμηνεύει τη Ζακλίν, την ιδιοκτήτρια ενός κοσμικού εστιατορίου στο Σεν Τροπέ και φίλη του ζεύγους Ζορζ- Αλμπέν (Ζαζά) που παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στην ευτυχή κατάληξη της ιστορίας.

Η ίδια παίζει, τραγουδά και χορεύει, θυμίζοντας όλα όσα ήξερε πάντα να κάνει. Συνδυάζοντας την καριέρα της ηθοποιού και της τραγουδίστριας, με μπόλικες παραστάσεις στο ενεργητικό της- επιθεώρηση και πρόζα-, συνεργάστηκε με ονόματα όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Θανάσης Βέγγος και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Η αρχή έγινε με τον ρόλο της Μαρίνας στη «Γειτονιά μας»: «Θυμάμαι ότι ήταν να εμφανιστώ σε ένα επεισόδιο και τελικά έμεινα τέσσερα χρόνια σχεδόν στη σειρά.Χρωστάω πολλά στον Πρετεντέρη- και τηλεοπτικά και θεατρικά. Με στήριξε.Οπως πολύ αργότερα με βοήθησε και ο Θοδωρής Πετρόπουλος και έπαιξα στα “Εγκλήματα”». Προηγουμένως είχε συμμετάσχει στη σειρά «Στρας» των Ακρίτα- Κυρίτση, μεταξύ άλλων.

«Ναι,έκανα και πράγματα που δεν μου άρεσαν στο θέατρο- όχι όμως πράγματα για τα οποία να ντρέπομαι.Δεν έρχονται πάντα όλα όπως τα θες.Οταν όμως χρειάστηκε,παράτησα το τραγούδι- ποτέ το σανίδι.Μεγάλωσα μόνη μου τον γιο μου, που είναι σήμερα 22 ετών.Οσο για τα τελευταία χρόνια,έμεινα συνειδητά απ΄ έξω γιατί δεν έβρισκα τίποτα να με γεμίζει.Εχω δουλέψει πολύ και έχω χορτάσει στη ζωή μου.Εχω νιώσει την αγάπη του κόσμου- αυτό είναι κάτι που δεν μου έλειψε ποτέ,ακόμη και τις εποχές που απείχα.Τώρα πια ψάχνω να βρω πράγματα που να με ικανοποιούν.Αλλιώς προτιμώ να μη δουλέψω.Θέλω να κάνω και κάποιους άλλους ρόλους,όχι μόνο αυτές τις γυναίκες με ταμπεραμέντο που έχω παίξει ως τώρα και για τις οποίες μου έχουν βάλει την αντίστοιχη ταμπέλα». Ποιους σκέπτεται; «Τις ηρωίδες του Τενεσί Γουίλιαμς,για παράδειγμα» μου απαντά. «Ηρωίδες πολύ ανθρώπινες,με τις οποίες μπορείς να ταυτιστείς».

Η Νέλλη Γκίνη ξεκίνησε άλλωστε από μαθήτρια του Κωστή Μιχαηλίδη, ο οποίος την προετοίμαζε για ένα άλλο ρεπερτόριο- είχε κάνει και μουσικές σπουδές στο Ωδείο Αθηνών. «Ομολογώ πως θα ήθελα να τα έχω κάνει όλα,και στη ζωή και στη δουλειά,λίγο καλύτερα.Πιστεύω ότι κάποια στιγμή είχα τη δυνατότητα να κάνω μια στροφή,να πάω προς το κλασικό ρεπερτόριο.Δεν έγινε.Ισως γίνει τώρα.Νομίζω ότι θα μπορούσα,νομίζω ότι το ΄χω». Δεν ξέρει όμως αν οι άλλοι τη βλέπουν έτσι, αν οι άλλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις δικές της αλλαγές και ανάγκες. «Πιστεύω πολύ σε σκηνοθέτες όπως ο Σταμάτης Φασουλής που σου βγάζουν από μέσα σου με έναν φυσικό τρόπο ό,τι έχεις.Χωρίς πίεση». Και καταλήγει: «Θέλω να παραμείνω ρομαντική,ευσυγκίνητη και ευάλωτη.Αν κάποιος σήμερα με πληγώσει,θα κάτσω στη γωνιά μου- δεν μπορώ να αλλάξω πια,μεγάλωσα.Και άλλωστεδεν έκρυψα ποτέ τις αλήθειες μου». Τώρα πια θέλει να τις αντιληφθούν και οι άλλοι.

Το μιούζικαλ «Το κλουβί με τις τρελές» ανεβαίνει στο θέατρο Παλλάς,με τους Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Μπέζο,Αλέξανδρο Μυλωνά,Μέμο Μπεγνή,Νέλλη Γκίνη,Νταίζη Σεμπεκοπούλου,Σοφία Φαραζή. Πρεμιέρα την Παρασκευή,στις 21.00.