Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2009, 07:42 σχολιάστε
Τις πρώτες τετραετείς προγραμματικές συμφωνίες τους με την πολιτεία υπογράφουν τις επόμενες ημέρες οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας που έχουν ήδη στα χέρια τους το κείμενο της σχετικής απόφασης που συντάχθηκε από κοινού με τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών. Ετσι πρώτη φορά τα πανεπιστήμια θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τον ακριβή αριθμό κονδυλίων με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια καθώς και τα μέλη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού που θα προσληφθούν στα προγράμματα και στις υπηρεσίες τους.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2009, 07:42 σχολιάστε
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2009, 07:42 σχολιάστε
Ζει με μια «βόμβα» στον εγκέφαλο που είναι έτοιμη να εκραγεί και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, αφού το έβαλε υποθήκη για να μπορέσει να πληρώσει το νοσοκομείο. Η κυρία Αλέκα Κοκκινίδου εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και πριν από λίγους μήνες, την ώρα που δούλευε, ένιωσε ζάλη και θολούρα. Οι εξετάσεις έδειξαν δύο μεγάλα ανευρύσματα στον εγκέφαλο- ένα μικρό και ένα μεγάλο. Το ογκώδες ανεύρυσμα πίεζε τα οπτικά της νεύρα και σύντομα η κυρία Κοκκινίδου απώλεσε την όρασή της και ...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2009, 07:42 σχολιάστε
Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Μισθοδικείου, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, δικαιούνται αναδρομικά από το 2005 τις ίδιες αποδοχές με αυτές των δικαστών του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Αυτό αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και δικαίωσε μέλος του Μισθοδικείου, επιδικάζοντάς του αναδρομικές αποδοχές της τριετίας 2005-2008. Πρώτη φορά το υπουργείο Δικαιοσύνης καθόρισε τις αποδοχές των μελών του Μισθοδικείου τον Απρίλιο του 2008, «λησμονώντας» όμως να προσδιορίζει τις αποδοχές τους για τα προηγούμενα έτη.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2009, 07:42 σχολιάστε
Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του 5ου Αστυνομικού Τμήματος Πάτρας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Ζαρουχλέικων, έγινε χθες στις 5.30 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες προσέγγισαν το κτίριο του αστυνομικού τμήματος και πέταξαν έξι βόμβες μολότοφ. Μόλις τους αντιλήφθηκε, ο σκοπός ειδοποίησε αμέσως τους συναδέλφους του που είχαν εκείνη τη στιγμή υπηρεσία. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή με μοτοσικλέτες.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2009, 07:42 σχολιάστε
Οι παραλίες αναδείχθηκαν... νικητές των χθεσινών εκλογών, καθώς χιλιάδες Ελληνες εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ για κοντινές ή μακρινές ακτές, ή ακόμη και για τα νησιά, προκειμένου να γλιτώσουν από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα. Το κέντρο της Αθήνας ήταν σχεδόν άδειο και στους δρόμους κυκλοφορούσαν κυρίως τουρίστες και λιγοστοί κάτοικοι, ενώ και η Θεσσαλονίκη παρουσίαζε σημάδια μαζικής εκκένωσης,...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2009, 07:42 σχολιάστε
Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους του Αιγίου η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι και έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας. Ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή οκτώ χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αιγίου. Σύμφωνα με εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από τη δόνηση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε ξενοδοχείο στο δημοτικό διαμέρισμα Λαμπίρι Αιγιάλειας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2009, 15:33 σχολιάστε
Δύο αλλοδαποί δημοσιογράφοι, 49 και 25 χρόνων, που εργάζονται για κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Φινλανδίας, συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, διότι εισήλθαν στην Ελλάδα από μη ελεγχόμενη διάβαση στο Αινήσιο - Δέλτα - Έβρου.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2009, 14:32 σχολιάστε
Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε, στις 05:30 την Κυριακή, κατά του 5ου αστυνομικού τμήματος της Πάτρας, που βρίσκεται στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Ζαρουχλέικων. Από την επίθεση δεν σημειώθηκαν ζημιές. Οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτες.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2009, 06:48 σχολιάστε
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2009, 06:48 σχολιάστε
Ενας από τους ελάχιστους σημαντικούς υγρότοπους της Αττικής απειλείται με καταστροφή. Αν τελικά υλοποιηθούν τα σχέδια για τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Ερασίνου- με σημείο εκκίνησης τον υγρότοπο της Βραυρώνας- περίπου το ένα τρίτο του βιοτόπου θα πληγεί, όπως καταγγέλλουν περιβαλλοντολόγοι. Στην περιοχή- ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Νatura 2000- έχουν καταγραφεί σπάνια είδη ζώων και 176 είδη πουλιών, εκ των οποίων πολλά θεωρούνται απειλούμενα.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2009, 06:48 σχολιάστε
«ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ο ομιλών έχει το τραγικό προνόμιο να είναι ο νεώτερος και κατά τα πρεσβεία και κατά την ηλικία μέσα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος» δήλωνε την Κυριακή 14 Απριλίου 1968, μέσα στη δικτατορία που τον ανέδειξε, από του άμβωνος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας ο νεοεκλεγείς τότε Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημος Γκατζιρούλης. Σύμφωνα με το περιοδικό «Εκκλησία» της εποχής: «Την μεγαλοπρεπή τελετήν της χειροτονίας παρηκολούθησαν πυκνά πλήθη πιστών, οι οποίοι είχον κατακλύσει τον καθεδρικόν ναόν και οι οποίοι με βαθείαν κατάνυξιν και πνευματικήν αγαλλίασιν ανεφώνουν “άξιος, άξιος”!». Από τότε πέρασαν 41 ολόκληρα χρόνια. Στη διάρκειά τους ο κ. Νικόδημος ποίμανε τη Μητρόπολη Αττικής και Μεγαρίδος, χαρακτηρίστηκε χουντικός και λίγο πριν από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποπέμφθηκε από τον θρόνο του με συντακτικές πράξεις. Κατέβαλε προσπάθειες για την αποκατάστασή του, αλλά παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν τα κατάφερε. Κατέλαβε το Επισκοπείο της Μητρόπολης Αττικής. Καταδικάστηκε σε ακοινωνησία από τη Σύνοδο, αλλά τώρα πια φαίνεται να επανακάμπτει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τον Οκτώβριο η Ιεραρχία, με απόφαση που ελήφθη εκ νέου προχθές από τη 12μελή Ιερά Σύνοδο, θα ασχοληθεί με το «ζήτημα Νικόδημος Γκατζιρούλης». Από πέρυσι 33 αρχιερείς ζητούν να τεθεί το θέμα προς συζήτηση και εισηγητής θα είναι ένας αδυσώπητος πρώην «εχθρός» του κ. Νικόδημου, ο «τιτουλάριος», όπως τον αποκαλούσε ο ίδιος αρνούμενος να χρησιμοποιήσει το όνομά του, Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2009, 06:48 σχολιάστε
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ σεμινάριο εκτός Αττικής του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ) με θέμα «Οικονομική διαχείριση ΟΤΑ, περιουσία ΟΤΑ, Επιχειρησιακά Προγράμματα, Εργα και Προμήθειες, Απαλλοτριώσεις» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Λευκάδα. Θα αναπτυχθούν τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορά τον προϋπολογισμό των δήμων και των κοινοτήτων καθώς και τον απολογισμό και ισολογισμό τους. Η δεύτερη έχει τίτλο «Ταμειακή Υπηρεσία Σύναψη Δανείων, περιουσία ΟΤΑ» και η τρίτη «Επιχειρησιακά Προγράμματα- Εργα και Προμήθειες, Απαλλοτριώσεις και Επεμβάσεις στην Ιδιοκτησία».
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2009, 06:48 σχολιάστε
ΤΑ80 έτη από τη γέννηση του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θ. Π. Τάσιου θα γιορτάσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στις 12 Ιουνίου με μια τιμητική εκδήλωση στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ι. Αλαβάνος, ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Κ. Μουτζούρης, ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Γ. Μπαμπινιώτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας κ. Κ. Βουδούρης, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου του Μιλάνου, κ. G. Μacchi, η αναπληρώτρια ...
34441-34455 από 38883
1 ... 2296 | 2297 | 2298 ... 2593