Το Himalayan First Flush tea «σκορπούσε» μια απαλή, ντελικάτη ευωδιά στο δωμάτιο. Η Εσθήρ απολάμβανε με ευχαρίστηση το σπάνιο αυτό είδος τσαγιού το οποίο παράγεται με άκρα μυστικότητα στο πολυτελές, exquisite Jun Chiyabari Estate του Νεπάλ. Η μαύρη σοκολάτα, το κίτρο και το βερίκοκο, κυρίαρχα συστατικά του ροφήματος, μάλλον δεν «έδεναν» με την αγαπημένη μαρμελάδα της παιδικής μου φίλης. Το κεράσι όμως θυμίζει στιγμές από τα χρόνια της ξεγνοιασιάς και της αθωότητας. Η Εσθήρ άγγιξε με τις άκρες των δαχτύλων της το ποτήρι της σαμπάνιας. Μέσα στο εκτυφλωτικό κρύσταλλο baccarat και στα ολόχρυσα κύματα του συλλεκτικού καμπανίτη…κολυμπούσε το κολιέ με τις μαύρες πέρλες.
Γαλλικές Armand de Brignac και πανάκριβα κοσμήματα. Παρατήρησα με προσοχή το ανέκφραστο πρόσωπο της πάντοτε γοητευτικής γυναίκας. Αφησα τη σκέψη μου να γυρίσει πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Τότε που οι κούκλες με τα μακριά ξανθά μαλλιά, τα ροζ φορέματα και τα στέμματα στο κεφάλι μάς έκαναν να ονειρευόμαστε πως κάποτε θα γίνουμε και εμείς πριγκίπισσες. Η Εσθήρ έβγαλε από το ποτήρι το κόσμημα που ο επίμονος θαυμαστής της αγόρασε από το Tiffany & Co. Οι μαύρες πέρλες ήταν «δεμένες» με τα ολοκαίνουργια, μπριγιαντένια paper flowers του εμβληματικού οίκου.
Γνώριζα ότι η στενή μου φίλη είχε δεχθεί πρόταση γάμου από τον γνωστό επιχειρηματία. Μου εκμυστηρεύθηκε ότι ύστερα από δύο γάμους με πάμπλουτους, ισχυρούς άνδρες και δύο θυελλώδη διαζύγια σκόπευε να δώσει αρνητική απάντηση. Σκέφθηκα ότι μάλλον έπρεπε να επιστρέψει τις μυθικές μαύρες πέρλες που…ταίριαζαν με την επωνυμία του υπερπολυτελούς yacht. Το «Black Pearl» που μας φιλοξενούσε, το μεγαλύτερο sailing yacht στον πλανήτη, κατευθυνόταν τώρα στο Αμάλφι…

Διαπραγματεύσεις, το κοκτέιλ στη θαλαμηγό Οφερ, η Ρόζμαρι…

Το «Black Pearl» είναι το ωραιότερο, σύμφωνα με την προσωπική μου γνώμη, σκάφος που κυκλοφορεί στις θάλασσες του κόσμου. Ενα θεαματικό, πραγματικά κινηματογραφικού τύπου 106,7 μέτρων ιστιοφόρο, το πιο advanced super yacht που κατασκεύασαν ποτέ τα ναυπηγεία Oceanco. Τη στιγμή που το «Black Pearl» ανοίγει τα τεράστια μαύρα πανιά του και ξεκινάει το ταξίδι πάνω στο κύμα, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη διάσταση. Απολαμβάνω το τσάι μου μέσα από μια μαύρη κρυστάλλινη κούπα με την υπογραφή Armani. Νιώθω σαν να βρίσκομαι μακριά από την καθημερινότητα. Οι πολιτικές εξελίξεις, η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, οι καθοριστικές, όπως αναφέρουν πολιτικές πηγές, επόμενες ώρες, το περιβόητο τηλεφώνημα, η υπογραφή της συμφωνίας βρίσκονται «χαμένα» κάπου κάτω από τα πανιά της «Μαύρης Πέρλας». Στην Αθήνα τα «Ποσειδώνια 2018», η μεγάλη αυτή ναυτιλιακή γιορτή, έφθασαν επίσημα στο τέλος τους. Σύμφωνα με αυτούς οι οποίοι κινούνται στον διεθνή ναυτιλιακό χάρτη ήταν τα πλέον επιτυχημένα και glamorous που έγιναν ποτέ στην ελληνική πρωτεύουσα.
Υπάρχουν όμως μερικά private parties τα οποία θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Ισως επειδή οι οικοδεσπότες εφοπλιστές δεν πρόλαβαν ανάμεσα σε όλα αυτά τα gatherings να κλείσουν εγκαίρως τους μεγάλους χώρους που επιθυμούσαν. Ο Ιγιάλ Οφερ, ένας από τους σημαντικότερους πλοιοκτήτες διεθνώς, επέλεξε πάντως τη θαλαμηγό του «Ολυμπία» για ένα κοκτέιλ πάρτι με λίγους και εκλεκτούς. Ανάμεσά τους οι Ντίντη Γουλανδρής, Πάρις Κασιδόκωστας, Αλεκ Τομάζος (συνεργάζεται με τον Ιγιάλ), Χάρης Βαφειάς και Πόλυς Χατζηιωάννου με τη σύζυγό του Ρόζμαρι, η οποία σε αυτά τα «Ποσειδώνια» παραδίδει μαθήματα στυλ, επιλέγοντας βραδινά Haute Couture φορέματα της Σήλιας Κριθαριώτη…
Η διεθνούς φήμης designer Σήλια Κριθαριώτη γιόρτασε τα γενέθλιά της σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Οι καλεσμένοι έφθασαν στην κατοικία της κυρίας Κριθαριώτη και του συζύγου της, γνωστού εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν. Επίσημοι προσκεκλημένοι της ελληνίδας couturier για το ιδιωτικό δείπνο το επιτελικό στέλεχος της «Vogue» και στενή της φίλη Σάρα Χάρις. Πρόσεξα ότι μία από τις προσκεκλημένες φορούσε outfit στο χρώμα του λεμονιού από τη συλλογή Haute Couture της κυρίας Κριθαριώτη. Ενα παρόμοιο έχει επιλέξει το γνωστό μοντέλο Αναστασία Περράκη για το εξώφυλλο του «Vita», το οποίο κυκλοφορεί σήμερα μαζί με το «Βήμα της Κυριακής». Τα χρυσά μαλλιά της Σάρα Χάρις, η οποία ετοιμάζεται για κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά (μαζί με τη Σήλια και τους συζύγους τους), λάμπουν κάτω από τα αστέρια, στο σπίτι που μοιάζει να αγγίζει τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η Ριάνα έχει επίσης δεχθεί τις συμβουλές της κυρίας Χάρις για το εξώφυλλό της στη βρετανική «Vogue».
Πληροφορούμαι ότι η big star της διεθνούς μουσικής σκηνής, η οποία χώρισε τον νεαρό, sexy σαουδάραβα σύντροφό της, θα «πετάξει» και πάλι στην Κρήτη για ολιγοήμερες διακοπές. Ανάμεσα στις πολλές συζητήσεις για business και pleasure, πληροφορήθηκα ότι η Λιάνα Μαυρομάτη βρίσκεται στο Λονδίνο λίγο προτού «κατηφορίσει» στην Ελλάδα και στη Μύκονο. Το ολοκαίνουργιο, υπερπολυτελές της mansion την περιμένει στην περιοχή του Τούρλου. Ο αδελφός της, γνωστός κολεξιονέρ Δημήτρης Μαυρομάτης, είναι ήδη στο Νησί των Ανέμων.

Ο billionaire και τα parties on the beach

Η Σάρα Χάρις λατρεύει τη Μύκονο. Θεωρεί ότι είναι ίσως το μοναδικό νησί στον πλανήτη όπου το παραδοσιακό «δένει» με το σύγχρονο στοιχείο. Κάτι ανάλογο πιστεύει και ο τούρκος billionaire Ραχμί Κοτς. Μαθαίνω ότι πολλοί αναρωτήθηκαν με ποιον τρόπο έμαθα την είδηση της άφιξης (αναφέρθηκα εδώ δύο μήνες πριν) του κ. Κοτς στην Αθήνα. Το κάλεσμά του στο Μουσείο Ακρόπολης, ένα ιδιωτικό δείπνο στην πραγματικότητα, έγινε κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, παρουσία κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματικών προσωπικοτήτων. Ο κ. Κοτς ανακοίνωσε τη συνεργασία του με ελληνική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.
Ο Πάρις Κασιδόκωστας, ο οποίος δραστηριοποιείται με επιτυχία στο shipping πέρα από τις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, πραγματοποίησε το καθιερωμένο πάρτι στο σπίτι του στο Καβούρι με αφορμή τα «Ποσειδώνια». Προσωπικότητες από τον χώρο του εφοπλισμού, των επιχειρήσεων και μερικά από τα ωραιότερα αγόρια και κορίτσια της πόλης έδωσαν το «παρών». Φίλοι οι οποίοι είχαν φθάσει από τη Μύκονο μου ανέφεραν ότι οι προετοιμασίες σε δημοφιλείς παραλίες του νησιού για δύο top parties με αφορμή γάμους πλοιοκτητών (με… touch μπουζουκλερί) και βάπτιση baby girl, καρπό της ένωσης γνωστών Ελληνοαμερικανών, είναι σε πυρετώδεις ρυθμούς.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ