Τρίτη 26 Μαΐου 2015
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2010, 12:21
Υπογράφηκε, την περασμένη εβδομάδα, η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία ρυθμίζονται θέματα τεχνικής φύσεως σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών. Οπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το ΥΠΕΚΑ, η ακριβής θέση του πρώτου Κέντρου θα ανακοινωθεί σύντομα.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2010, 22:15
Το νέφος της ηφαιστειακής στάχτης που καλύπτει μεγάλο μέρος της Ευρώπης έχει δημιουργήσει περιορισμένα προβλήματα στις πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Την Κυριακή ακυρώθηκαν πτήσεις προς το Μόναχο και το Μιλάνο.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2010, 06:54
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2010, 06:54
Το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Ευρώπης έχει τη δική του, πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, την οποία υπογραμμίζουν σημεία όπως η Αγία Αικατερίνη, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μικρό Σαμπλόν, το Μέγαρο Καλών Τεχνών, το Μουσείο Μουσικών Οργάνων, το παζάρι, τα Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών, η γειτονιά των νέων και το Μουσείο Κόμικς Μαζί με άλλα οκτώ μαγαζιά σε όλη την πόλη, αποτελεί ό,τι πιο χαρακτηριστικό και πρωτότυπο στην κατηγορία «καφέ-εστιατόριο».Τυπικά δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, όπως τουλάχιστον τα ξέρουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2010, 06:54
O επί τέσσερα χρόνια καταζητούμενος και τελευταία επικηρυγμένος Σίμος Σεϊσίδης ήταν ένας... άνετος και αρκετά μαυρισμένος χειμερινός κολυμβητής. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον έψαχνε παλαιότερα στην Ιταλία, στην Ισπανία, ως και στο... Μεξικό, την ώρα που εκείνος, όπως διαπιστώθηκε μετά τη σύλληψή του, κολυμπούσε αμέριμνος στη Βάρκιζα και στις παραλίες του Σαρωνικού. Νέα στοιχεία για την περίοδο εξαφάνισης του 34χρονου αντιεξουσιαστή, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ στα Πετράλωνα, ανακύπτουν τις τελευταίες ημέρες από την έρευνα της ΕΛ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2010, 06:54
O Βασίλης Παλαιοκώστας ήταν... άτυπο μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα»! Οπως προκύπτει από τις έρευνες της Αστυνομίας, τουλάχιστον ένα από τα οχήματα που έχει κλέψει το είχε παραδώσει στον Νίκο Μαζιώτη και σε άλλα μέλη της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, το μπλε Renault, με το οποίο η Αστυνομία εκτιμά ότι θα γινόταν επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το είχε κλέψει η ομάδα Παλαιοκώστα τον Αύγουστο του 2007 από τη Θεσσαλονίκη. Ο 44χρονος καταζητούμενος ...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2010, 06:54
Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα αύριο και την Τρίτη. Εντεκα χιλιάδες φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά έπειτα από απόφαση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι οποίοι ζητούν ρητή, κατηγορηματική και έγγραφη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα βρεθούν οι δικλίδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης. «Καθεστώς ανταγωνισμού στις τιμές των φαρμάκων και στη δομή των φαρμακείων ...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2010, 06:54
Ποδηλατοπορείες διοργανώνονται σήμερα στις 12 το μεσημέρι από οργανώσεις ποδηλατιστών σε περισσότερες από 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα το ραντεβού είναι στο Πεδίον του Αρεως και στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους. Οπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους (http: //www. podilates.gr) το ποδήλατο είναι ένα μέσο άμυνας στην οικονομική καταιγίδα. «Σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, το αίτημα για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης στις πόλειςγίνεται ακόμη πιο επίκαιρο.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2010, 06:54
Σε συμφωνία με τη Siemens φέρεται να έχει προχωρήσει, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην Ελλάδα Μιχ. Χριστοφοράκος. Οπως αναφέρεται, με προδημοσίευσή του, το περιοδικό ο Μιχ. Χριστοφοράκος συμφώνησε να καταβάλει εξωδικαστικά το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ στον όμιλο της Siemens προκειμένου να κλείσει οριστικά η υπόθεση εναντίον του που εκκρεμεί στη Γερμανία. Οπως είναι γνωστό ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην ...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2010, 06:54
ΑΛΛΑΖΕΙ ριζικά η δύναμη των πολιτικών κομμάτων στους δήμους της χώρας με τον χάρτη του «Καλλικράτη» ο οποίος έχει ήδη εισαχθεί προς διαβούλευση στη Βουλή. Οι ευρείες συνενώσεις τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια θα έχουν ως αποτέλεσμα να αλλάξουν χέρια πολλοί δήμοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Το ΠαΣοΚ, με βάση τα αποτελέσματα των προηγούμενων δημοτικών αλλά κυρίως των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, κερδίζει το μεγαλύτερο κομμάτι από τη νέα (αυτοδιοικητική) πίτα. Αντιθέτως σε δύσκολη θέση εκτιμάται ότι θα περιέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμη οι υποψήφιοι οι οποίοι στηρίζονται από τα μικρά σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κόμματα απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ εκτιμάται ότι θα συρρικνωθούν οι ανεξάρτητοι διεκδικητές των δήμων οι οποίοι είχαν κατορθώσει στο παρελθόν να επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας ως έκφραση της δυσαρέσκειας των πολιτών προς τους υφιστάμενους πολιτικούς σχηματισμούς.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2010, 06:54
ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ τον ήλιο, τον άνεμο, τη βλάστηση, το νερό, το έδαφος και τον ουρανό η βιοκλιματική αρχιτεκτονική «σχεδιάζει» το μέλλον, με... ρίζες από το παρελθόν. Στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, σε συνδυασμό με σύγχρονα υλικά και μεθόδους, εξασφαλίζουν κατοικίες ευάερες και ευήλιες. Ο σωστός σχεδιασμός ο οποίος αξιοποιεί τα στοιχεία της φύσης και η χρήση των κατάλληλων υλικών και τεχνικών διασφαλίζουν τη θερμική προστασία των κτιρίων τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, περιορίζοντας σημαντικά τη χρήση πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Ετσι, όπως επισημαίνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας κ. Αλέξανδρος Τομπάζης, πρωτοπόρος της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στη χώρα μας, η βιοκλιματική αρχιτεκτονική συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην προστασία του κλίματος αλλά και της τσέπης μας. «Το κατασκευαστικό κόστος δεν αυξάνεται σε ένα βιοκλιματικό κτίριο, εφόσον εφαρμόζονται απλά συστήματα και τεχνολογίες. Αλλά και κατά την εφαρμογή ειδικών τεχνολογιών ή υλικών η αύξηση του κατασκευαστικού κόστους αποσβένεται σε περίπου δύο χρόνια από την εξοικονόμηση ενέργειας» σημειώνει ο κ. Τομπάζης. Υπάρχουν όμως και βιοκλιματικά συστήματα όπως είναι η εγκατάσταση εξωτερικών συστημάτων σκίασης τα οποία είναι φθηνότερα από ό,τι η εγκατάσταση κλιματιστικών σε μια συμβατική κατασκευή. Εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, ένα βιοκλιματικό σπίτι σημαίνει καλύτερη υγεία για τους ενοίκους του. Η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση την καθαρότητά τους. Με άλλα λόγια επιλέγονται υλικά μη τοξικά τα οποία δεν επιβαρύνουν τους εσωτερικούς χώρους με τοξικούς ρύπους, επικίνδυνους για την υγεία.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2010, 06:54
Πανεπιστημιακοί το θεωρούν αντισυνταγματικό, νομικοί το χαρακτηρίζουν ατελές και... μικρόψυχο, οι κληρικοί αιρετικό και οι πολίτες «δώρον άδωρον»: ο λόγος για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, στο οποίο οι Ελληνες φαίνεται να γυρνούν την πλάτη. Σχεδόν δύο χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, τα ζευγάρια που έχουν επιλέξει αυτή τη μορφή νομικής κατοχύρωσης της σχέσης τους δεν ξεπερνούν τις λίγες δεκάδες σε ολόκληρη τη χώρα. Και όσα το έχουν κάνει αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο και άλλους φορείς, ώστε μάλλον το έχουν μετανιώσει! Ο κ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2010, 12:48
Σε νέα 48ωρη απεργία κατέρχεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο φαρμακευτικό επάγγελμα. Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2010, 06:54
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2010, 06:54
Ψηφίζουν και πάλι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας. Αυτή τη φορά όχι για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των μεγάλων δικαστηρίων, όπως προσφάτως, αλλά για να εκλέξουν τη νέα διοίκηση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Οι εκλογές θα διεξαχθούν αύριο στην περιφέρεια και την άλλη Κυριακή στην Αθήνα. Την ψήφο δικαστών και εισαγγελέων διεκδικούν φέτος δύο συνδυασμοί, αντί των τριών που είχαν κατέβει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Η «συρρίκνωση» οφείλεται στο ότι οι δύο τάσεις της μειοψηφίας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου που εκπροσωπούν οι αρεοπαγίτες κ.
34441-34455 από 44397
1 ... 2296 | 2297 | 2298 ... 2960