Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Μια ελληνικού ενδιαφέροντος υπόθεση έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα της κοινής γνώμης στον Καναδά και αφορά την ιστορία του 36χρονου Καναδού Κέβιν Χίμπερτ. Ο Χίμπερτ είχε συλληφθεί στη χώρα μας το 1999, διότι βρέθηκε να μεταφέρει κρυφά μέσα στα παπούτσια του δύο κιλά κοκαΐνης. Οι ελληνικές αρχές είχαν λάβει την πληροφορία για την άφιξή του από την ολλανδική αστυνομία, η οποία μόλις είχε εξαρθρώσει πανευρωπαϊκό δίκτυο μεταφοράς ναρκωτικών που είχε στήσει η νιγηριανή μαφία. Την ...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Σοκ προκάλεσε στη Σκάλα Λακωνίας η διπλή δολοφονία με δράστη έναν 35χρονο που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και θύματα την 64χρονη μητέρα του και την 32χρονη αδελφή του. Οπως έλεγαν κάτοικοι της περιοχής, χαρακτηριστικό της αγριότητας που επέδειξε ο δράστης ήταν το γεγονός ότι πέρασε με το φορτηγό του πάνω από το πτώμα της μητέρας του. Χθες στις 10.20 το πρωί ο 35χρονος, ο οποίος διατηρεί στην περιοχή εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού, πήγε με τη μητέρα του σε κατάστημα στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στην περιοχή Σκάλα Λακωνίας προκειμένου να αγοράσουν μια σόμπα.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), διαδηλώνοντας για το μέλλον των συμβασιούχων του δήμου, εν όψει σχετικών αλλαγών εκ μέρους της κυβέρνησης. Οι δημοτικοί υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο το πρωί και έκαναν πορεία ως το υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του δήμου να υπολειτουργήσουν. Ο ΣΕΔΑ ζητεί να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, να τακτοποιηθούν όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να διατηρηθεί η μοριοδότηση του χρόνου προϋπηρεσίας και να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Να παραμείνουν ως έχουν τα αναμορφωτικά μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί στους έξι ανηλίκους για την υπόθεση της εξαφάνισης στις 3 Φεβρουαρίου του 2006 του 11χρονου Αλεξ Καχιασβίλι στη Βέροια πρότεινε χθες στον Αρειο Πάγο ο αντεισαγγελέας κ. Α. Κατσιρώδης . Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε να απορριφθούν οι αιτήσεις αναίρεσης των τριών ελλήνων ανηλίκων αδελφών κατά της απόφασης του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Τα τρία ελληνόπουλα υποστηρίζουν ότι η καταδικαστική ...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Δραστική περικοπή της διδακτέας ύλης στα σχολεία, νέο εξεταστικό σύστημα με ορίζοντα πενταετίας και συγκρότηση εθνικού φορέα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου περιλαμβάνονται στο πόρισμα του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παραδίδεται επίσημα αύριο στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου . Σχετικά με το θέμα της κατάργησης της βαθμολογικής βάσης του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, η οποία...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
«Αναγκαίο και εύλογο συνταγματικό μέτρο » χαρακτήρισε χθες το απόγευμα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου το επαχθές μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο. Αντιθέτως, ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ι.Μαντζουράνης πρότεινε να κριθεί αντισυνταγματική η προσωποκράτηση. Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο ΑΕΔ (πρόεδρος ο κ. Γ. Καλαμίδας ), ο εκπρόσωπος του Δημοσίου ανέφερε ότι πρόσφατα το όριο απαγόρευσης της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο αυξήθηκε από τα 30.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Oποιαδήποτε περιοχή πλήττεται από πυρκαϊά σε όλη τη χώρα κηρύσσεται αμέσως υπό κτηματογράφηση εντός μηνός από την εκδήλωση της πυρκαϊάς και ανατίθεται άμεσα από την Κτηματολόγιο ΑΕ η σύνταξη του δασικού χάρτη της πληγείσης περιοχής. Αυτό ορίζεται στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου «για την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων του Νομού Αττικής και λοιπές διατάξεις», που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, ρύθμιση με την οποίαεπεκτείνεται η προστασία των δασών ανά την Επικράτεια.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Ακόμη και μεταξύ των βουλευτών που έχουν την ιδιότητα του γιατρού διαπιστώνονται επιφυλάξεις περί της σκοπιμότητας εμβολιασμού έναντι της νέας γρίπης, όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η μετατροπή του ιατρείου της Βουλής σε εμβολιαστικό κέντρο ως κίνηση για να διαλυθεί η σύγχυση που έχουν προκαλέσει οι ενδοϊατρικές αντιπαραθέσεις. Η υπουργός Υγείας κυρία Μ. Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στη συνεδρίαση κάλεσε τους γιατρούς που τοποθετούνται δημοσίως κατά του εμβολιασμού να επιδείξουν «στάση ευθύνης» και να αποφεύγουν την έκφραση προσωπικών απόψεων που εντείνουν τη σύγχυση.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Καλπάζει η νέα γρίπη πλέον στην Ελλάδα. Οι ειδικοί επιστήμονες ανησυχούν ιδιαίτερα τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς ο αριθμός των ασθενών με νέα γρίπη αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Γι΄ αυτό κάνουν έκκληση στους πολίτες και δη στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν. Με δεδομένη την πίεση η οποία ήδη έχει αρχίσει να ασκείται στα νοσοκομεία εξαιτίας της προσέλευσης πολλών περιστατικών, το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας προχωρεί σε τροποποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Τα θέματα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας από το Κράτος αλλά και της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης κυριάρχησαν στη χθεσινή, πρώτη συνάντηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, κάτι που άλλωστε τόνισαν και οι δύο πλευρές, ενώ η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πρέπει να συνεισφέρει στην έκτακτη φορολόγηση, αλλά με δικαιοσύνη. «Πάνω απ΄ όλα υπάρχει και η θέληση και ο σεβασμός και η ειλικρίνεια για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα» δήλωσε η υπουργός Παιδείας.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Από το Διαδίκτυο στα δικαστήρια. Ο «πόλεμος» με επίκεντρο τη λειτουργία της - αυτοπροβαλλόμενης ως- ιστοσελίδας εναλλακτικής ενημέρωσης Ιndymedia φτάνει στις θύρες των δικαστηρίων έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη και των δύο αντιπρυτάνεων για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, το αδίκημα στοιχειοθετείται από τη στιγμή που η ιστοσελίδα λειτουργεί αξιοποιώντας τον διακομιστή (server) των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Νέα ερωτήματα γεννώνται στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τους δράστες της αιματηρής επίθεσης η οποία σημειώθηκε στις 27 Οκτωβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, ύστερα και από την προκήρυξη που απέστειλε η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», με την οποία αρνείται τη συμμετοχή της σε αυτήν. Η προκήρυξη βρέθηκε, κατόπιν τηλεφωνήματος, στην περιοχή Γκύζη, στην οδό Σολιώτη, πίσω από το Εφετείο της Αθήνας. Με το κείμενό της, το οποίο θα δημοσιευτεί σήμερα στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», η οργάνωση αρνείται την εμπλοκή της σε όσες κατά καιρούς επιθέσεις έχουν μείνει χωρίς ανάληψη ευθύνης και αποδίδονται από τις Αρχές σε αυτήν.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Για πλημμελήματα παραπέμφθηκαν σε δίκη οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αντίθετα, άγνωστοι παραμένουν για τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές οι δράστες κακουργημάτων που φέρονται να διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της πορείας. Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (φωτογραφία). Ολοι τους αρνούνται ότι συμμετείχαν σε επεισόδια. Συγκεκριμένα, οι τρεις εξ αυτών...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2009, 06:50 σχολιάστε
Εντονες συζητήσεις προκαλεί η διαρκώς εντεινόμενη αστυνομική πρακτική των... κυκλωτικών κινήσεων, των προληπτικών συλλήψεων και των αθρόων προσαγωγών που εφαρμόζει συστηματικά πλέον η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) στις επετειακές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου αλλά και σε άλλες πορείες και διαδηλώσεις που μυρίζουν μπαρούτι. Μπορεί στις εφετινές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου να αποφεύχθηκαν τα επεισόδια και οι βανδαλισμοί καταστημάτων και επιχειρήσεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας χάρη ...
34441-34455 από 41651
1 ... 2296 | 2297 | 2298 ... 2777