Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης φορούσε το cashmere crew neck Τ-shirt του Giorgio Armani. Το μαύρο του χρώμα ερχόταν σε αντίθεση με τις κατάλευκες πολυθρόνες οι οποίες ήταν τοποθετημένες γύρω από τη θεαματική πισίνα της Villa Djenna. Μέσα από τα ολόχρυσα γυαλιά σε σχήμα πεταλούδας που μου χάρισε η fashion icon, διάσημη stylist και σύζυγος πλέον διεθνούς billionaire Τζιοβάνα Μπατάλια παρακολουθούσα το κινηματογραφικό σκηνικό της Pantelleria.
Το ηφαιστειογενές αυτό ιταλικό νησί, εξαιρετικά εντυπωσιακό, με μια πρωτόγονη θα τη χαρακτήριζα γοητεία, έχει κάτι το «μυστηριώδες». Ισως επειδή υπάρχουν κάποια καλά κρυμμένα μυστικά μέσα στα… βράχια και στις υπερπολυτελείς κατοικίες. Η Pantelleria των κροίσων, των top designers και των πολιτικών με τον «σκανδαλώδη» βίο είναι, σύμφωνα με τον κ. Ευπαλίδη, «a bit of a secret». Το super yacht «Main» του Giorgio Armani «λικνιζόταν» στα νερά που άλλαζαν συνέχεια χρώματα. Σμαραγδένια, γκρίζα, μαβιά, με τη θαλαμηγό των ναυπηγείων Codecasa να υποδέχεται τους φίλους του κορυφαίου παγκοσμίως μετρ στο χειροποίητο deck.
O Giorgio Armani έχει εδώ και χρόνια αγοράσει σπίτι στην Pantelleria. Το «Main» ετοιμάζεται σύντομα να ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά. Ο Armani επιλέγει συνήθως το Ιόνιο και την αγαπημένη του Ιθάκη, κάποιες φορές όμως το πλωτό του βασίλειο εμφανίζεται στη θορυβώδη Μύκονο. Ο σχεδιαστής, ένας άνθρωπος βαθιά μορφωμένος, ο οποίος παρακολουθεί τις διεθνείς πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, low profile στην προσωπική του ζωή, κάποιο από τα περασμένα καλοκαίρια παρακολουθούσε με…συγκαταβατικό τρόπο όλο αυτό το εκρηκτικό, υπέρλαμπρο σκηνικό στη Mykonos. Η οικονομική κρίση μοιάζει σαν να μην άγγιξε ποτέ το χρυσοφόρο, ανεξάρτητο πριγκιπάτο του Αιγαίου…

Το Σορέντο, ο ελληνικός γάμος, οι big business…

Ο μπάτλερ Σουλπίκιος τοποθέτησε το κουτί με τα χειροποίητα πούρα Cohiba Behike στο μικρό τραπέζι. Ο φίλος τού Ντίντη Ευπαλίδη, γνωστός επιχειρηματίας στην αγορά των τσιμέντων, βυθίστηκε αποκαμωμένος σε μια από τις πολυθρόνες της δημοφιλούς στους μεγιστάνες του πλούτου βίλας. Οι δύο προηγούμενες βραδιές ήταν πραγματικά εξουθενωτικές. Ολοήμερα super parties με «φόντο» τον ιταλικό Νότο και έντονα γαλανόλευκα χρώματα. Το γραφικό Σορέντο και η Costiera Amalfitana, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης, φιλοξένησαν τις τριήμερες εκδηλώσεις με αφορμή τους γάμους του γνωστού εφοπλιστή Γιάννη Κούστα με τη Δήμητρα Μέρμηγκα.
Πάντα με γοήτευε ο περίφημος «αιωρούμενος» δρόμος 163 ή Amalfitana με την εκπληκτική θέα.
Οσο για τους γάμους του πλοιοκτήτη με την αρκετά νεότερή του, χαριτωμένη Δήμητρα; Εδώ και αρκετό καιρό «αιωρούνται» στην ατμόσφαιρα τόσο πολλές πληροφορίες και δήθεν καλά κρυμμένα μυστικά γύρω από τη σχέση του ζεύγους, τους γάμους, τα χρήματα που ξοδεύονται για τα parties, ακόμα και γι’ αυτά τα φορέματα που αποφάσισε να επιλέξει η σύντροφος του εφοπλιστή, που θα… μπορούσες ειλικρινά να γράψεις βιβλίο πασπαλισμένο με χρυσόσκονη. Καλά κρυμμένα μυστικά… Κάτι σαν αυτά που «κρύβουν» το «Sikelia resort» με τις 20 μοναδικές σουίτες και η περίφημη Villa Djenna.
Οι φίλοι του ζεύγους «πέταξαν» από την Αθήνα στη South Italy και έγιναν και εκείνοι «μέρος» μιας επιτυχημένης, λαμπερής γιορτής. Με δημοφιλέστατο έλληνα αοιδό να έχει επίσης ταξιδέψει στο Σορέντο για να διασκεδάσει τους προσκεκλημένους. Κάποιοι από αυτούς συνδύασαν business and pleasure. Βρέθηκαν μερικές ημέρες πριν στη Ρώμη για επαγγελματικές συναντήσεις πολλών αστέρων. Με… ναυτιλιακούς χάρτες και πυξίδες πάνω στο τραπέζι.

Το δαχτυλίδι της Ράνιας με ελληνική υπογραφή…

Ενα ολόχρυσο πέπλο κεντημένο με πανάκριβα διαμάντια έχει καλύψει τις ακτές της Νότιας Ιταλίας και τα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά. Οι χειροποίητες πέτρες αστράφτουν δίπλα στα κρυστάλλινα ποτήρια γεμάτα με συλλεκτική γαλλική σαμπάνια. Mega yachts, ιδιωτικά αεροπλάνα και αρκετές ωραίες γυναίκες με τουαλέτες Valentino, Dolce & Gabbana, Elie Saab αλλά και αυτές της διεθνούς φήμης ελληνίδας couturier Σήλιας Κριθαριώτη. Η κυρία Κριθαριώτη, η οποία ετοιμάζει και πάλι μεγάλο fashion show στο εξωτερικό, έβαλε την υπογραφή της σε ένα από τα τρία φορέματα που επέλεξε η σύντροφος του Γιάννη Κούστα στο Σορέντο. Ογκώδες μπλε διαμάντι του οίκου Graff στέλνει χιλιάδες «δεσμίδες» εκθαμβωτικής λάμψης στον χώρο. Πληροφορούμαι ότι ο international σχεδιαστής κοσμημάτων Νίκος Κούλης είναι αυτός ο οποίος σχεδιάζει ένα εξαιρετικής κοπής, πραγματικά μυθικό δαχτυλίδι για τη βασίλισσα Ράνια.
Η ωραία queen και ο σύζυγός της βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα θα γιορτάσουν μέσα σε ρομαντικό, παραμυθένιο ντεκόρ μια ακόμα επέτειο ευτυχισμένου γάμου. Η τεράστια, ολόχρυση θαλαμηγός του βασιλικού ζεύγους θα «πιάσει» σύντομα Μύκονο. Καθισμένη σε ένα από τα τραπέζια του beach bar-restaurant «Scorpios», λίγες ημέρες πριν «πετάξω» για τη Νότια Ιταλία, πληροφορήθηκα από φίλους που κατοικούν μόνιμα στο Λονδίνο ότι ο ελληνολάτρης συλλέκτης Κάμιαρ Μαλέκι διοργανώνει private party στο σπίτι του στο Mayfair. Ο κ. Μαλέκι, ο οποίος επισκέπτεται πάντα το Πόρτο Χέλι για διακοπές, αποφάσισε τον Ιούλιο να ταξιδέψει με το super yacht του στη Μύκονο και στην Αντίπαρο.

Οι συλλέκτες στην οικία Κοπελούζου και η πρόσκληση στις Σπέτσες

Ιδιωτικό δείπνο με προσκεκλημένους αποκλειστικά διεθνούς φήμης συλλέκτες, art dealers και εικαστικούς ετοιμάζει στο σπίτι του στα βόρεια προάστια o γνωστός επιχειρηματίας και σημαντικός κολεξιονέρ Δημήτρης Κοπελούζος. Το weekend που διανύουμε ένας άλλος μεγάλος γάμος (με τριήμερους επίσης εορτασμούς) πραγματοποιείται στις Σπέτσες. Ο Σοφοκλής Παπανικολάου (γιος της Μαρίλυς Φραγκίστα και του Τζον Παπανικολάου, ο οποίος κάποια εποχή είχε αγοράσει τη θαλαμηγό «Christina O» του Αρη Ωνάση), νυμφεύτηκε την Αρτεμι Σταματιάδη. Ολα ξεκίνησαν με ένα wellcome party στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Ακολούθησε δείπνο μετά τη λήξη της γαμήλιας τελετής. Την Κυριακή το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο brunch σε ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού. Οι καλεσμένοι ξεπέρασαν τους 600…

Το private dinner Οικονόμου και ο Γκαγκόσιαν

Κοιτάζω τα γλυπτά των Alexander Calder και Isamu Noguchi. Η Ιταλία, παρά τα τεράστια πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να λατρεύει την τέχνη. Στην Ελλάδα του σκληρού μνημονίου γίνονται επίσης πολύ καλές προσπάθειες στο art world. Ο μεγαλύτερος ίσως σήμερα γκαλερίστας στον κόσμο, ο «πολύς» Λάρι Γκαγκόσιαν, βρέθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στην Αθήνα. Ο Λάρι δεν πέταξε αυτή τη φορά με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στην ελληνική πρωτεύουσα. Επέλεξε να «φιλοξενηθεί» για δύο μόνο βραδιές σε σουίτα της «Μεγάλης Βρεταννίας». Ο κ. Γκαγκόσιαν έφθασε αποκλειστικά και μόνο για να δώσει το «παρών» στον χώρο που βρίσκεται η συλλογή του φίλου του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου παρουσίασε σε στενό κύκλο δουλειά μιας αγαπημένης καλλιτέχνιδας της Gagosian Gallery, της Jenny Saville. Ακολούθησε private dinner.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ