Τι είναι άραγε αυτό το οποίο παρακολουθεί με τόσο μεγάλη προσοχή η κρυστάλλινη μέδουσα; Τα μάτια της μοιάζουν να κινούνται με νωχελική διάθεση μέσα στο βαρύ πλαίσιο, κατασκευασμένο από μαύρο όνυχα. Τα μαλλιά της, από ακριβό χειροποίητο υλικό Lalique, εντυπωσιάζουν το πεντάχρονο κατάξανθο αγοράκι το οποίο απλώνει τα χέρια του με σκοπό να τα αγγίξει. Η θεραπαινίς Καντελλάρια απομακρύνει ευγενικά το παιδί το οποίο απολαμβάνει τις διακοπές του στο yacht «Black Lion». Κοιτάζω τους εσωτερικούς χώρους της θαλαμηγού με τη σφραγίδα των ναυπηγείων Cerri Cantieri Navali. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα και πολυτελέστερα σκάφη των συγκεκριμένων ναυπηγικών μονάδων, «σπεσιαλίστες» πλέον σε αυτά τα οποία δεν ξεπερνούν τα 30 – 50 μέτρα. Σκέφτομαι ότι τελικά όλα τα ξεχωριστά, ιδιαίτερα πράγματα σε αυτόν τον πλανήτη είναι μικροσκοπικά, απόλυτα elegant.
Μερικά λεπτά αργότερα οι άνδρες της θορυβώδους συντροφιάς που φιλοξενείται στη θαλαμηγό, γεμάτη με πανάκριβες εικαστικές συνθέσεις και λεπτομέρειες από κρύσταλλα Lalique, επιβεβαιώνουν αυτά που σκέφτομαι. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του yacht και τους φίλους του, η Πενέλοπε Κρουζ σε… μέγεθος καρφίτσας είναι εκθαμβωτικά ωραία στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας «Loving Pablo» (με θέμα τη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ) έχοντας στο πλευρό της τον εκρηκτικό, ταλαντούχο σύζυγο Χαβιέ Μπαρδέμ. Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα τολμούσα ποτέ να ακολουθήσω τους επικίνδυνους δρόμους στους οποίους περπάτησε η δημοσιογράφος Βιρτζίνια Βαλέχιο που υποδύεται η sexy Πενέλοπε…

Η Σέριφος των Εμπειρίκων, ο Νιάρχος, η νέα σύντροφος

Η μία πλευρά του σκάφους κοντά στο μπαρ όπου σερβίρονται οι χρυσόξανθες Armand de Brignac είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από χειροποίητο ξύλο, mother of pearl, λευκό και μπλε χρώμα. Ο interior designer Stefano Vafiadis μας εξηγεί ότι οι αμερικανοί ιδιοκτήτες της θαλαμηγού λατρεύουν αυτό που συνήθως αποκαλούμε «luxurious ambiance». Το «Black Lion» έχει κατηφορίσει από τη Νότια Γαλλία στο Αιγαίο. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έριξε άγκυρα στη Σέριφο, εκεί όπου η κοσμογυρισμένη Μαρία Εμπειρίκου διαθέτει μια πανέμορφη μονοκατοικία. Τα spots της Νότιας Γαλλίας είναι αυτό το διάστημα γεμάτα από τζετ σέτερ, γαλαζοαίματους, top models, έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Ο Πόλυς και η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, οι οποίοι επισκέπτονται πολύ συχνά το Μόντε Κάρλο, πληροφορήθηκα ότι απολάμβαναν το φαγητό τους σε luxury, γαλλικής κουζίνας εστιατόριο, μαζί με τον Σπύρο Νιάρχο.
Ο Σπύρος, ο πλέον low profile Νιάρχος, ακριβοθώρητος, σεμνός, με πραγματικά μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα, συνοδευόταν από τη νέα του αγαπημένη. Η γυναίκα είναι ρωσικής καταγωγής, όμορφη, με άψογες στυλιστικές επιλογές. Ο έλληνας μεγιστάνας μοιάζει να ακολουθεί τα βήματα του νεαρού, ωραίου ανιψιού του Σταύρου, γιου του Φίλιππου και της Βικτώριας Νιάρχου. Ο Stav «κυκλοφορεί» (κάποιες φορές την «εγκαταλείπει» στις εικαστικές ανησυχίες της) με την Ντάσα Ζούκοβα (πρώην Αμπράμοβιτς) και ο θείος με τη γοητευτική συμπατριώτισσά της Πορίσα. Η ξανθιά γκαλερίστα Ιζαμπέλ Γκμριζίνσκα είναι παρελθόν για τον Σπύρο…

Μουντιάλ, η διεθνής Σήλια, τα γεύματα στο «Costes»

Συνάντησα τον εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου στο Παρίσι. Ο συμπαθής Πόλυς βρισκόταν πάντα σε συναντήσεις με τραπεζίτες και ξένους επιχειρηματίες. Οι απογευματινές όμως ώρες ήταν αφιερωμένες στους αγώνες του Μουντιάλ. Παρακολουθούσε συνήθως κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα στο bar του «Plaza Athenne» στην Avenue Montaigne μαζί με τον σύζυγο (πρώην ποδοσφαιριστή) του επιτελικού στελέχους της βρετανικής «Vogue» Σάρα Χάρις. Η Σάρα με τα ασημένια μακριά μαλλιά «πέταξε» από το Λονδίνο στο Παρίσι με αφορμή την εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής. Την κυρία Χάρις συνδέει στενή φιλία με τη Σήλια Κριθαριώτη. Η ελληνίδα couturier δημιούργησε «χαμό» στην Πόλη του Φωτός με το show της στο «Hotel Mona Bismarck» και την top Νατάλια Βοντιάνοβα, σύζυγο του μεγαλοεπιχειρηματία Αντουάν Αρνό, να «περπατάει» μαζί με πολλά άλλα ξένα κορίτσια στο catwalk. Ξένοι δημοσιογράφοι και γνωστά διεθνή δίκτυα ήταν εκεί για να κλείσουν στον φακό τους στιγμιότυπα της επίδειξης. Ο σύζυγος της ελληνίδας couturier εφοπλιστής Νίκος Τσάκος (πρόεδρος της Intertanko) χαμογελούσε πανευτυχής. Ο κ. Τσάκος μετά το τέλος του fashion show επέστρεψε στα καθήκοντά του. Είχε προηγηθεί ένα ιδιωτικό δείπνο για λίγους και εκλεκτούς. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του ότι το εστιατόριο στον εσωτερικό κήπο του ξενοδοχείου «The Costes» είναι το ωραιότερο σημείο για φαγητό στο Παρίσι. Περάσαμε αρκετά μεσημέρια και βράδια εκεί…

Super models σε prive πτήσεις για Μύκονο

Ενα G650ER της Gulfstream προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Μυκόνου. Οι πληροφορίες που μεταφέρουν οι ισχυροί άνεμοι της Mykonos στην «εκλεπτυσμένη» Σέριφο μιλούν για δύο άκρως γοητευτικές sexy επιβάτιδες. Τα super models Μπέλα Χαντίντ και Κένταλ Τζένερ έφθασαν πριν από λίγα μόλις εικοσιτετράωρα στο Νησί των Ανέμων. Ανηφόρισαν στον Ορνό και το luxury resort «Santa Marina». Οι δύο στενές φίλες είναι προσκεκλημένες πάμπλουτου ζεύγους Αμερικανών. Η Μπέλα και η Τζίτζι με τα μικροσκοπικά μπικίνι δεν γνωρίζω αν θα παραμείνουν στο νησί μέχρι τις 26 Ιουλίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η πολυσυζητημένη συναυλία του δημοφιλούς αοιδού Αντώνη Ρέμου. (Στο πλευρό του αυτή τη φορά ο Arm Diab.)
Η όλη βραδιά θα είναι ένα λαμπερό big party με αρκετό κόσμο να έχει έρθει από το εξωτερικό.

Ο Ρέμος και το «μυστικό» των δύο εφοπλιστικών οικογενειών

Ο Αντώνης Ρέμος πληροφορήθηκα στη διάρκεια «περιπετειώδους» πτήσης της Aegean (Παρίσι – Αθήνα πριν από λίγες μόλις βραδιές) ότι πραγματοποίησε special εμφάνιση στο «Balux» με αφορμή ένα πολύ ευτυχές γεγονός (με baby χαρούμενα χρώματα) στους κύκλους της οικογένειας του κ. Γιάννη Παπαλέκα, γνωστού ισχυρού επιχειρηματία (με διεθνείς διασυνδέσεις) στον χώρο του real estate.

Σκέφτομαι ότι ίσως δεν πρέπει ακόμη να γράψω τα ονόματα. Αυτό όμως είναι το απόλυτα συγκλονιστικό κοινωνικό νέο. Κάτι που γνωρίζω μόνο εγώ. Οι οικογένειες δεν επιθυμούν να ανακοινώσουν κάτι ακόμη. Πρόκειται για big secret που θα «σκάσει» σύντομα. Μεγαλοεφοπλιστής με όνομα βαρύ σαν ιστορία (έχει συγγενικές σχέσεις και με τους Ωνάσηδες και τους Νιάρχους) αρραβωνιάζει τη μικρότερη 27χρονη κόρη του με τον γιο επίσης παλιάς εφοπλιστικής οικογένειας. (Ισως όχι τόσο μυθικής όσο η δική του αλλά πολύ καλής.) Ο άλλος γιος της old money φαμίλιας νυμφεύτηκε πριν από δύο χρόνια την εγγονή κορυφαίου επιχειρηματία στον χώρο των πετρελαίων. Αναμείνατε στο… διαμαντοφόρο ακουστικό σας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ