Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής παρατηρούσε με τεράστια προσοχή τον πίνακα με τίτλο «Ice Storm» ο οποίος έφερε την υπογραφή Jamie Wyeth. Τα δαχτυλίδια καπνού «ταξίδευαν» από το πούρο του και έφθαναν στα φτερά των κατάμαυρων πουλιών που τα νύχια τους είχαν γαντζωθεί με δύναμη στο έδαφος. «Ειλικρινά δεν έχω αντικρίσει ποτέ στη ζωή μου τόσο άσχημα, τρομακτικά, δυσοίωνα θα τα χαρακτήριζα, πλάσματα» επισήμανε. Πλησίασα κοντά στο εμβληματικό έργο. Ενιωσα το παγερό, γκρίζο πέπλο της καταιγίδας να με… τυλίγει. Ο παιδικός μου φίλος με πληροφόρησε ότι μόνο δύο τέτοια, πανάκριβα έργα υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η δύναμη της καταιγίδας ήταν τόσο δυνατή που στάθηκε αδύνατο να ισορροπήσω πάνω στα ψηλοτάκουνα, γεμάτα χρυσές παγέτες, μποτίνια του Maison Margiela.

Αρκετά χρόνια πριν, το συγκεκριμένο έργο τραβούσε τα βλέμματα σαν μαγνήτης έτσι όπως ο ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτης του (με δραστηριότητες στη βαριά βιομηχανία) το είχε τοποθετήσει στο κεντρικό σαλόνι της θαλαμηγού του. Το yacht του μεγαλοεπιχειρηματία έκανε κρουαζιέρα στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου όταν το χτύπησε μια εφιαλτικών διαστάσεων καταιγίδα. Το πολυτελές σκάφος έμοιαζε με καρυδότσουφλο επάνω στα μανιασμένα κύματα. Τελικά όταν σταμάτησαν τα άγρια καιρικά φαινόμενα ο οικοδεσπότης του super yacht ανακάλυψε ανάμεσα σε χιλιάδες σπασμένα και γκρεμισμένα αντικείμενα τον πίνακα να στέκει στη θέση του. Τα μαύρα πουλιά τον είχαν «καρφώσει» μάλιστα με το τρομακτικό τους βλέμμα. Την επόμενη ημέρα φρόντισε να ξεφορτωθεί το έργο, χρησιμοποιώντας ως «μεσάζοντα» διεθνούς φήμης τούρκο art dealer…

Ο Ραχμί Κοτς στην Αθήνα και το ιδιωτικό δείπνο

Η θαλαμηγός είχε δέσει πλέον με ασφάλεια στα τιρκουάζ νερά της τουρκικής Ριβιέρας και συγκεκριμένα στο κοσμοπολίτικο Κουσάντασι. Λίγο πιο μακριά ήταν αγκυροβολημένο το yacht ενός από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας. Ο Ραχμί Κοτς και η οικογένειά του απολάμβαναν στο upper deck το ηλιόλουστο πρωινό. Ο κ. Κοτς πληροφορούμαι ότι θα βρίσκεται την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου στην Αθήνα. Ο μέγας φιλέλληνας Ραχμί ενδιαφέρεται να κάνει business στην πατρίδα μας. Ο κ. Κοτς είχε μάλιστα δοκιμάσει την τύχη του εδώ και στο παρελθόν. Η άσχημη οικονομική κατάσταση στη γειτονική χώρα και η πορεία της τουρκικής λίρας, η οποία τρέχει με ασύλληπτες ταχύτητες στην κατηφόρα λες και πρόκειται για την κρυστάλλινη σφαίρα του John Cowley, έκανε αρκετούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Φερίτ Σαχένκ. Η οικογένεια Κοτς θα δραστηριοποιηθεί, μαθαίνω, στον τομέα ενοικίασης αυτοκινήτων μέσα από πολύ γνωστή εταιρεία, η οποία είχε ατυχήσει στην ελληνική αγορά.

Ο πάντα δυναμικός Ραχμί και ο γιος του Μεχμέτ, υπερδραστήριος, άκρως επικοινωνιακός, ο οποίος τρέφει επίσης αισθήματα αγάπης για τη μικρή, πτωχευμένη Ελλάδα. Ο Μεχμέτ Κοτς γνωρίζεται μάλιστα από την εποχή των σπουδών του σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού με τη Μαρέβα Μητσοτάκη. Ο Ραχμί Κοτς θα συναντηθεί με ισχυρούς έλληνες επιχειρηματίες και προσωπικότητες της πολιτικής ζωής του τόπου, γνωρίζω όμως ότι πολλοί θα επιθυμούσαν να συνομιλήσουν μαζί του σε κλειστό κύκλο. Ενα ιδιωτικό δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης για πολύ λίγους και εκλεκτούς. Οικοδεσπότες δύο έλληνες φίλοι από τα παλιά.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει στο μεταξύ τις προκλητικές κινήσεις πάνω από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Ο πίνακας με τα μαύρα πουλιά εξακολουθεί να με τρομάζει. Στο μυαλό μου φέρνω τα περιβόητα πουλιά μέσα από το ομώνυμο θρίλερ του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Είμαι σίγουρη ότι τα έχει στείλει ο διαβολικός Σουλτάνος Ταγίπ με σκοπό να… αρπάξουν τα πλατινέ extensions νεόπλουτων κυριών. Oh! My God!

Οι ιδιοκτήτες τους δεν μένουν πια εδώ…

Η πρόσβαση σε υπερπολυτελές mansion μινιμαλιστικού ύφους στα Χουλάκια της Μυκόνου μοιάζει με ανάβαση σε μία από τις… πιο δύσκολες κορυφές του Εβερεστ. Τα λάστιχα των τζιπ έχουν «κλατάρει» αρκετές φορές, ενώ κάποιοι εγκατέλειψαν στο παρελθόν την προσπάθεια να φθάσουν ασφαλείς στο σπίτι του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία. Εκείνος παρακολουθεί αγέρωχος τις φιλότιμες προσπάθειες των φίλων του να προσεγγίσουν την κατάλευκη βίλα με τους τεράστιους περιστεριώνες και τα χειροποίητα έπιπλα by Giorgio Armani. O golden heir πληροφορήθηκε ότι αυτό το καλοκαίρι ο μεγαλοεπιχειρηματίας σκοπεύει να ενοικιάσει το σπίτι του σε ευκατάστατους τουρίστες οι οποίοι λατρεύουν να αγναντεύουν το γαλάζιο του Αιγαίου. Ο ίδιος θα μετακομίσει για τρεις περίπου μήνες στο σπίτι του στο Palm Springs. Ο επιχειρηματίας σε μία έκρηξη μεγαλείου αναφέρθηκε στις αυθεντικές χρυσές καρέκλες της τραπεζαρίας του και στους διάσημους γείτονές του. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών στη Μύκονο θα τις «προσφέρουν» το καλοκαίρι που φθάνει με γοργούς ρυθμούς για ενοικίαση.

Το αστραφτερό ταξίδι συνεχίζεται. Από τη Mykonos και το Palm Springs στη Γενεύη και στα γενέθλια του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν. Ο κ. Αναν έγινε 80 ετών και πολλές προσωπικότητες όπως η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «πέταξαν» για το συγκεκριμένο γεγονός στην πόλη των ρολογιών…

Οι κάπες της Λόπεζ και τα Mykonian πάρτι…

Το κορίτσι δίπλα μου περνάει αδιάφορα μπροστά από το έργο «Ice Storm». Κινείται στους ρυθμούς του νέου τραγουδιού της Τζένιφερ Λόπεζ με τίτλο «El Anillo». Η Θέκλα με ρωτάει αν οι ολόχρυσες κάπες και τα κεντημένα, sexy «κορμάκια» της λατίνας σταρ μέσα από το βιντεοκλίπ-υπερπαραγωγή θα μπορούσαν να «παίξουν» στα Mykonian parties on the beach. Πιστεύω ότι αν ο πρώην σύζυγος της Χάιντι Κλουμ, μέγας performer Seal εμφανιστεί και πάλι σε κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού των Ανέμων, με εκατοντάδες γαλλικές σαμπάνιες να ανοίγουν στην άμμο, μια ενδυματολογική επιλογή τύπου «Game of Thrones» θα ήταν ιδανική. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής επιμένει ότι πασίγνωστη διεθνής εταιρεία (με έδρα το Μόντε Κάρλο) η οποία βρίσκεται πίσω από την εσωτερική διακόσμηση luxury κυρίως θαλαμηγών δεν θα ετοιμάσει την εφετινή σεζόν τα μαξιλάρια, τις πετσέτες και όλα τα άλλα αξεσουάρ που χρειάζονται οι πολυσυζητημένες ξαπλώστρες beach bar-restaurant. Το κορίτσι με τα μακριά πυρόξανθα μαλλιά συνεχίζει να λικνίζεται στους ρυθμούς της Λόπεζ. Μερικά εικοσιτετράωρα πριν βρισκόταν στη Μύκονο και στο «NAMMOS». Ο δημοφιλής d.j. Αντώνης Δημητριάδης είχε αναλάβει να διασκεδάσει τους παρευρισκομένους μέσα σε ένα σκηνικό που ξεκινούσε με ζεστά χρυσαφένια χρώματα και έφθανε στο βαθύ μπλε και στο γκρίζο. Ο Ριάντ και η Ράνα Ζέιν ήταν εκεί, όπως και ο Γιάννης Κούστας με τη Δήμητρα Μέρμηγκα, ο Θωμάς και η Νατάσα Λιακουνάκου και πολλά νεαρά παιδιά. Η Μαριάννα Λάτση απολάμβανε με τη συντροφιά της το ποτό της σε άλλο γνωστό spot του νησιού…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ