Τρίτη 31 Μαρτίου 2015
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Τα τριάντα χρόνια λειτουργίας της γιόρτασε η Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία με ημερίδα που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η συμβολή του έργου των επιστημονικών κέντρων της Ακαδημίας στην ελληνική ονοματογνωσία, καθώς και η εμπέδωση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα της χρήσης ονομάτων από την αρχαία ελληνική μυθολογία στην ονοματοθεσία του ανθρωπίνου γονιδιώματος. Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1980 από τον αείμνηστο Ιωάννη Ανδρ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
«Στα σκυλιά και σε κάθε κατοικίδιοπρέπει να δώσεις αγάπη. Οταν δώσεις αγάπη, θα σου επιστραφεί στο πολλαπλάσιο». Η κυρία Μαρία Μαγκρηνιώτη χαϊδεύει τον «Μοχίτο» και τη 12 ετών «Ηρώ», δύο από τα τέσσερα σκυλιά της. «Οταν είμαι θλιμμένη,κουρασμένη ή απαυδισμένη, τα σκυλιά το εισπράττουν. Θα με δουν να ξαπλώνω κατάκοπη στον καναπέ ή στο κρεβάτι και θα σπεύσουν να χουχουλιάσουν μαζί μου, να με γλείψουν στα πόδια ή τα χέρια,να μου συμπαρασταθούν» τονίζει. Η αγάπη για τα σκυλιά, και γενικότερα τα ζώα, την ώθησε να εγκαταλείψει την προηγούμενη δουλειά της και να ανοίξει pet shop.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Πέντε χρόνια έχει τον «Σπίθα» ο εργαζόμενος στις κατασκευές κ. Πάνος Αντωνιάδης, που χαρακτηρίζει «αμφίδρομη τη σχέση» που έχει αναπτύξει με τον σκύλο του. «Ξέρω πότε κάτι δεν πάει καλά και μόνο από τις αντιδράσεις τουκαθώς, επειδή είναι πολύ ζωηρός και υπερκινητικός, οποιαδήποτε αλλαγή ισοδυναμεί με κάποιο πρόβλημα». Ο κ. Αντωνιάδης θυμάται μια πολύ πρόσφατη εμπειρία συμπαράστασης του «Σπίθα»: «Επέστρεψα σπίτι έπειτα από μια πολύ δύσκολη ημέρα και την ανακοίνωση ενός δυσάρεστου γεγονότος.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Στα δύσκολα στον φίλο μου και... στον σκύλο μου. Αν και οι έννοιες δεν είναι απαραίτητα αντιθετικές. Ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου» είναι, και με τη βούλα της επιστήμης πλέον, ο πλέον κατάλληλος και από τη φύση εξοπλισμένος να αντιλαμβάνεται αισθήματα και καταστάσεις που ταλανίζουν τον ιδιοκτήτη του, αλλά και το περιβάλλον του. Σύμφωνα με νεότερες βρετανικές και αμερικανικές έρευνες, θλίψη, χαρά, ευερεθιστότητα, κόπωση, θυμός δεν είναι άγνωστες έννοιες στα συμπαθή τετράποδα.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Με διαδικασίες «εξπρές» - μόλις δεκαπέντε ημέρες μετά την αναβολή της- προσδιορίστηκε για τις 17 Φεβρουαρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας η δίκη των ειδικών φρουρών Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη που κατηγορούνται για τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πρόθεση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών κύκλων, είναι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα συμβάλουν στη διεξαγωγή της δίκης με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Η μεγάλη πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας της νομοθετικής ρύθμισης του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη που προβλέπει τη συμμετοχή της Βουλής στη διαδικασία επιλογής των ηγεσιών των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας. Χθες ομόφωνα η Ολομέλεια των 46 δικαστών του Αρείου Πάγου έκρινε συνταγματική τη διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι μέσω της Βουλής θα γίνεται η επιλογή των ηγεσιών των ανωτάτων δικαστηρίων. Αντίθετα, οι αρεοπαγίτες ισοψήφησαν (23-23) για το ζήτημα της υποχρεωτικής ακρόασης των υποψηφίων προς προαγωγή δικαστών από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Ενας στους δύο ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στην Αττική έχει βάλει συναγερμό ή ζητεί τη βοήθεια των εταιρειών security, εκτιμά ο κ. Γεώργιος Κουτσιβίτης που διαθέτει συστήματα ασφαλείας. Οπως αναφέρει, «το κόστος ενός συναγερμού εξαρτάται από την έκταση του χώρου που πρέπει να καλυφθεί και από τον αριθμό των κουφωμάτων. Αν βάλουμε, για παράδειγμα, ηλεκτρονικές παγίδες σε ένα σπίτι με μικρό εμβαδόν, με τέσσερα παράθυρα και μία πόρτα, το κόστος του συναγερμού, ο οποίος ειδοποιεί με ηχητικό σήμα, δεν θα υπερβεί τα 700-800 ευρώ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Ενδεκα σπίτια την ημέρα ληστεύουν οι κακοποιοί στις περιοχές της Αττικής όπου υπάρχουν κυρίως εξοχικές κατοικίες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την εγκληματικότητα το 2009. Δεκάδες εξοχικά έχουν γίνει στόχος κλεφτών περισσότερες από... δέκα φορές σε μια έξαρση της εγκληματικότητας χωρίς προηγούμενο. Ολοένα περισσότεροι κάτοικοι αυτών των σπιτιών καταφεύγουν στις υπηρεσίες των εταιρειών σεκιούριτι και στην αγορά συστημάτων συναγερμού που ειδοποιούν μέσω κινητών τηλεφώνων ή ακόμη και μέσω Διαδικτύου.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Για τρίτη φορά κάθονται στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών τα επτά μέλη της πρώην διοίκησης της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ). Η δίκη τους για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος ξεκίνησε χθες και διακόπηκε για τις 22 Φεβρουαρίου. Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατά τις αγορεύσεις τους διερωτήθηκαν: « Πόσες φορές δικαιούται η πολιτεία να καθιστά κάποιον κατηγορούμενο; Απεριόριστα;». Και αυτό διότι ο Αρειος Πάγος έχει αναιρέσει δύο φορές τις ισάριθμες απαλλακτικές αποφάσεις του Εφετείου.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Στα θρανία κάθονται εδώ και μερικές ημέρες 1.000 δικαστικοί από όλη τη χώρα για να μάθουν τα μυστικά του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιούν ενημερωτικές συζητήσεις σχεδόν καθημερινά με ολιγομελή ομάδα δικαστικών προκειμένου να τους ενημερώσουν αναλυτικά για τις μορφές του εγκλήματος μέσω Ιnternet και κυρίως για τους τεχνικούς όρους του. Οι συναντήσεις αυτές θα κορυφωθούν στις 8 Μαρτίου με ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Ενδείξεις για ευθύνες γιατρών του «Ευαγγελισμού» προκύπτουν από το πόρισμα της κατεπείγουσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη. Οι γιατροί που εμπλέκονται στην υπόθεση παραπέμπονται από τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Σ. Πεντέα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της ΥΠΕ. Η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διαβίβασε χθες το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα της ΕΔΕ, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην Προκαταρκτική Εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Χιλιάδες κάρτες SΙΜ από τη Λετονία και άλλες χώρες έχουν αρχίσει και κατακλύζουν την ελληνική αγορά με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται το μέτρο της ταυτοποίησης των ελληνικών καρτοκινητών που είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς η Ενωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) ζητεί να ληφθούν μέτρα τόσο για λόγους δημόσιας τάξης όσο και για την προάσπιση των συμφερόντων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2010, 06:52 σχολιάστε
Καθαρό νερό της ΕΥΔΑΠ θα πίνουν σε περίπου δύο μήνες οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού. Το νερό αυτό θα χρησιμοποιείται και για την άρδευση των καλλιεργειών, ενώ το κόστος της απορρύπανσης του ποταμού και του υπεδάφους θα το αναλάβουν οι επιχειρήσεις που ρυπαίνουν την περιοχή. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, παρουσιάζοντας στα Οινόφυτα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου της περιοχής του Ασωπού.
34441-34455 από 43041
1 ... 2296 | 2297 | 2298 ... 2870