Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2009, 09:44 σχολιάστε
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, ο Γ. Σκαρπέλης, που κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παθητική δωροδοκία στην υπόθεση της Siemens. Ο κατηγορούμενος παρέδωσε 80σελιδο υπόμνημα στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
Η ΔΕΘ πάει αεροδρόμιο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) επεκτείνεται και το Σέιχ Σου κατεβαίνει στη θάλασσα! Την «τελευταία μεγάλη ευκαιρία της Θεσσαλονίκης» παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα». Μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προτείνει την ανταλλαγή κτιριακών εγκαταστάσεων της ΔΕΘ και μετατροπή τους σε πάρκο και χώρο εκπαίδευσης και πολιτισμού με παραχώρηση τμήματος του αγροκτήματος του ΑΠΘ, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου θα κατασκευαστεί η νέα, υπερσύγχρονη ΔΕΘ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
ΔΥΟ ΝΕΑσπίτια στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας, τα οποία κληροδότησε ο αείμνηστος Ιωάννης Συμεωνίδης , εγκαινιάζει μεθαύριο το Χαμόγελο του Παιδιού. Τα δύο σπίτια αποτελούν ενίσχυση για το έργο και τις δράσεις του οργανισμού, καθώς ήδη φιλοξενούν παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού κατά τη διάρκεια των θερινών τους διακοπών. Σημειωτέον ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας αλλά και με φορείς και υπηρεσίες της περιοχής για τη δημιουργία ενός τοπικού Δικτύου Φορέων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Κακοποίησης και Παραμέλησης.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗλειτουργία του ιδιωτικού υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση Αμπελάκι του ρέματος «Λαγκαδιανό» του Δήμου Τροπαίων Αρκαδίας καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κοροβέσης με ερώτησή τουστην οποία τονίζει πως εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ο σταθμός χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή. Το 2007 η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κάνει δεκτή αίτηση ιδιωτών για να ανασταλεί η εκτέλεση απόφασης του υφυπουργού Γεωργίας, με την οποία εγκρίθηκε επέμβαση σε δημόσια δασική έκταση εμβαδού 11.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
ΟΚΤΩ στους δέκα δασκάλους και έξι στους δέκα καθηγητές που είχαν υποβάλει αιτήσεις για απόσπαση είδαν το αίτημά τους να ικανοποιείται, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν σε 5.272, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν 4.524, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 85,51%. Αντίστοιχα, για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι αιτήσεις που κατατέθηκαν, ανήλθαν σε 5.012, εκ των οποίων οι 3.205 ικανοποιήθηκαν, ήτοι ποσοστό 63,95%.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
ΑΝΑΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙτο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς αφήνει «στη δικαιοδοσία του επιχώριου μητροπολίτη αν το εκκλησιαστικό γυμνάσιο ή λύκειο θα παραμείνει αμιγές αρρένων ή μεικτό». Είχε προηγηθεί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου και αποστολή εγκυκλίου προς όλους τους μητροπολίτες να μην αποδέχονται τις αιτήσεις κοριτσιών στα εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια. Η είσοδος των κοριτσιών στα εκκλησιαστικά σχολεία άνοιξε έπειτα από την απόφαση που είχε λάβει πριν από έναν ...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
Η διάβρωση του κοινωνικού και πολιτικού ιστού της χώρας ίσως να μην καταδεικνύεται τόσο από τα μεγάλα και καυτά ζητήματα, όπως η αλλαγή του προσωπικού της Αντιτρομοκρατικής και του ΣΔΟΕ, αλλά από τα μικρά και αθόρυβα. Από τους θεσμούς που χαρακτηρίζονται από διάρκεια και που θα έπρεπε να είναι πάνω από τις σκοπιμότητες και πέρα από τις πελατειακές σχέσεις. Από θεσμούς που έχουν δημιουργηθεί για να διαφυλάσσουν τη συλλογική μνήμη και τη συνέχεια του έθνους και που σήμερα είναι θύματα της πιο θαυμαστής «ασυνέχειας» και της ακόμη πιο θαυματουργής «πελατειακής νοοτροπίας».
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ χρήματος από το ταμείο του κρατικού «κορβανά»- παράνομες συναλλαγές με την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, με το ΙΚΑ, με δεκάδες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και με ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό- διεκπεραίωνε το μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας, με συμμετοχή επίορκων αστυνομικών, που εξαρθρώθηκε προ δύο εβδομάδων. Τα 52 μέλη του κυκλώματος, από τα οποία τα 37 δεν έχουν εντοπισθεί ακόμη, φαίνεται ότι είχαν δημιουργήσει τεράστιο κύκλο διαφθοράς, μπροστά στον οποίο ωχριούν τα οικονομικά εγκλήματα της συμμορίας του Βλαστού και των συνεργών του που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Π. Παναγόπουλου . Από τις περίπου 3.000 σελίδες απομαγνητοφωνήσεων των τηλεφωνικών συνομιλιών της συμμορίας των προαγωγών (με τις γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη, τα ατέλειωτα νόμιμα και παράνομα μαγαζιά και τους οίκους ανοχής στην Αθήνα και το εξωτερικό) προκύπτει ότι τα «αφεντικά» της είχαν προσβάσεις σε όλον τον κρατικό μηχανισμό και κυρίως στις αρχές ασφαλείας. Οι συνομιλίες αποκαλύπτουν ότι το κύκλωμα είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο συνεργασίας με ένστολους και οι πέντε πρώην και νυν αστυνομικοί που κατηγορούνται για την υπόθεση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν λάβει προειδοποιήσεις πως είναι στο «στόχαστρο» των διωκτικών υπηρεσιών τουλάχιστον από πέντε διαφορετικούς αστυνομικούς και ήταν καλά πληροφορημένοι. Μεταξύ τους μάλιστα έκαναν στα τηλεφωνήματα αναλυτικές συζητήσεις για το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ, υποτιμώντας όμως, όπως αποδείχθηκε, τις πληροφορίες και τις προειδοποιήσεις των αστυνομικών-συνεργατών τους.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ημέρες αποτελούν την αρχή της κορύφωσης της θερινής σεζόν καθώς δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και τεράστιος αριθμός ξένων τουριστών θα πάρουν τους δρόμους για τα νησιά, τα θέρετρα, τα εξοχικά και τις παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα για να «ζήσουν τον μύθο» τους, ο οποίος, ωστόσο, συχνά «μπάζει» από 100 μεριές. Σε μεγάλο βαθμό, σημαντικό κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας καλείται να ισοσκελίσει τα έξοδά του και να βγάλει τα προς το ζην σε διάστημα 30 ημερών. Και αυτό διότι η ελληνική πολιτεία διαχρονικά δεν έχει ασκήσει σοβαρές και σταθερές πολιτικές για τη νησιωτικότητα ή άλλες μειονεκτικές περιοχές, με αποτέλεσμα να μην έχουν τεθεί ποτέ βάσεις για μόνιμη οικονομική δραστηριότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Ετσι, με το κράτος να αδυνατεί να εκκινήσει την αναπτυξιακή πορεία των «θερινών» περιοχών, οι ιθύνοντες αρκούνται στο να «κλείνουν» το μάτι στους άμεσα ενδιαφερομένους, προκειμένου «να βγει η σεζόν». Και αυτό τακτικά δημιουργεί προβλήματα και παρεξηγήσεις, εμπειρίες εκ των οποίων διαθέτουν οι περισσότεροι Ελληνες· που γίνονται χειρότερα από την παντελή έλλειψη και του παραμικρού συντονισμού. Το παράδειγμα των εθνικών οδών είναι χαρακτηριστικό. Ναι, πρέπει κάποτε να γίνουν πραγματικοί αυτοκινητόδρομοι διεθνών προδιαγραφών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα έργα πρέπει να εκτελεσθούν, όπως εφέτος, μέσα στον Αύγουστο, αναγκάζοντας όσους φεύγουν για τις διακοπές τους οδικώς να στενάζουν στις ουρές του ατελείωτου εργοταξίου που πρέπει να διασχίσουν.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον δήμαρχο αγγίζει το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 20 και πλέον εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Με ερώτησή τους προς τον Πρωθυπουργό, επτά βουλευτές του ΠαΣοΚ καταγγέλλουν τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα ότι προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στους συνεργάτες του. Ο κ. Μπέζας, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε, άναψε ουσιαστικά το πράσινο φως ώστε να εξασφαλίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης φορολογική ενημερότητα από την αρμόδια Θ Δ ΔΟΥ, η οποία δεν εγκρινόταν λόγω υπέρογκων οφειλών σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποζητεί απεγνωσμένα εδώ και μήνες την πολυπόθητη φορολογική έγκριση στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 19,5 εκατ. ευρώ και να αναπληρώσει έτσι τη «μαύρη τρύπα» που άνοιξε στα Ταμεία μετά την κατάχρηση. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο ενός σκανδάλου που αποκαλύφθηκε πριν από ενάμιση χρόνο.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
Τα παιχνίδια κυριαρχίας στα δύο παράλληλα συστήματα υποκλοπών- μετά την ΕΥΠ το μεγασύστημα, που βαφτίστηκε «βαλιτσάκι», θα διαθέτει σε λίγο καιρό και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία- θα ορίζουν σύντομα τις εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο «πόλεμος των δύο υπερκοριών» θα βρεθεί πίσω από κάθε κίνηση των διωκτικών αρχών. Τα δύο όμοια συστήματα θα υποκλέπτουν, όπως υπολογίζεται, καθημερινά περισσότερα από 1.500 τηλέφωναεφόσον χρειαστεί, η εμβέλειά τους μπορεί να καλύψει 3.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2009, 06:48 σχολιάστε
Μια νέα, αναβαθμισμένη από κάθε πλευρά, Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ανέλαβε ο τέως εισαγγελέας Εφετών, μέχρι πρότινος επιφορτισμένος με την εποπτεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, μετά την αιφνίδια αντικατάσταση του κ. Ι.Κοραντή. Προκειμένου να πειστεί ο νέος διοικητής ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να εγκαταλείψει τον εισαγγελικό κλάδο μετακομίζοντας στην έδρα των μυστικών υπηρεσιών, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι η «δεσποινίς ...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2009, 06:48 σχολιάστε
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2009, 06:48 σχολιάστε
34441-34455 από 39651
1 ... 2296 | 2297 | 2298 ... 2644