Η «Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης» είναι το επιστημονικό περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης και έχει ως στόχο να προσφέρει τη διέξοδο για τη δημοσίευση των πορισμάτων πρωτότυπης και ειδικευμένης έρευνας στους ποικίλους κλάδους της πολιτικής επιστήμης.


Στο 14ο τεύχος ο καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ντύσελντορφ Ulrich von Alemann αναλύει διεξοδικά τις θέσεις των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών για τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με τον γερμανό αναλυτή, η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία παρουσίασε αντιφατική εικόνα: ήθελε την ειρήνη αλλά συμμετείχε στις επιδρομές.


Στο δεύτερο κείμενο αυτού του τεύχους ο Κ. Ζαφειρόπουλος και ο Ν. Μαραντζίδης εξετάζουν τις εκλογικές μεταβολές στην κοινωνική βάση του νέου ΠαΣοΚ. Οι δύο αναλυτές παρατηρούν ότι σε σχέση με προηγούμενες εκλογές οι πιο πρόσφατες βουλευτικές εκλογές παρουσίασαν ένα διαφορετικό είδος εκλογικής συμπεριφοράς σε ό,τι αφορά την ταξικότητα της ψήφου προς το ΠαΣοΚ. Στη συνέχεια ο Δ. Παπαδόπουλος επιχειρεί μια αναλυτική προσέγγιση για τη νομότυπη διαφθορά. Ο Θ. Νικολαΐδης επιχειρεί να ερμηνεύσει την πραγματεία του Innocent Gentillet Discours contre Machiavel. Ο Innocent Gentillet ήταν γάλλος προτεστάντης που έγινε γνωστός για τον λίβελο κατά του Μακιαβέλι που δημοσίευσε το 1576. Ο Μ. Στελακάτος-Λοβέρδος εξετάζει την υπόθεση της παραβίασης θεμελιωδών ελευθεριών στη διάρκεια της ελληνικής χούντας. Τέλος, από τις βιβλιοκριτικές που δημοσιεύονται σε αυτό το τεύχος επισημαίνουμε αυτήν του Θ. Βερέμη για το βιβλίο του S. Woodward Balkan Tragedy: Chaos and Dissolution after the cold War.