Τα χρυσαφένια slippers του Manolo Blahnik γλίστρησαν στο έδαφος. Η Θέκλα σηκώθηκε γρήγορα από την iconic, μπαμπού πολυθρόνα Bonacina 1889 που σχεδίασε ο Franco Albini. Στάθηκε στην άκρη της κατάλευκης, μινιμαλιστικού ύφους βεράντας. Η θαλαμηγός «Jade» πάνω στα γαλαζοπράσινα νερά της Μυκόνου παρουσίαζε κινηματογραφικό θέαμα. Το floating garage ενός από τα ωραιότερα και πολυτελέστερα mega yachts του πλανήτη είχε ανοίξει. Το σκάφος από χειροποίητο ξύλο, λευκά δερμάτινα καθίσματα και βαριές μεταλλικές λεπτομέρειες «έπεσε» στο νερό.
Η παιδική μου φίλη με κάλεσε να παρακολουθήσω το σκηνικό που είχε «στηθεί» με φόντο το Αιγαίο. Ενα μεγάλο σκάφος «κρυβόταν» μέσα στο extreme ultra luxury πλωτό βασίλειο. Ο άνδρας με τη λευκή στολή κρατούσε το τιμόνι. Το κορίτσι με το σμαραγδί μπικίνι και την τεράστια ψάθινη καπελίνα καθόταν ακριβώς δίπλα του. Τα μέλη του πληρώματος παρακολουθούσαν το σκάφος να αναχωρεί με κατεύθυνση κοσμοπολίτικη παραλία της Μυκόνου. Η Θέκλα μού εκμυστηρεύθηκε ότι είχε ανέβει στη θαλαμηγό η οποία αποτελεί πάντα το ολόχρυσο, ασφαλές «καταφύγιο» των διασημότερων ανθρώπων του πλανήτη για να… ανακαλύψει μέσα σε αυτήν τον big star Μάικλ Φασμπέντερ.

Αναρωτήθηκα αν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ οι οποίοι ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου πριν από μερικές ώρες θα χρησιμοποιούσαν αντί της ιστορικής, σε στυλ art deco βασιλικής θαλαμηγού «Britannia» (με αφορμή τον μήνα του μέλιτος) το διαστημικού ύφους αυτό yacht. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής μάς τηλεφωνεί από το Λονδίνο. Απολαμβάνει, λέει, κοκτέιλ σαμπάνιας στο «The Claridges» της Brook Street. Εκείνη τη στιγμή μάς «ειδοποιεί» ότι ο Δημήτρης Χανδρής και η σύζυγός του Λίντια Φόρτε κάνουν την εμφάνισή τους…

Ο Δημήτρης, η Λίντια και η φιλία με τον πρίγκιπα

Η καλλίγραμμη Λίντια, κόρη του διασημότερου ίσως ιδιοκτήτη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων σε ολόκληρο τον κόσμο, εκκεντρικού Ρόκο Φόρτε, κλέβει πάντοτε τις εντυπώσεις με το ντύσιμό της. Φορέματα που αναδεικνύουν τις μακριές, καλλίγραμμες γάμπες της (η αδελφή της Ιρένε ακολουθώντας το παράδειγμά της έκανε το περασμένο καλοκαίρι εκθαμβωτική εμφάνιση στο ιδιόκτητο νησί Κορωνίδα), ψηλοτάκουνα και κοσμήματα που σχεδιάζει η νεαρή πολυεκατομμυριούχος φίλη της Σαμπίνε Γκετί. Ο γιος του εφοπλιστή Γιάννη Χανδρή και η σύντροφός του, που παντρεύτηκαν πριν από δύο χρόνια σε έναν μαγευτικό πύργο στην Τοσκάνη, ήταν και οι μόνοι έλληνες προσκεκλημένοι στους γάμους του Χάρι με την αμερικανικής καταγωγής ηθοποιό. (Το ζευγάρι ήταν επίσης καλεσμένο στους γάμους του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλεντον.)

Η Λίντια είναι στενή φίλη με την όμορφη Theodora Warre, η οποία, όπως είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα, νυμφεύεται τον Αντώνη Μ. Χανδρή. Η Λίντια Φόρτε διατηρούσε δεσμό για αρκετό καιρό με τον άτακτο, μέγα playboy πρίγκιπα Χάρι. Πολλοί υποστήριζαν τότε ότι το πολύκροτο love affair θα είχε ευτυχή κατάληξη. Η ωραία κόρη ενός πάμπλουτου επιχειρηματία και ο sexy εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ «φάνταζαν» ως το ιδανικό ζευγάρι. Τελικά η Λίντια και ο Χάρι επέλεξαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Εκείνη συνάντησε τον Δημήτρη και τον παντρεύτηκε ύστερα από πέντε χρόνια σχέσης. Ο Χάρι, ο οποίος είναι φίλος με πολλά μέλη της ελληνικής παροικίας στη βρετανική πρωτεύουσα, ανακάλυψε τελικά στο πρόσωπο της ημιδιάσημης ηθοποιού την ιδανική σύντροφο…

Οι προσκλήσεις Κοπελούζου – Κάτσου στα βόρεια προάστια

Οι δυνατοί άνεμοι της Μυκόνου μεταφέρουν από την Αθήνα πληροφορίες για το private gathering με οικοδέσποινα τη Σάντυ Κοπελούζου. Ενα ιδιωτικό κάλεσμα στην κατοικία της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας στην Κηφισιά. Στο «DeCounti», επί της λεωφόρου Κηφισίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης το private party της Νέλλης Κάτσου (της γνωστής οικογένειας φαρμακοβιομηχάνων) και του συζύγου της Μάκη Μαρίνη. Live μουσικές, ωραίες παρουσίες και χοροί ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρέπει να ομολογήσω ότι όλη η Αθήνα ήταν εκεί. Το μεσημέρι της Παρασκευής βρέθηκα σε ιδιωτικό μεσημεριανό γεύμα στο «Il Saloumaio di Atene» της Κηφισιάς. Το κεντρικό θέμα συζήτησης αποτελούσε η εμφάνιση τραγουδίστριας πρώτης γραμμής σε ιδιωτικό gathering. Ενας από τους μεγαλύτερους και πλέον γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας είχε προσκαλέσει στην τεραστίων διαστάσεων κατοικία του, στα βόρεια προάστια, πασίγνωστη καλλιτέχνιδα με διεθνή βραβεία στο ενεργητικό της και μεγάλες προοπτικές μερικά χρόνια πριν για international καριέρα.

Η τραγουδίστρια και η μεγάλη απογοήτευση των καλεσμένων

Η τραγουδίστρια, η οποία έλαβε ένα σημαντικό ποσό από τον αμφιτρύωνα, εμφανίστηκε μετά το τέλος του φαγητού στο κεντρικό σαλόνι με σκοπό να ψυχαγωγήσει τους καλεσμένους. Το άλλοτε γοητευτικό, «ζουμερό», αισθησιακό κορίτσι είχε αρκετά περιττά κιλά. Ξεκίνησε μάλιστα το πρόγραμμα στην αυτοσχέδια πίστα του θεαματικού mansion… έντονα ιδρωμένη! Παρά τις προσπάθειές της να «ξεσηκώσει» τα πλήθη, οι περισσότεροι εγκατέλειψαν γρήγορα τη γεμάτη πανάκριβα έργα τέχνης κατοικία του μεγαλοεπιχειρηματία. Είμαι σίγουρη ότι οι ισχυροί του χρήματος θα «επιστρέψουν» (τώρα μάλιστα που πλησιάζουν τα «Ποσειδώνια») στις κλασικές λύσεις για ευχάριστα καλοκαιρινά private gatherings. Αυτές που φέρουν τις υπογραφές των Ρέμου, Φουρέιρα, Αργυρού. Superbe!

Η Σύρος, η πρώην του Καρόλου και το μπλε διαμάντι

Η Θέκλα επιστρέφει στην ογκώδη πολυθρόνα από μπαμπού. Σκεπάζει το πρόσωπό της με ένα μαύρο, αραχνοΰφαντο μαντίλι. Η παιδική μου φίλη θρηνεί για τη σοβαρή ζημιά που υπέστη το μεγάλης αξίας μπλε διαμάντι της του οίκου Graff. Επιστρέφοντας στο σπίτι από κάποια μαθήματα yoga στο Mykonian spot «Scorpios», παρατήρησε κάποιες «μικρές γραμμές» πάνω στο εξαιρετικής κοπής blue diamond. Είμαι σίγουρη ότι αν βρισκόταν κάπου κοντά μας η αριστοκρατικής καταγωγής (ο πατέρας της υπήρξε από τους πλέον ισχυρούς πρεσβευτές της Αγγλίας σε σημαντικές πρωτεύουσες του πλανήτη) Τζορτζιάνα Μπούθμπι, θα τη συμβούλευε ότι ποτέ δεν παρακολουθείς πρόγραμμα με personal trainer αν δεν έχεις αφαιρέσει το… κοτρονοειδές δαχτυλίδι από το χέρι σου. Η Τζορτζιάνα, η οποία επισκεπτόταν συχνά το σπίτι ελλήνων εφοπλιστών στη Σύρο, είχε ένα έντονο φλερτ με τον πρίγκιπα Κάρολο πριν πολλά-πολλά χρόνια.

Ο πολυπράγμων PR man Γιώργος Ντάβλας, ο μοναδικός ίσως στη χώρα μας με τόσες διεθνείς γνωριμίες, συναντήθηκε στην Αθήνα και συζήτησε για αρκετή ώρα με τον prince Charles. Η θεραπαινίς Καντελάρια μετακινεί με τεράστια προσοχή αντικείμενα μπροστά από τον «μπαλονάτο» ροζ λαγό του Τζεφ Κουνς. Η Θέκλα, θαυμάστρια του Πάμπλο Πικάσο και ιδιαίτερα του πίνακα «Les Soles», ο οποίος εκτέθηκε στην αγαπημένη της, γεωργιανού ρυθμού, έπαυλη στο Αμπερντινσάιρ της Σκωτίας, έπαθε κάτι σαν… σοκ όταν άκουσε ότι ένα άλλο έργο του ισπανού εικαστικού υπέστη πρόσφατα σοβαρή ζημιά στη διάρκεια της μεταφοράς του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ